måndag, januari 24, 2011

2011-01-22 och 23 Solen skiner!

HÄR!!

I en koja som ser ut så här, käkar vi frukost i varje morgon.
Ja, inte för att jag vill låta kaxig, men sug på den smällkaramellen ni där hemma som sitter på era tråkiga köksbord i kylan...hohohoo!

Vi lämnar bara in en lapp och så kommer de ut med stekta, scramblade, kokta eller något annat slags ägg, och så bacon, och så det jag längtade efter mest av allt "rostat bröd".
Jag tror visserligen jag börjar tröttna på det nu, för det går inte ner lika lätt längre, men å andra sidan så har jag hittat en himmelsk dryck att skölja ner det med.
Annanas Juice! Ooooyeeeah Baby! Thats the stuff!
En sån drink klämmer jag i princip till varje måltid. Vi har funnit ett svenskt hak (känns ju lite svennigt att gå dit där kanske) men när de lockade med köttbullar o Lingon så kändes valet givet.
"Precis som Ikea" sa jag, men den här reklamen höll ju inte vad den lovade.
Jo, ok priset var ju lika lågt, men på Ikea får man ju i alla fall åtta klot, här fick man bara tre, och de smakade inte lika prima heller.
Vi fick skölja ner dem med tre pannkakor istället...Goda drinkar hade de tydligen så vi har gått tillbaks flera gånger ändå, och det funkar ju för vår del. Pannkisarna är ju goda o så tillhandahåller de med en fin fordonspark i trä.
Eneas kastade upp Betty på bönpallen o de såg ut att njuta en fina runda på hojjen som tog dem på en lång tur på ungefär en halv centimer. Jag tänkte även inbjuda donnan Alicia till en tur på flygplanet men hon missförstod nog det hela.
Tanken var ju att jag skulle var pilot, men hon högg förarsätet och jag började lipa. Romantiskt så det förslår...På tal om Alicia så börjar hon bli söt som socker i solen och hennes hår skruvar sig fint och sött i nacken.
När hennes mamma en dag påpekade detta lät deras konversation ungefär så här:
- Åh, Alicia vad söt du är med dina korskruvar i nacken!
- Va! Vad sa du? Är jag korkad?
- Nää, det betyder att ditt hår skruvar sig som korkar i nacken.
- Eh..Jahaaa...
Det var ju tur att det inte betydde något annat för i så fall skulle jag varit väldigt "skruvad" i skallen när jag var liten.

Alicia och jag leker för det mesta bra varje dag.
Lite då och då rycker vi i luven på varandra men det hör väl till som man säger.
Vi har i alla fall fått våra tydliga roller då jag fett är inne på Star Wars tema och Alicia bara babblar om prinsessor.
Detta visade sig när vi idag byggde sandslott och Alicia pratade högt i sina egna tankar...
"När Star Wars sover så är prinsessan vaken, och när Prinsessan sover så är Star Wars vaken".
Ja, så är det nog.

Vi har annars också hittat en ny favorit restaurang.
Den ligger en halv strandpromenad bort och är belägen mitt på playan vilket är lysande tycker päronen för då kan vi hålla låda i sanden medan de dricker bira och väntar på käket. Se bara här vilket jäkla drag vi ställer till med...Den där restaurangen har blivit vår favorit och vi mumsar i oss den ena godsaken efter den andra.
I ena hörnan av matstället lyser ett pysselbord med sin närvaro och där fann vi målarböcker som var två till antalet.
De var på Thai så vi fattade ingenting men vi kollade på bilderna och så var det problemet lätt fixat: Alicia målade i den med en prinsessa på framsidan, och jag med den med några coola gubbar.
Farsan undrade om det var "Star Wars"-Gubbar.. men "NEJ", sån tur hade jag inte. Tur hade jag däremor när servitrisen målade Alicias naglar. Hon fick rosa och fina som hon tyckte hon var tjusig i.....och till och med jag fick lite grön färg på mina nagelspetsar.. men det var ju inget konstigt med det.. det blev ju självfallet "Star Wars"-naglar!!och som en parentes, hängmattan precis bredvid målar-avdelningen är inte dum den heller..

Igår kväll laddade pappsen ner två nya "star Wars" appar till sin Iphone och eftersom det tog en så jäkla tid att ladda ner dem så hann jag inte ens prova dem igår kväll. Han lovade mig dock att jag skulle få prova dem idag "Efter middagen", så det förklarade fenomenet med att när jag direkt käkat frukost idag var hungrig igen och ville äta middag.
Mina päron var inte lättlurade och gick inte på det, även om jag flera gånger under dagen påminde dom om att jag skulle få lira "efter middagen", att jag var hungrig som bara den och att jag snart ville äta middag.
När vi så slutligen kom till middagsrestaurangen så visade jag pappsen klart och tydligt vad det stod i menyn.
– Här pappa, Här! här står det .."man får spela star wars efter middagen"!
Vilket sammanträffande att detta just stod i VÅR MENY!

På tal om något annat så ser det ut så här när vi traskar till playan.
Fem meter till höger bakom börjar den ljuva sanden och 20 meter till vänster ligger vår tjusiga bambulya.
Trots att det bara är 20 meter till beachen så tar det sin tid.
Vi skall ju nämligen alltid gå på varenda liten sten innan vi kommer hem.
Ljudlamporna och pappersgrejorna som dinglar i träden har fått mig att allt som oftast fråga om de "börjat julpynta" och det förklarar kanske varför melodin låter som den gör i kommande filmklipp...



Syrran då.. hon är som vanligt.
Äter allt, skiter bra och är glad.
Hon har däremot lärt sig vinka hyfsat fint och gör det nästan lite kungligt.
Som en våg ungefär.

4 kommentarer:

mormor o ingvar sa...

Hoppas ni har det skönt, det ser ut så på bilderna , och vilken underbar sång från Alicia och Rufus, vinkningen till drottning mormor från prinsessan Betty var ju strålande. kram till er alla!!!!

farmor o farfar sa...

SÅ GLADA ALLA ÄR !
SÅ UNDERBAR SÅNG !
JA DET ÄR JU NÄSTAN SOM JULAFTON VARJE DAG ATT VARA I THAILAND ; DÅ PASSAR EN JULSÅNG BRA ; NI HAR ALLDELES RÄTT ALICIA O RUFUS !!!
KRAM FARMOR O FARFAR

Betty & Rufus blogg! sa...

Tack för era roliga kommentar!
kram från oss

Anonym sa...

Hej. Hmmm mycket text, har inte ni semester?

Vintern är ihärdig så njut nu när ni kan! Många kramar från Krusboda & Tungelsta

Anethe & Farmor me bihang :)