tisdag, februari 01, 2011

2011-01-31 Nya äventyr.

Sista dagen på Ko Lanta och sista frukosten i trädkoja.
Tre timmar innan båtens avfärd så hade mina vimsiga päron inte ens bestämt var vi skulle åka, men efter lite hederligt researcharbete så fann de ut att det skulle bli knapert med hotellrum på ön som hetter som "Pippi" Långstrump, dvs "phi Phi", så vi hängde med våra vänner till den välkända knark- och pundar-stranden, Railay Beach, istället.
Bra val...eh, jag vet inte riktigt, med tanke på ryktet, men men...

–Ååå, där är så mysigt, sa alla utom farsan, som var den enda av de vuxna som inte hade varit där förut.
Var de andra fått mysighetsuppgifterna ifrån låter jag vara osagt för de flesta som lämnar stranden kommer inte ens ihåg att de varit där.
Förutom att det varit dimmigt och flugit en massa rosa elefanter, men så skulle det nog inte vara denna gången tror jag.

Betty hade ännu en liten febertopp på morgonen, men båda småttingarna börjar repa sig och vräka i sig käk igen. Kanske har medicinerna börjat verka.
Syrran söker i alla fall stora applåder och engagerar halva sällskapet varje gång hon skall ta sin Penicelin-medicin.....
Rufus:– Kolla mamma, där ligger en gubbe i trädet.
Mamma: –Ja, han ligger i en hängmatta och sover. Han kanske bor i den.
Rufus: – (tystnad...).....Jaaaa, som Trazan och Banarne!!
Sen lämnade vi Ko Lanta.En kvarts åksjuketablett senare, lite välling till syrran, och så däckade vi allihop fint under båtresan till nästa ö.
En fin syn var det när vi nådde land med de långa träbåtarna och farsan och Emil fick släpa vårt tunga bagage på huvudet genom vattnet.
– Hur får ni med er allting, undrade någon på båten.
Vi ställer oss samma fråga.
Vad fanken är det vi har packat ner egentligen?
Tre bowlingklot kanske!Den nya stranden ser fullkomlig fantastiskt ut så den skall vi spana in ordentligt imorgon.

//Rufus

4 kommentarer:

Anonym sa...

det är så härligt att läsa era berättelser och se alla mysiga bilder.Hoppas ni är friska i morgon.
Kungakram

Anonym sa...

Krya på er!Ha en trevlig semester resten av tiden!

farmor o farfar sa...

Hej på er alla !
Så kul att se alla fina bilder , nu längtar vi varje dag efter att få höra hur ni har det !
Så kul att ni valde Railey beach , Vi var där för 7 år sedan, och redan då var där fint . Glöm inte att se Phra Nang när ni är så nära , Det är en av Världens vackraste stränder med grottor och annat fint . MEN ......man måste åka longtailbår dit 10-15 min . SÅ ALLA BARN OM NI ÅKER DIT ..........LOVA ATT SITTA STILLA I BÅTEN .Den där lördagsgodis påsen så mumsig ut . Så härligt ni har det .KRAMAR TILL ER ALLA FARMOR O FARFAR

Johan Hansson sa...

Hej Rufus o Betty
Kul att ni vågar er på Railay, själva tog vi speedbåten snabbt förbi till Pranang för ma o pa sa att det bara är en massa hippies där fast pappa trodde att Daniel är en gammal hippie och att ni kommer trivas bra där.
Nu är det dags för oss att åka iväg till fjällen och enligt prognosen för de första dagarna kommer det vara ca 22 grader, ja kallt alltså.
Ni behöver inte vara oroliga för vår storasyster Hanna kommer att passa våra lägenheter och hon har lovat att inte busa för mycket /Kramar fr Sven o Elsa-Marie