onsdag, juli 30, 2008

2008-07-30


Morgonen var härlig, sov ända till klockan 8. Visserligen hade jag hållt mamma vaken ett par timmar i natt. Hon har fått för sig att jag inte känner skillnad på vatten och bröstmjölksersättning... Eller så har hon fått för sig att jag bara ska ha vatten, i såna fall får hon skylla sig själv om jag skriker!!! För jag vet! Vatten är vatten och mjölk är mjölk!
Trots det så har dagen varit fin fin. Jag klättrar numer med mina spindelmannen händer upp på kylskåpet. Shlop Shlop säger det så kan jag plocka magneter utan gåstol.
Faster och Robot kom på besök så jag såg till att äta upp all lunch för att impa på dem. Efter det tog vi en tur till Klagshamn beach där farmor och farfar befann sig!
Här är jag och farfar och farmors hand!

After beach, blev det hemma hos Selma. Här står vi och hänger vid ett bord och kollar LAMPA.

Yeah, vad lampor och Selma är fräcka! I LIKE!

tisdag, juli 29, 2008

2008-07-29 värmebölja...


Lägenheten är så varm så på morgonen gick jag och mamma ut och la oss under vårt magiska träd. Det är en fin hängbjörk som alltid skuggar min och grannbarnens lekplats. När vi la oss på finaste fotbollsfilten och tittade upp i trädet tänkte vi på pappa. Undrar vad han gör nu?
Eller jo, jag tänkte på pappa en kort stund... Men jag vill inte ligga stilla för länge, för det spritter i mina ben!

Oj vad det kittlades i magen!

Vi tog en sväng till folkets park, där jag fick bada bland alla barnen. Det är så roligt att titta på det badande barnen! Jag var så glad så här kan ni kolla in mina gaddar! Om än lite suddiga och mamma som ska föreställas vara en fotograf!
Selma och hennes pappa kom förbi och vi tog en fika på David halls torg. När vi kom hem träffade jag pappa på ett konstigt sätt! Men jag blev jätteglad att se honom och jag vinkade och vinkade, varför är han där inne? Trodde han var i Japan...

Innan jag gick och la mig hjälpte jag mamma att fixa min välling...

måndag, juli 28, 2008

2008-07-28


Katt, Kack, Ack, Tack. Alla ord låter så lika... Men så fort jag ser grannens katt så kryper jag efter den. När jag kommer tillräckligt nära så sticker den alltid iväg... Undrar varför?
Har varit värmebölja idag... så mamma och jag var inne till efter lunch. Vi putsade köksfönstret och mamma låg på knä och torkade vårt vita köksgolv. Jag tycker det är snyggt men mamma grymtade nåt om att det var så opraktiskt?
Efter vår promenad på stan tog jag mig ett dopp i folkets park och sedan fick jag lagad, lax-potatis och broccoli. Jag gillar maten bättre när mamma gör den istället för Semper.
Efter maten gick vi ut och gungade lite och jag fick låna Svens bil! Så fin den är...

Sen bidde det välling och samma visa som vanligt... Sängen.

Folket Park!


I LOVE FOLKETS PARK!!!!
Så här mysigt har vi det på filten när vi hänger i parken.

2008-07-27 pappa!


Idag åkte pappa till Japan och Kina. Nåt OS eller vad det heter. Hoppas han kommer in i landet... Han snaggade av sig allt hår igår och såg lite ut som en tibetansk munk. Dem verkar ju vilja ha koll på folk där nere och pappa var inte så lik sig som på passet... Om de släpper in honom ska han vara borta och jobba där i en hel månad! Hoppas jag får åka på nåt sånt när jag blir stor... Det verkar ballt, men varmt och konstigt.

Hmmm... jag fick en känsla av att pappa inte ville släppa taget om mig på hela dagen. Som här tex när han sitter och drar mig i tröjan. Jag tycker som vanligt att jag klarar mig galant. Mamma och pappa har ju köpt ett perfekt vardagsrumsbord till mig. Lagom höjd och stort att krypa omkring på.
Efter bordkryp, körde vi pappa till kastrup och vinkade av honom där... Vi längtar redan tills han kommer hem!Men först måste pappa ta en massa fina kort, så jag kan ha koll på honom hemifrån!

lördag, juli 26, 2008

20080703- 20080725

Oj oj oj vad tiden springer iväg... jag hinner ju knappt med det ena eller det andra och sen har jag ju en dagbok att sköta på fritiden också. Fast som ursäkt så kan jag säga att jag haft en inspirationsmånad och samlat på mig skrivbart material så att säga och nu börjar det bli dags att dela med sig. Så här kommer en kort resumé av Juli månad.

Numera reser jag mig väldigt lätt upp mot alla små bord, stolar, diskmaskiner och annat som står i min väg. Ibland tar jag även små små stapplande steg när jag håller i nånting, men för det mesta så ramlar jag. Ibland slår jag mig med en duns och börjar gråta.
Jag börjar lära mig nya ord och ett ord som numera andvänds är "tack". För det mesta låter det som ack.. men de flesta vet vad jag menar.
Jag vinkar när folk vinkar till mig. Ibland med en hand, ibland med två.
På morgnarna ställer jag mig upp i sängen och skakar galler och skriker "Paappaa"
Jag kryper som en galning. överallt. hela tiden.Två små fina tänder sitter nu i min underkäke. Det verkar bra. Man kan bita i mycket med dem.
Jag har förstört min första pryl. Efter att jag gömt mig mellan bokhyllan och väggen fick jag tag i telefonladdaren som jag drog ner på golvet. Den knäcktes. Så nu kan mamma och pappa inte längre ringa med sin telefon.

Och här bjuder jag ännu lite mer fräsiga kort från Juli månad...
Beachen i Klagshamn var grym. Massor med små kids i krokarna, så jag kände mig som en stor kille. Jag hade med mig en sk paraply också, men jag förstod inte riktigt vad jag skulle ha den till.
Att leka är en av mina stora passioner och när jag inte har nån leksak till hands så gäller det att plocka fram hjärnan. Här leker jag titt-ut med pappa. Så himla lätt det är att gömma sig. Han har inte en blekaste aning om var jag är...och en annan dag så byggde vi koja. Sängen blev klart mycket snyggare såhär och mitt koj-täcke har suttit kvar sen dess. "Mycket mörkare för sömnen" säger mor och far. Under utflykten till Lomma beach gjorde jag mitt parad nummer och det som jag numera känner mig mest känd för i babykretsar. Jag härmar ett monster och säger med hes, grov stämma "Paaaa-Paaaa" och sen brummar jag med munnen på mammas mage. Alla i min omgivning skrattar och jag är en riktig show gubbe. Och ibland är jag en riktig snygging och charmör...
Den 8:e Juli fyllde min kära mamma år så jag o papps vaknade lite tidigare för att förbereda lite små surprises. Vi gick upp i otan (ungefär vid den tid då jag brukar vakna) och sen ställde vi oss vid bakbordet. Vi gräddade härliga scones och sen väkte vi mamma med en fin sång och presenter på sängen. Hon fick en film av mig som hette Rufus!Rufus!Rufus! och jag tyckte det var ganska passande. Här äter vi scones.. men jag fick inte ens smaka mina mästerverk. Jag fick en leverpastej macka istället...På födelse-kvällen blev det mat hos farmor och farfar och jag testade att åka rutschibanan. Mamma åkte med i första åket och hon var värdelös. Det gick bättre när jag satt själv.
Nu för tiden har jag fått dille på att tugga sladd. Varenda en liten stump som ligger och skräpar får smaka på mina käftar och mina två små huggtänder. Oavsett om det är bredband, tv-sladd eller något annat så vill jag gärna smaka och se om det kan vara nån skillnad. Mamma blev trött på mitt tuggande och tyckte hon var smart när köpte mig ett rött hopprep... "Se, mycket god sladd" sa hon... Men det förstår ju vem som helst... hopprep! Det är ju för tjejer! Jag vill hellre tugga playstation sladd...En sladd för killar!
En annan kväll fick mamma för sig att gå ut och göra stan med sina kompisar så jag o pappa fick hela huset för oss själva. Då passade jag på att utveckla mitt balans sinne. Sängen visade sig inte vara rätt ställe att försöka ställa sig mot.....men jag hittade andra kanon ställen, och det är ju som man brukar säga "När mamma är borta så dansar Rufus på bordet!" Summeringen av kvällen med pappa löd således följande: Två blåmärken i huvudet och ett på magen. Han tycker att jag måste lära mig tåla lite saker, och han har nog rätt.Efter mammas födelsedag så har jag fortsatt att göra fina bakverk. Kolla! Inga händer! Coolt!
Förra helgen spenderade vi i Norrland på bröllop. Det blev en sen kväll , eller rättare sagt så vet jag inte hur sent, eftersom det aldrig blev mörkt. Det var fullt av små typer i min storlek och jag höll stilen med min hatt som jag lånade av pappa. När vi var tillbaka hemma så blev det stortest av nya badrockar! Trots att jag är liten och skiten så har jag ändå en ovän. Han heter Samsung ultra Silencer och betecknar sig i form av en blå dammsugare. Han är en riktig jäkel. Var och varannan dag skall han brumma och tjuta och suga upp min små brödbitar som jag så fint och strategiskt placerar ut på golvet under min stol. oftast blir jag förbannad på honom och skriker tillbaka och när han är för närgången så blir jag rädd och börjar gråta. Då hoppar jag på honom och försöker brotta ner honom.....och när han har lugnat ner sig och tystnat så är vi ju faktiskt ganska bra vänner trots allt...
I kväll var vi på besök hos farmor och farfar igen. Jag fick en tjusig pool som jag kunde simma i och jag plaskade med mamma och pappa. Farmor var på spexhumör och höll låda och gick på muggen. Jag skrattade åt tokiga farmor. Imorgon ser jag fram emot en ny solig dag.

torsdag, juli 03, 2008

2008-07-02 Jag står!!!

Kolla, jag kan faktiskt resa mig upp mot badbaljan!

Men OJ DÅ!
Ha ha ha, kolla in morsan, vad skraj hon blev!

Tur fallhöjden inte är så hög!

OJ OJ OJ DÅ...

Äsch, det var väl inte så farligt!

Här kan jag vila nån sekund innan nästa försök...

2008-07-01


Sängen är en skön plats. Här kan man leka och filosofera. Och sova förstås. Jag ligger ofta och spanar ut genom gallret innan mina päron vaknar. Om de är för sega börjar jag ropa på pappa, det tycker mamma är skönt. Då tvingar hon upp honom med motiveringen att jag faktiskt ropar på pappa.
Mamma, hon är ju uppe hela nätterna när jag har marddrömmar så jag tycker att hon kan få sova...

2008-06-30 Åtta månader!

YIHOO!

Här kommer en kort sammafattning av vad jag gör nu för tiden.

Kryper.
Sitter.
Vinkar hej då.
Säger pappa, mamma, amba (lampa?) och uh-uuh (Rufus?)
Vill gärna resa mig. Kanske i morgon?
Fiser och skrattar efteråt.
Blåser så att det brummar på mammas och pappas hud.
Har fått två små (väldigt små) tänder.
Pussas med stort gap.
Vill inte sova lika lätt som förut.

Som ni ser har jag hittat roligare saker att göra i sängen än att sova...

Jag skjuter ut mig från bordet med fötter och händer.

Varför ska man sitta för nära mamma och pappa?
Och dessutom har jag börjat dissa mat! All mat är faktiskt inte god...

2008-06-29


Det är roligare nu, med livet alltså. Jag kan leta mig fram till det mesta, sladdar, DVD-skivor och andra grejer som ligger i lagom höjd. Tänk att allt jag tidigare bara kunde slänga blicken på kan jag nu ta mig fram till. Mina päron envisas dock med att ge mig hela leklådan. Det är helt okej tills det att den är tom och allt ligger på golvet, då bär det av på upptäcksfärd till andra delar av rummet!