fredag, september 30, 2011

2011-09-30 Allt går fel...

Jaha... det började redan på morgonen idag...
Lillsyrran vaknade vid 07.15 snåret och när farsan kom in för att ta upp henne så snarksov jag som bara den och han lät mig sova lite till.
Pappa hann både byta blöja och klä på Betty sina kläder innan jag behagade stiga upp vid 07.40 snåret och ville se på tecknat.
Idag skippade vi dock tecknat på morgonen men det gick inte mycket snabbare ändå eftersom allt blev fel redan vid frukost.
För det första så ville jag ha en Polarkaka och den skulle var rostad. När farsan visade att de där runda polarkakorna inte gick ner i rosten så sågade jag helt hans förslag med att dela den, då blev jag arg och ledsen och ville istället ha en vanlig Skogaholms limpa och den skulle var UTAN svart kant och med marmelad formad som en dinosuar.
Jag sprang snabbt och hämtade Tyranousaurs Rex och bad pappa rita en sådan och så här blev
resultatet av det. "Hyfsat likt dionosaurien" tyckte pappa..

...."Inte ett dugg likt tyranousaurus Rex!!" tyckte jag och började istället tjuta och gråta vilket jag allt som oftast börjat med den senaste veckorna när jag tycker saker går fel.
Den där avbildningen var jag inte alls nöjd med och eftersom farsan inte verkad vilja lyssna på mitt gnäll och sitta i en timme för att försöka få mig att käka så tog han mackan själv.
Nu hade jag bestämt mig för något annat.
Jag ville nu ha en polarkaka istället.
Med mes-smör.
Farsan tog egna initiativ när han spritsade ut smöret och det skall man ju inte göra när jag är på det där humöret. För han började spritsa utan att han frågat vad det skulle bli och när jag frågade vad han gjort så svarade han:
"" Eeeh... Det är två maskar!"
HELT FEL!!
Jag ville inte ha två maskar.
Och så började jag gråta och tjuta igen.
Nähä.. suckade farsan, och började så smått tappa tålamodet...
Men så verkade han komma på den genialiska iden att forma om maskarna till en fotbollsplan och argumentera bort det hela med "Wow! En fotbollsplan har du väl aldrig ätit innan, men mål och fotbollsplan och allting!" sade han samtidigt som man märkte att han började tröttna.
Men han hade rätt, mes-smör format som en fotbollsplan hade jag aldrig tuggat i mig förut så det var jag nöjd med.  
När jag slängt i mig fotbollsplanen så ville jag ha en macka till men då var urverket tydligen ganska mycket och pappa verkade inte vilja göra mer figurer så jag fick sonika nöja med mig en macka denna morgon. Konstigt att han inte verkade vilja göra fler figurer idag...

När klockan var runt 16-biten så blev vi hämtade på dagis och Sven hängde med oss till Konsum för att handla en påse fredags mys. På vägen dit hade vi hur trevligt som helst men hemvägen var desto mindre trevlig. Betty började med att bära snacks påsen och redan innan vi kommit ut från affären så ville jag bära den. Detta gillade inte Betty som i sin tur blev vansinning och arg.
Det slutade med att både jag, Betty o Sven gick o höll den i var sitt hörn tills jag själva fick bära den ett tag. När det sedan var dags för Sven att bära den så tjurade jag ihop totalt och gick femton meter bakom och grät tills jag fick hålla den igen.

Maten tuggade vi i alla fall i oss även om den avrundades med att Betty kastade mjölk på sin axel... och sa "Blöt...."
Vilket var samma ord som hon sa när hon lite senare gick utan blöja och kissade på golvet.

Eftersom vi i alla fall ätit bra så blev vi trots all belönade med lite fredags mys...
...Men lyckan varar inte så länge eftersom jag tjurade ner mig ännu en sista gång innan vi skulle sova.
Jag ville kolla på film, samtidigt som jag var trött och egentligen ville gå o sova.
På frågan om jag ville gå och lägga mig svarade jag NEJ och när pappa frågade mig vilken film jag skulle kolla på så var det ett rungande NEJ på varje fråga, innan jag började gråta och ville ingenting.
Pappsen tröttnade nog lite där, bar in mig i sängen trots att jag grät och sparkade omkring mig, men väl där så somnade jag ganska snabbt.
Syrran däremot var uppe lite längre.. som vanligt.
Imorgon hoppas vi att lite fler grejor går min väg...
//Rufus

2011-09-29 Bygga Raketer.

Idag vaknade vi i ganska rimlig tid och gick fint under frukoststunden.
När vi var färdiga med filen och mackan så visade farsan oss den nya diskmaskinen och jag fick tom äran att ställa in program nr 3 och starta manicken.
Något som var mycket mer fascinerande med den här i förhållande till den andra manicken är att den visar ett rött ljus på golvet som var väldigt intressant att studera.De senaste dagarna har vi dragit ut lego lådan i vardagsrummet och jag har börjat göra små raketer av olika slag som jag placerar ut lite överallt i lägenheten.
Dett fenomen gör att det tar lite längre tid än väntat att ta sig till dagis eftersom jag gärna vill bygga klart innan vi går. Så när jag klätt på mig fleecejackan så återvänder jag ganska snabbt in i vardagstummet igen, för de sista raketerna bara MÅSTE bli klara innan vi går till dagis.
ja, ni ser ju själv hur mysigt det är att nästan tömma lådan på klossar och bygga med allt.
Tom syrran har börjat fixa det där ganska bra, eller rättare sagt så lärde hon sig det här Legot för någon månad sedan men idag byggde hon ett helt eget litet torn med små klossar och hon var ju hur duktig som helst.
"TITTA ! TITTA" sa hon när tornet var klart som hon gärna ville visa upp!
Själv parkerade jag alla mina raketer i fönsterkarmen idag och de syns utomordentligt bra utifrån där man verkligen ser att de trängs med våra blommor.
Ett tjusigt inslag i fönsterkarmen tycker jag, och pappa också, för den delen.
På kvällen kom farmor och farfar eftersom pappa skulle åka på fotboll, men det hade gått fint och mysigt det med.
Jag hade hjälpt farfar att snickra och såga till en golvfog och sätta på en vit lucka på diskmaskinen och sen hade vi somnat bra.
//Rufus

onsdag, september 28, 2011

När mamma åkte till Afrika

Oj oj oj vad tråkigt. Mamsen åkte iväg imorse och även om jag är liten och inte fattar att mamma är på resa så förstod nog brorsan lite grann i alla fall, för han var ledsen igår kväll.
Nu tycker pappsen att det är dags att vi tar tag i den här bloggen igen, och speciellt nu när mamma är iväg så att vi kan visa att vi saknar henne men att vi klarar oss och har det bra.
Men det viktigaste av allt.. att hon kan se oss varje dag!Brorsan inledde morgonkvisten med att ropa på mamma men när han blev påmind om att hon var i Afrika så blev han tydligen ganska nöjd när han istället fick titta på tecknat på morgonen. Jag själv var trött efter en lång kväll där jag vägrade sova förrän 21.30 och imorse slog jag inte upp mina ögon förrän 07.30.
Då vaknade jag i fotändan av sängen med fötterna utanför. Som det kan gå.

Vi blev lite chockade när det kom två främmande gubbar in i vårt hus kl 8 på morgonen men farsan blev glad för nu har vi en ny diskmaskin och han slipper diska.
Vi kom bara lite försent till dagis och det var ju bra gjort av farsan får jag säga.
Farsan och farmor kom och hämtade upp oss vid 16-snåret och vi var tvunga att följa med o lämna farsans bil på lagning.
Det ironiska i det här är att pappsen förklarade för dagis att jag borde sova mindre på dagarna eftersom jag är svårsövd på kvällen. När jag insåg vad han pratade om så passade jag på att istället knoppa in i en halvtimme i bilen. Smart va!
Både farmor o farfar kom på besök ikväll och Rufus var duktig och somnade i farfars knä innan de begav sig hemåt.Själv körde jag lite med farsan för att kolla vad han går för nu när mamma är borta.
Medan han vinkade av farmor o farfar så kastade jag ut både nannor, kudde och täcke ur spjälbedden och när han kom tillbaka så skrattade jag åt det hela och pratade om "Umpa", dvs Strumpa som jag tydligen fått på hjärnan precis innan jag skulle gå o lägga mig.
Jaja, jag har varit värre på kvällarna.. och somnade nog vid nio-snåret. Det kunde pappa stå ut med.
Kram//Betty

Runda av....

Det börjar nog bli dags att runda av den här Thailands resan... ja, ungefär sisådär ett halvår efter hemkomst.
Eller så kanske det är dags att runda av mest för att pappsen känner att vi inte riktigt hänger med här på bloggen. Det är ju så mycket som händer i våra små liv och ändå så hinner vi inte uppdatera vår dagbok.
Men vi skall komma ikapp de senaste två åren med lite sporadiska inlägg från roliga saker.
Vi börjar med att säga HEJ DÅ Thailand.
Nu börjar livet hemmavid.
//Betty o Rufus