måndag, oktober 03, 2011

2011-01-02 Söndag!

(Innan man börjar läsa det här så kan man veta att det antagligen inte går att titta på filmerna i Safari av någon märklig anledning. Så man får helt enkelt använda en annan web läsare).

Det som kunde varit en dag utan händelser utspelades till en riktig action dag.
Efter att brorsan påpekat för pappa att han ville leka med Selma och Lionel idag så satt vi tio minuter senare i bilen på väg till Bulltoftafältet för att se Lionel göra dragningar och finter och kanske en och annan balja.
De erfarna fotbollspäronen Jenny och Luciano hade varit på evenemang som det här förut och hade rutinen med att kånka med sig sina brassestolar, som vi visserligen intog direkt.
Och innan vi ens hade varit där en halvtimme så hade vi även hunnit käka korv till lunch även idag.
Något som också var lik gårdagens förtäring var att vi även denna dag fick belöna smaklökarna med en bulle med kanel och strösocker, för på vägen hem från fotbollsäventyret så ringde Nisse o Åsa och ville bjuda oss på bulle.
–Är det kanel? frågade Rufus...
Och han hade så rätt min bror!
Åsa-Nisse hade fixat ihop en kaneldeg och den smakade bra mycket bättre än gårdagens från Ikea, även om jag inte riktigt förstod hur den där norrländska bull-ätar-tekniken egentligen fungerar.
När man befinner sig hos Åsa-Nisse så befinner man sig inte bara i en lägenhet utan även i ett slags mindre tivoli eller cabaré om man så önskar.
Föga kunde jag nämligen ana att min bror innefattade dockteaters kunskaper men det skötte han och Nisse galant bakom en scen som bestod av filt och två biostolar med trasigt armstöd.
Tydligen så handlade showen om en groda och en älg och något annat djur och jag skrattade som bara den åt föreställningen.... i alla fall i några minuter för sen tröttnade jag och gick.
Ja, ni hör ju själv, för när tom grisen åker på semester så kan ju inte jag stanna kvar och kolla.


När brorsan därefter dragit in en riktigt rallarsving i trynet på Nisse så att glasögonen gick sönder
 (ok, de var sönder innan dess, men för att brorsan skall tro att det var krut i hans sving så ljuger vi lite), så fick han med ganska snabb norrländsk inskolning gå en lektion i att jaga älg.
"Här har du enbens-stativet" sa Nisse, "Det är ett gevär" och sen pangade brorsan ner älgar från både bokhyllor och lampor och om jag inte räknade helt fel så blev det nog en tre-taggare som största trofé.
Rufus smög som en äkta fullblodshund bland bokhyllor och gångar och fick en rejäl lektion i hur de faktiskt jagar djur däruppe i de norrländska skogarna.
Tydligen så går man bara fram till djuret och säger "Pang pang!" och hur svårt är det egentligen.

Eftermiddagen ägnades åt en helt annan jakt.. att jaga rätt på mina vita skor, men hela det äventyret är ju nästan värt ett helt inlägg så det kommer jag bjuda på imorgon.

Farsan lovade oss en glass efter käket idag och eftersom jag slänger i mig mitt krubb snabbare än brorsan så är det ju inte helt konstigt att jag står först i glass kön.


....och innan vi rullat i säng så insåg jag att jag blivit så stor att snart börjar bli dags för körkort.
Men frågan är ju desto mer komplicerad... för vart sjutton tar man körkort för dockvagn?



söndag, oktober 02, 2011

2011-10-01 En lång dag!

Ah, det här var en fin Lördag och den skall jag berätta om här.
Jag inledde med att tvinga ut farsan på morgonhandling eftersom han kvällen innan lovat mig honung på mackan, och när jag nu fått detta fantastiska pålägg så slog jag nytt rekord.
Hela fyra mackor krängde jag ner och farsan hade aldrig sett nåt likanande.
Jag är nog en riktig Honey Pie!

Pappsen har bestämt sig för att vi skall hitta på saker så att vi inte sitter inne, även om vi inledde morgonkvisten med att sitta inne och bygga lite smålego medan pappa drack sitt morgonkaffe.
Men det var ju så mysigt så mysigt... även om jag ibland surade till på Betty som kastade en del på golvet.
Betty har ju blivit en riktig fena på att snacka under de senaste månaderna även om hon ibland inte riktigt kan se skillnad på en Lego HJÄLM och en mössa... Men låt gå för det, hon är ju trots att liten, och bara att hon kan säga ordet MÖSSA är ju stort bara det.
Eftersom Betty allt som oftast påtalar "Bas" när hon gjort Bajs i brallan så vet mina päron ganska lätt när det är dags att byta.
Om några månader hoppas vi att syrran är blöjfri men idag var det tydligen dags för någon annan att inleda sin blöjperiod. Nanna fick således idag sin allra första Libero.
När vi byggt klart morgonens raketer så begav vi oss till ett av mina favoritställe där jag fick leka i bollhavet en sväng, och käka 5-kronors korv, medan pappsen och syrran lämnade tillbaka lite prylar som vi inte behövde. 
Jag märker på syrran att hon gärna vill äntra leklandet men hon får nog vänta några år till.
 
Vi införskaffade lite IKEA proviant med kanel och strösocker på som vi bjöd bort till farmor och farfar och Ebba som var på besök...
... och därefter styrde vi kossan (bokstavligt talat) till en härlig lekplats i farmor och farfars hoods.
Vi lekte och röjde i flera timmar och kunde säkert stannat där i ytterligare några till, med tanke på hur exalterad Betty blev av den långa och högra rutschkanan.
Men när "Kapten Barbosa" eller "Jack Sparrow" som jag också var, (dubbla personligheter kanske men så är det ju när man är kapten) hade styrt skeppsgungan i hamn med de två tjejiga matroserna på släp så tog vi oss i land, styrde vagnen vidare och gick istället och köpte Lördags godis.
Resten av Lördagen hade vi mys hos Farmor och farfar på balkongen, ritade, byggde Lego, gav Legogubbarna ett bad, Ja, ungefär sånt där brukar göra en varm Oktober kväll.



Kvällen avrundade vi som vanligt med Lördags godis och de flesta tyckte att pappa gett mig för mycket. Alla utom jag. Jag tyckte jag hade fått för lite.
Kram//Rufus