måndag, mars 31, 2008

2008-03-31

A walk in the park! Jag och mor tog en tur till Rörsjöparken i det strålande vädret. Vi var glada båda två och sprudlade av energi.
Jag fyllde för övrigt fem månader idag och det firade jag genom att gunga alldeles själva. Jag kände mig som en stor fladdermus.

2008-03-30 Helgmys!

En riktigt skön helg. Vi har bara softat och tagit det lugnt och på kvällarna har vi träffat kompisar som kommit hit och ätit kyckling och ris. Jag har ätit mosade bananer, mosade potatis och annat som går att mosa. Detta har jag sköljt ner med några fina (napp)flaskor blått (vatten alltså) och en och annan drink (mjölkersättning). På Lördagen blev det utflykt med faster Veronika o farbror Robert till den ekologiska gården Ängavallen där de käkade prima fin lunch, och medan de vuxna smörjde kråset så gjorde jag detsamma med broccoli puré och en stålande dessert bestående av fin mangopuré.
Annars har farsan gått loss med kameran i helgen. Två minneskort tror jag han har fotat loss och jag bjuder på några godbitar här. Det är inte alltid jag tycker det är så kul när han skall gå nära bara. "Sluta reta honom" säger mamma till pappa. "Men han måste vänja sig" svara pappa.Min coola mobil ovanför sängen är verkligen cool. Den innehåller allt en kille vill ha. Flygplan, båtar, bilar och bussar. Nu har jag lärt mig att dra i den också så den e perfekt för att underhålla mig när jag behöver ny blöja. Söndag morgon. Trött som en gris. Fattar själv inte varför jag nödvändigtvis skall vakna 05.30. BLÄ!!

söndag, mars 30, 2008

2008-03-27 Djupdykning!

Ahhh... Idag var det som vanligt ett av mina favoritintresse på agendan, babysim! (Även om jag så klart föredrar att bara kalla det för vanlig simning, eftersom jag numera känner mig ganska stor o vuxen!) Häromveckan så var det ju för övrigt också en Sjöström som vann ett guld i en simtävling, och inte ens den där tjejen verkade så gammal, så nog kommer jag också att klara av att plaska snabbt nån gång i framtiden. Jag har ju redan två av grejorna som behövs, ett efternamn som numera klingar guld, och ett intresse för plask i poolen.

Ända sedan barnsben har jag älskat att bada och simma och jag lär mig nya saker varje gång. Idag övade vi på att slänga oss upp på ryggen på våra päron. Jag lekte mest med mamma eftersom pappa hela tiden flöt runt med en kamera i en plastpåse och försökte fota mig.
Idag var det också premiär för mig att dyka under vattnet. Spännande värre.
För att klara av en sådan avancerad övning så skall man ha ögonkontakt med mamma, och så skall hon säga "Ett, två... tre.. Nu dyker vi!" och sen plumsar vi ner under ytan i en sekund eller två.
Jag klarade det galant som ni kan se nedan. Här har ni mitt allra första dyk. Det lär bli fler. Det kan ni räkna med.

tisdag, mars 25, 2008

2008-03-25


Efter en hostig och snuvig påsk var vi ute i svängen igen! Träffade Selma idag på ett fint fik, där man får ta med sig barnvagn. Det betyder ju att även vi måste vara välkomna! Vi åt mosad banan och tjitt-tjattade om livets gåtor medan mams och Jenny drack kaffe.
Dagen började med sol och slutade med snöoväder. Konstiga, konstiga väder!

lördag, mars 22, 2008

2008-03-22

Kärlek.
Kanske min första kärlek är en rosalila självlysande anka?
Jag och mams firade påsk med att köpa en anka som lyser när den nuddar vatten. Jag gillar den, mycket faktiskt! Den är cool och kan även ändra färg. Tänk om fler fick uppleva detta!

2008-03-21


Potatis.
Potatis är en stor del i mitt liv just nu. Man kan säga att jag har ätit potatis i olika former i snart en månads tid. Tycker att det är dags att förnya menyn med lite efterrätter och sånt där. Potatis med palsternacka, potatis med ärtor, potatis med broccoli... kul!
NOT!
Jag får morot nån gång då och då. Lite annan färg, lite annan smak, kulinariskt kan man säga.

torsdag, mars 20, 2008

2008-03-20

Mamma har blivit sämre nu på kvällskvisten, antar att jag har smittat henne.
Men i morse gjorde jag mams glad genom att visa att jag numera kan vända mig från mage till rygg. Kul, nu kan jag liksom snurra runt, snart så kanske man kan krypa också. Lite mer ryggmuskler så.
I förmiddags åkte vi och besökte mammas jobbarkompisar Lisbeth och Leif. De bor fint och har en fin hund som jag gillade, men jag vet inte om han gillade mig. Han förstod nog inte vad jag var för något, suck. Jag fick inte klappa honom, Frasse alltså. Kanske nästa gång?

2008-03-19


Tvätta, tvätta, tvätta... Mycket tvätt blir det. Säger dem, mina päron alltså. Men mig gör det inget att hänga nere i tvättstugan. Jag tycker det ekar rätt schysst där nere i källaren och testade glatt mina röstresurser i det dunkla ljuset.
Hängde lite med Selma och Lionel på kvällen. Familjen costa-leyman fick för sig att promenera nere på ribban och vi hängde glatt med. Men de vuxna blev lite kinkiga och tyckte att det var för kallt så vi åkte hem och frossade hamburgare istället. Men Jag fick bara morotspuré.

tisdag, mars 18, 2008

2008-03-18

Jag har varit för dålig på att skriva sista tiden. Har ju hänt så himla mycket. Var ju i Sälen och drog vidare direkt till mormor i Stockholm. Mamma och pappa skulle på Årets fest. Det var mycket fix och trix innan men mamma lyckades knåpa ihop en tjusig outfit till mig! looki looki...


Årets fest var ingenting för mig men det var roligt att mams blev glad, för hon vann nåt pris för någon bild hon tog i Turkiet. Jag fick hänga en stund på mammas armar...

Då passade mammas kompis Sanna på att ta en bild på lilla familjen.
Annars var det mest mormor som minglade med mig.

Morbror Sebbe var sjuk typ hela tiden så mamma satte upp en regel att vi inte fick snacka med varandra för att jag kunde bli sjuk. Helt onödig regel tycker jag! Jag blev ju sjuk ändå.
När vi reste hem till Malmö i söndags fick jag åka x2000 kul, men mamma blev åksjuk. Så jag snackade lite med Johan, rätt trevlig kille men hanville sno min bitring! Det gillade jag inte, han kan faktiskt köpa en egen!

Väl hemma har jag mest relaxat och hostat...

söndag, mars 02, 2008

2008-02-26 till 2008-03-01 Sälen!

Vilken underbart härlig vecka ! Det snöiga lapptäcket bredde ut sig i alla backar och den blåa himlen kombinerad med den strålande solen gjorde hela semestern till en riktig kalasvecka. Jag njöt i fulla drag och det såg ut som att mamma, pappa och mormor och morfar Ingvar gjorde det också. Jag var inpackad som en rejäl björn när jag var utomhus så jag inte skulle dra på mig en förkylning och det va många som tittade och pekade och trodde att jag var en björnunge som rymt från Zoo. Fast jag måste nog säga att trots att min jacka är snygg så är den faktiskt både praktisk och varm också, och det är ju inte ofta man kan hitta en sådan kombination dessa dagar. Även när jag inte var uppe och sprattlade så höll jag mig varm och go i vagnen. Runt eftermiddagen brukade jag som vanligt bege mig inåt till After skin och hänga lite i baren. Då brukade jag bli passad av mormor och vi hade så mysigt så när vi lyssnade på musiken. Ganska schysst underhållning måste jag medge. Det va mycket "Pippi" och "Emil"-visor, även om det ibland var lite för högt för min omtåliga små öron. Här liknar jag en rumpnisse sa alla men jag vet inte. Jag har aldrig sett en Rumpnisse förut och jag såg inte hur den såg ut nu heller. Min nya leksak om morgnarna är numera Apelsin Juice. Det ville jag gärna dra i varje morgon och slänga omkull på bordet. Det var ganska besvärligt att få reda på hur man skulle få ut den gula drycken ur paketet så det får jag öva på. Innan jag rundar av för dagen så tänkte jag passa på att visa hur duktiga mina päron varit denna veckan. Här kommer mamsen... Se så duktig hon är...

..Och här kommer pappsen... Om han är duktig? Avgör själv...