lördag, december 13, 2008

2008-12-06 vernissage

Jag går på vernissage ganska ofta och då och då.
Idag var det mamma som hängde tavlor i stockholm, men själv hängde jag inte där hela dagen.
Några timmar på galleri fick räcka för min del sen stack jag hem med "Mo-Mo" och "Böö" tillbaka till landet.

2008-12-04 Stockholm

Denna veckan har jag knappt sett röken av mor och far.
Jag har vaknat med dem varje morgon men sen har de pyst in till city för att spika upp tavlor och jobba. Men jag har inte klagat.
Nu har jag ju fått hänga med Mormor och morfar Ingvar i en hel vecka!
Det var så mysigt!
När mor och far var i huset så har vi i alla fall hunnit med att bada...
...Gunga..
...och slappa i soffan...
Under denna veckan har jag lärt tom lärt mig att säga "Mo-mo"... Ingvar är lite svårare så honom kallar jag för "Bööö"!

torsdag, december 04, 2008

2008-12-01 Huvudstan!

Brum Brum! På väg till mormor och morfar Ingvar. Morsan och farsan glömde mina leksaker hemma, så jag fick leka med farsans hatt innan de köpte lite brum-brum grejor till mig på närmaste brum-brum mack. Glad blev jag också när det ingick en giraff när jag köpte mat. Den snurrade hela huvudet. Mycket mäkligt! Fortfarande tråkigt efter 7 timmar i bilen. 2 timmar kvar. Vad finns under solskyddet då? en LAMPA! Cooolt! ÄNTLIGEN FRAMME! Klockan var sent som sjutton men jag hade ju orkat med 9 timmars inspärrning i en bil och belönades rikligt med lite gunga vid ankomst!

2008-11-30

Dagens snyggaste Möss-frisyr!

2008-11-28 Ah-Ah!

Mitt nya ljud... Ah! Ah!
Kommer ofta fram i situationer när jag ser något gott eller vill ha något att trycka in i munnen som någon annan också äter!
Här leker jag i min box när farsan stoppar en bit morot i munnen.. .Vad säger jag då:
- Ah! Ah! Ah! (Jag vill också ha)! När jag ser att farsan stoppar en godis bit i munnen så pekar jag helst så han fattar precis vad jag vill ha.. och så säger jag:
- Ah! Ah! Ah!

2008-11-27

Nu rullar det på! Bara sådär så släppte den helt plötsligt och så går jag som en vandrande vandrare!
Fram och tillbaka, ut i köket, tillbaka till vardagsrummet.
Ibland ramlar jag på häcken, och lite då och då får jag hålla mig i väggen, men det viktiga är: NU KAN JAG GÅ.. ORDENTLIGT! Farmor passade mig på kvällen och vi lekte med farsans gamla järnväg... och så gick vi så klart. Fram och tillbaka.

2008-11-23

Gungade med Selma i parken och njöt kanske säsongens sista solstrålar.

tisdag, november 25, 2008

2008-11-23 badkaninen!


Bada är roligt. Men det är ännu roligare att leka naken under min kanindräkt, spela piano och läsa favorit-brum-brum-boken på vardagsrumsbordet.

måndag, november 24, 2008

2008-11-21 Hej vinterland!

Massvis av vita flingor störtade ner från himlen idag och jag blev väldigt fascinerad av detta fenomen. Visst, jag har sett snö förut, men det var ju ett tag sen och sist var jag inte så medveten om min omgivning om jag säger så.
Nu tittade jag ut och sa "Ooooj" när jag insåg att trädet i vår trädgård helt plötsligt badade i vitt fluff... och pappas bil då! Den brukar ju inte ha vitt tak! Pappa ville ut och krama snöbollar och bygga gubbar och lyktor, men se det fick han göra själva. Jag höll mig i min kärra, den var fortfarande varm och go trots det infernaliska snöandet. Men även den ändrade färg ganska snabbt... Från cool-svart till mes-prickig!

2008-11-19 Inomhus!

Min penicilin har gjort att febern försvunnit ganska bra men vi håller oss försiktigt inomhus ändå. Det går lika bra att leka inne.
...Och det är mycket varmare och skönare också.

2008-11-15 Öron...igen!

sjuk... igen.
Öroninflammation... igen.
Sjukhuset...igen.
Tråkigt.

2008-11-13

Jag inledde morgonen med att prova ut en ny mössa och när jag kände att den satt perfekt så begav vi oss ut i kylan...
Mamma jobbade på kvällen även idag så jag och pappa åkte hem till gammelmormor Ingeborg och smaskade i oss smörgåstårta.
Mums tyckte jag, även om det faktiskt var ganska kul att leka med plastformen som tårtan kom i också! När vi hade käkat färdigt så visade jag gammelmormor hur duktig jag var på att spela på mitt röda fina piano och hon visade mig hur man spelade fina melodier på sitt tjusiga gamla munspel...
Kan ni tänka er! Munspelet som jag fick i ett års present är EXAKT likadant som gammelmormors, som hon köpte på Höörs marknad för 80 år sedan!
Hon hade köpt det för tio öre... mina föräldrar köpte mitt för 850 pix. Men det bevisar ju att de köpt bra grejor i alla fall, för det verkar ju hållbart! Det till höger tillhör gammelmormor, och det i lådan är mitt! Visst är de fina va!

söndag, november 23, 2008

2008-11-12

Min förmiddags lur brukar jag ta mellan klockan 10.30 till 11.00 och luren på eftermiddagen brukar variera, men oftast mellan ca 15.30 till 16.00.

Pappa brukar ta tillfället i akt att vila han också, (eftersom han brukar vara så trött) men annars brukar han försöka hinna med sånt som han inte hinner annars. Som tex plocka upp ur diskmaskinen, städa, läsa tidningen och dricka en kopp kaffe.
Så här mysigt har jag när jag skall sussa i min säng med alla mina djur...

2008-11-11

Jag o pappa var bortbjudna på födelsemiddag idag.
Mamma jobbade på kvällen och det var ju inte så kul.
Vi fick tårta och mumsig mat och så var jag uppe ganska länge också. Nästan till halv nio.

2008-11-10 A rainy day!

Idag regnade katter och hundar utanför fönstret under nästan hela dagen så vi höll oss inom lägenhetens fyra väggar och gjorde sånt som man brukar göra när man sitter inne en regnig dag.
..

2008-11-09

klick klick! Min kanin lampa är en fantastisk uppfinning.
Någon som kan förklara för mig var ljuset egentligen kommer ifrån....
Vad är det egentligen kaninen har ätit som gör att hans mage lyser ?

2008-11-08 Mera GÅNG!

Mamma och pappa blev så exalterade över att jag gick igår så de brummade ner med bilen till playan för att jag skulle ha mer plats att röra mig på under dagens övningar.
När vi gick där på sanddynerna så dök Tekla och hennes päron upp på bryggan. De hade varit och fikat på kallis, och även om jag nu kunde gå så tyckte jag att det var lite för tidigt för att visa henna vad jag kunde. Så jag stod mest stilla.
När hon gått så fortsatte jag mina gå-övningar på strandkanten. Mamma och pappa ritade upp en startlinje för att se hur långt jag kunde klara av att gå. Jag tror det blev ungefär 20 centimer sen var det för tungt med alla kläder.

2008-11-07 JAG KAN GÅ!!

På dagen sov jag som vanligt.
Men på kvällen hände det stora grejor ! Tro det eller ej men JAG GICK!!

Mamma tycker att jag har tagit ett eller två steg för någon vecka sedan, men riktigt "gått" har jag inte gjort förut... förrän ikväll alltså!
Tyvärr fastnade inte denna sensation på bild eftersom mina päron var för upptagna med att videofilma mina kliv men det finns bevis för den som vill se.
Jag gick nog minst 4-5 steg från mamma till pappas famn och sen tillbaka igen. Det var säkert en och en halv meter mellan dem! Det ni!

2008-11-03 konsert

Klockan var 19.15.
Köket var fullsatt med mamma och pappa.
Dags för painokonsert i bara mässingen.

måndag, november 17, 2008

2008-11-01 Maskerad!

UGH!
När jag satt där runt lägerelden och filosoferade så visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig när jag bjöd in mina vänner på maskeradkalas men det var precis så skoj som mamma och pappa sa att det skulle vara. Eller rättare sagt, det var helknasigt!
I vår lilla tvåa sprang det runt folk från alla möjliga tidsperioder och sagor!
Mamma var utklädd till 70-tals discopingla och min far var den fruktade Cowboyen SunDanne Kid.
Själv var jag utklädd till Sitting Rufus! Den mäktigaste indian som skådats på Malmös prärier! Vår lägenhet blev en skådeplats i knasighet. I hallen spexade de glada clownerna med sina röda hår och mamma dansade disco-dans... I vardagsrummet hade trollmor och trollfar hittat sumpmark och de blev så glada så de viftade på svansarna...och deras glädjetjut hördes ända ut i kökets vrå.....där det redan sjöngs Österrikiska tyrolersånger så det ekade över parkettgolven... Sången störde varken Selma Hillbilie, Tekla päron eller Emma älva som hade hittat en lägerplats att samlas runt. Päronet Tekla var ganska surt när det kom in genom dörren men kanske mognade det lite under kvällen och insåg att det inte var så farligt med maskerad. Hillbillien Selma hade tatuerat rufus på axeln och vi diskuterade om vi skulle ta en sväng med hennes kärra eller kanske gå och titta på bufflar lite senare? Vi sköt upp det till en annan kväll. Indianerna och Romarna (som vi trodde skulle ställa till med trubbel) höll till i vardagsrummet och åt mest kött av alla. De höll sig lyckligtvis vänligt sinnade under hela kvällen. Sitting Rufus förärades tårta och även om det lyste som ett starkt sken i bakverket så var det nog den minsta lägereld jag nånsin sett. Jag blåste ut den och önskade mig en massa presenter... och det fick jag. Jag avslutade min kväll med gröt.. som en äkta indian alltid gör innan den lägger sig till ro under stjärnhimmeln. De vuxnas kväll avrundades med en Brittish open i golf genom hallen och köket. Då hade min lägereld redan slocknat och jag såg fram emot nästa dags soluppgång igen...

2008-10-31 ETT ÅR!

Tiden springer iväg och bara sådär så har man liksom redan hängt med i ett helt år!
Mor och far hade bestämt sig för att de skulle sjunga för mig på morgonen.. men haha sa jag och skrattade redan när de diskuterade förslaget. Självfallet vaknade jag innan dem (vem kunde tro nåt annat) och jag bara satt och väntade på sång och present på sängen. Det är ju inte varje dag man får öppna paket i sängen och tur är väl det för då skulle man bli trött på att fylla år. Jag ryckte och slet i min första ettårspresent och öppnade en LAMPA! som, tro det eller ej, faktiskt också var en kanin.
Den lekte jag med hela morgonen och uttryckte min förtjusning genom ett "OOOj" varje gång den tändes! Redan till frukost var det fullt hus runt bordet och jag bjöd halva släkten på bullar och kaffe. Bara några minuter efter att jag tryckt i mig min sista slev gröt så slängde jag mig över påsarna med presenter.
Mamma hjälpte mig att slita upp snörena eftersom jag knappt ville släppa taget om den gröna gåpinnen som jag fick av Morbror Sebbe.Jag packade upp det ena fina paketet efter det andra. Jag fick smurfar, smurfhus, hemstickade kläder, bilar, T-shirtar, en mätsticka så jag kan se hur lång jag blir, en leksak som låter som olika djur, en lokförare, ett flygplan och så fick jag några instrument också!
Mamma och pappa gav mig ett tjusigt munspel och gammelmormor hade köpt ett Rött blänkande urtjusigt fint piano! Jag bjöd på konsert direkt och rev ner applåder i massor!