onsdag, mars 04, 2009

2009-02-26 Vadstena

Vi drog upp på utflykt norröver till nån slags kort-fest som Mor och Far brukar gå på och tydligen så är detta mitt andra deltagande i detta evenemang, även om jag inte har ett dugg minne av förra året.
På vägen upp stannade vi till hos våra vänner Camilla, Calle, Alvar och Hedvig.
De hade blivit stora sa de vuxna, men det tyckte nog inte vi. Vi var lika små som senast.
jag och alvar delade en god bok som de litterära människor vi är...Dagen därefter drog vi vidare till huvud destinationen Vadstena där mamsen skulle sätta kort på väggarna. Min kompis Lionel var på en av dem! Den var fin!När vi gick den sk konstrundan så smet jag iväg och kollade båtar istället. Mycket mer spännande... Mamma och pappa skulle få mig på bättre humör med lite gunga, men idag var det första gången jag inte ville gunga. Jag vara mer intresserade av min nya flygplansbok.. Biblioteket skulle tydligen vara lugnt och tyst.. .men se icke, där låg tom krokodiler på golvet! Och kan ni tro, Jag satt och övade och övade på att säga "Hallå kungen" och så en morgon så dök han bara upp där, Kungen!
"HALLÅ KUNGEN" Sa jag! Då blev han glad.. .jag med! Kungen hade med sig värsta fräcka presenten till mig ! En Buzz Lightning bil med trådlös styrmekanism! Oj oj oj Kungen!
Tack tack! Vad snäll du är, du vet precis vilka cars jag gillar ! jag blev verkligen jättelgad! Jag blev så glad så jag bestämde mig för att hänga lite mer med kungen och Håkan. Vi gick o fikade och de bjussade mig på Semla. Vilka kanon polare man har! Lite senare dorg vi på loppis tur och vi hittade ingenting skoj, förutom en rolig bild. Då sov jag. Till Lunch kunde man välja mellan Pasta, Pizza eller Sallad. Men jag tog en korv med bröd.På kvällen var det fest och Galej och roligast på hela kvällen var när kungen fick pris. Då klappade jag så mycket så jag var tvungen att lägga mig på golvet under pris ceremonin. Efter det så somnade jag ganska snabbt och har inget mer bestående minne av Vadstena att förtälja.

Pannkakor

Jag har hjälpt pappa att göra vispgrädde till pannkakorna.
Men skall jag var ärlig så hjälpte jag inte till så mycket, rättare sagt ingenting.
Jag fastnade med nåt annat som var mycket godare.Och just idag tog jag på mig hakkklappen själv för allra första gången...se så snyggt jag satte den. Stiligt värre!

20090203-20090225

Whats up?
Det var baske mig länge sen jag orkade skriva ner nåt nytt här i min dagbok, trots att det hänt massor med spännande och roligt.
jag orkar inte skriva ner allt kul just nu utan nöjer mig med att göra en kort resumé av den senaste månaden i bilder.
Nya roliga filmer skall utlovas när jag har ännu mer tid!

Det här har jag gjort den senaste månaden...
Jag har spanat på den nya attraktionen i Folkets Park. Traktor och lastbil.
Och låtsat att jag gjorde som pappa gör varje dag.. sitter och fikar.
..jag har gått en kylig och strärkande promenix i västra hamnen.
och kört rally på Ica Maxi med morsan på släp.
Och Dessutom har jag sett Faster Sara´s Petter i ett modemagasin. Jag kände igenom honom direkt och sa "Petto".
Min vikt har tydligen också gått ner något hekto, eller så har mina päron bara köpt för stora byxor..Sjuk har jag också varit. Spytt som en gris så pappa har fått torka spyor i hela hallen. Då blev jag så matt och hängig så jag somnade överallt.
Eftersom jag var sjuk så fick jag hålla mig inomhus, och för att få lite utomhus feeling ändå så gick jag helt sonika runt med mössan.
Eftersom vi har varit inne om dagarna så har jag o pappsen pluggat nya ord i böckerna.
När pappa ber mig peka på mamma så pekar jag alltid rätt.. på den söta fina Ballerinan!
Jag brukar peka rätt på pappa också.. den coola gitarrkillen, men en annan gång tyckte jag att han var den tjocka fiskargubben bredvid mamma.
Pappa tyckte inte alls att han var likt fiskaren...
När jag blev frisk passade jag på att gå till parken och köra lite bil.
...och gunga... det hade jag saknat när jag var inne...
Varit på konstutställning och tittat på bilder. Det var inget vidare.
Det roligaste på hela utställningen var att det fanns en traktor på en av bilderna.

Och så har jag gömt mig i en låda....