onsdag, februari 09, 2011

2011-02-01 tom 2011-02-06

Eftersom vi haft fullt upp med min sjuka bror den senaste tiden så har varken jag eller han haft tid eller ork att sitta och skriva, så vi får sammanfatta den senaste veckan nu istället....

2011-02-01 RAILAY BEACH
Vi fick en schysst träkåk på Railay Beach och även om den var lite trång och saknade garderober så trivdes vi fint.
Den stod ju till tjänst med ett tjusigt trädäck där vi kunde softa och det gjorde vi lite då och då.
Våra resekompisar fick en bungalow i kakel som var lite lyxigare och hade bra mycket mer plats, men det passar ju dem lite bättre som alltid lägger var sak på sin plats, vilket är mer än mina snurriga föräldrar gör, för de har ingen aning om var de lägger nånting alls."Oooh, Kolla Pappa, vilken uppfinning!"" Sa brorsan när han fick syn på den här anordningen. En nån sådan hade han aldrig sett förut så det var inte så konstigt att brorsan blev lite till sig....Charmade in sig hos städerskan gjorde han också och blev belönad med en röd blomma på örat samtidigt som han plockade en "Helikopter-blomma" till mormor.
Den kunde vi inte ta med oss hem, så den får hon här via vår blogg istället.På väg mot Playan som både mamma och farmor och farfar hyllade som en av de bästa de upplevt, så var vi tvungna att passera en grotta och det var ju ett äventyr bara det.
Speciellt som det samtidigt i djungeln ovanför oss dinglade apor som nog var väldigt sugna på våra matpåsar.Populär var min bror när han kom till stranden när ett gäng stannade honom för att bli fotoggraferade med honom, men av hans reaktion att döma så fattade han inte ens vad som pågick, han var ju bara på väg att gräva i sanden när de där pajsarna dök upp och skulle ta kort.Stranden var tydligen inte vad den hade varit, enligt mammas och Pavlinas omdöme, och Emil förtäljde oss om att sensat han var här så fanns det bara tre bungalows på hela ön... nu var det fullt av hus, och fullsmockat med badande turister, och ovanpå allt så stacks det som bara den i vattnet.Jaja, efter att vi insett att de var för mycket folk och för obehagligt i vattnet så grävde vi ner brorsan och sen gick vi hem och badade i poolen istället.På kvällen fick vi för oss att vi bara skulle äta vi fyra från familjen, men det var ingen highlight.
Jag saknade Alicia, vi gnällde som bara den, vi fick byta bord för att vi inte skulle få kokosnötter i skallen och när vi så äntligen hade beställt mat så säger min smidiga bror: "Jag vill gå hem och bajsa".
Det var verkligen en suerkul middag...
Vi saknade våra vänner vid middagsbordet....
//Betty


2011-02-02 THESE FEET ARE MADE FOR WALKING!

Idag fann vi några nya kompisar som hette Sofia, Nils och Linus och det var ju bra med lite omväxling i leken efter ett tag.
Linus var lite för liten för att hänga med i leken, Nils var lite för stor och eftersom Sofia var en tjej så blev det som så att jag fick försöka hänga på henne och Alicia och det blev liksom lite så här "Får jag leka med Alicia och hennes nya prinsess-kompis?"

Det fick jag för det mesta, men ibland gaddade de ihop sig och ville ha bort mig, men men, det får man väl ta när man skall leka med tjejer.När vi utforskade den största grottan på ön så var tom lilla Eneas tuffare än vad jag var.
Han satt och softade på sin farsas bastanta ryggtavla och spanade in fladdermöss medan jag själv vände med gråten i halsen redan innan jag var halvvägs in i grottsystemet.Inte så konstigt visserligen när farsan berättade att där kunde finnas monster i mörkret. Typiskt farsan, men ni ser ju själv. Hur barnslig är han inte liksom.Lite coolare tyckte farsorna att de var lite senare när de besteg ett berg med hjälp av lianer, och svingade sig som apor ner i laguner och berg.
"Indiana Jones" var tydligen deras mellannamn, men ok, tom jag var imponerad över hur högt de klättrade.

Syrran äter lite mindre nuförtiden under måltiderna men ibland fattar vi varför...Vi ser oxå att Eneas försöker charma syrran med sin raggar look men jag vet inte om hon faller så lätt. Det krävs nog mer än colla brillor för att hon skall bli intresserad, försök med kakor eller kex.
"These feet are made for walking and thats just what they do, one of these days these feet are gonna walk all over yoouu...."
Men kom igen syrran, du kan väl försöka hålla balansen även när jag skall träna dig.Jaja, hon klarar sig fortfarande bättre i vertikalt krypande läge så där fick hon hålla sig medan de vuxna njöt solnedgång och öl på kvällskvisten.


2011-02-03 LÅNG TAIL BÅT!

Dagen ägnades åt utflykt med våra nya vänner till en ö som hette som en kyckling, "chicken"-island, som var helt ok.
Det var som en strand men låg lite längre bort på en annan ö.
På tillbaka vägen stannade vi till på en "drive-thru", och införskaffade lite proviant på en sk restaurang båt.
Inte nog med att det var den billigaste maten vi ätit, det var också den godaste. Nils försökte hjälpa mig att hänga i lianerna men mitt rekord att hänga blev inte längre än ca 0,02 sekunder. Det vinner jag inga häng-tävlingar med.Eftermiddagen spenderade vi inomhus när värmen var som hetast men syrran ville annat och sökte sig hela tiden mot dörrhålet.
Hade vi vetat vad som väntade de närmaste dagarna så hade vi nog valt att vara ute lite mer.
/RUFUS

2011-02-04 VATTKOPPOR!
Jaha, så blev man prickig över hela kroppen.
Ok, man kunde haft vattkoppor på värre ställen på jorden, men man kunde ju också varit utan det å andra sidan.
nja, det är här inget att rekomendera när man är på semester.Vi spenderade nästan hela dagen inomhus, och lekte lugna lekar på verandan. Det var visserligen skönt att ta det lugnt en dag.På kvällen började jag friskna till och eftersom vi suttit inne hela dagen så tänkte vi att stranden skulle passa oss bra.
Farsan lekte bus med oss men jag märkte att något inte stod rätt till.
Jag var inte mig själv riktigt.
Jag ville inte leka med de andra barnen, jag ville hellre sitta under ett palmträd och lukta på blommorna. Även om det mest var Betty som höll sig i bakgrunden... Eneas ville däremot vara med men det hjälpte inte, han fick inte för de stora barnen och fick istället mysa med sina mamma.
Eneas, när du blir äldre så kommer du också förstå att man skall leka, inte bara massakrera och dra i hår.Vi avrundade med att titta på en eldshow men sen var jag helt slut, och det visade sig under natten....Rufus: "Pappa vet du var vattkoppar kommer ifrån?"
Pappa" Nä det vet jag inte"
Rufus: "Det kommer från Koppar"
Det var bra information tyckte farsan.
//Rufus


2011-02-05 VILKEN NATT....


Jaha..sådär på natten slog det till.
Kräkningar, hög feber och frossa och skit och så ännu mer röda prickar på hans lilla späda kropp.
Det här, kan jag tala om, det var ingen höjdare alls.
Usch usch usch... mina föräldrar var uppe halva natten och de tyckte nog att det var lika jobbigt som brorsan tyckte. Se bara här.
Mamma har tagit upp frukost på sängen till honom men han orkade inte ens röra den.
Det var faktiskt riktigt synd om brorsan.Jag försökte göra det bästa av situationen, jag lattjade lite i poolen med farsan och såg att Alicia & Pavlina varit och satt julpyntsfärg på sina naglar.
Hade jag bara varit något år äldre så hade jag nog följt med dem på den där nagelpenslings salongen.
//Betty

2011-02-06 SAME SAME....
Samma skit idag.
Hög feber.
Vi stannade inne och kollade på DVD.
Och drack massor med vatten.Jag blev lite friskare på kvällen och frågade efter mat. Det var bra tyckte mina föräldrar och blev glada.
Mamma sa " Vad braaa! Du får äta precis vad du vill. Vad vill du ha för nånting?"
-"Jag vill äta haj", svarade jag.
De kunde inte tillgodose mitt önskemål men de klarade ordna lite kyckling i alla fall.
Syrran gjorde samma sak som igår.
Badade i poolen med de andra friska vännerna.Till slut orkade även jag masa mig upp ur sängen, och joinade dem med iphone spelet vid poolkanten.
Jag var glad av att se Alicia igen och hon var nog lite glad av att se mig lite friskare också...
//Rufus

2 kommentarer:

Mormor o Ingvar sa...

Oj! vad prickig Lilla Rufus var, tur att det har blivit lite bättre,för det är ju inte så kul att vara sjuk och alldeles prickig när man är på semester. Krama alla från mormor och Ingvar

Mormor o Ingvar sa...

Oj! Mormor glömde tacka Rufus för den fina elekopter blomman, den var jätte fin. Tack,tack och puss,puss ( längtar att få krama på er när jag kommer till er i Skåneland.Här är det snökaos , skulle komma upp till 3 decimeter idag. kram igen från mormor och Bö.