söndag, april 27, 2008

2008-04-26

Vilken sol!
Idag var vi o hälsade på hos farmor och farfar. Vi gick en jättepromenad i området där farsan hade växt upp när han var en lika liten skit som jag och sedan blev det bullar, kaffe och fotboll på tv hos farmor o farfar. Dagen fortsatte vidare till vår egen gräsmatta, och solens stålar belyste fortfarande den lilla gröna plätt som vi har framför vårt hus. Jag invigde förresten min nya fina gröna solhatt idag, och notera också att fotbollen fortfarande hänger med mig som en bästa vän! Framåt kvällen blev det mat-shopping på Konsum. Mamma bar på matkassarna, pappa bar på mig och jag bar på popcornen! På kvällen blev det mys!

2008-04-25

Redo för en tur i city!
Hallå! När kommer chauffören till den här kärran! Hur länge skall jag vänta?? På kvällen delade jag ett Äpple med farsan. Jag klarade inte riktigt lika bra som pappa, men det var gott att liksom bara få känna smaken på en skiva i alla fall.

2008-04-24

Idag var jag ute och kände på vår gröna matta bakom huset. Mor och far drack kaffe på filt med farmor och Faster Veronika och jag drömde mig framåt 20 år i tiden när jag hör mina föräldrar berätta om mitt liv som fotbollsproffs..."Ja, redan när han var bebis så hade han bollen med sig överallt! Han kunde inte sitta stilla utan skulle leka med bollen HELA TIDEN! Vi kunde sitta o fika och så låg han där bredvid...och bara lekte med bollen i flera timmar!"

2008-04-23 BlÅbäR!

Gröten som jag får till varje frukost varje dag håller faktiskt ingen högre klass, så om det är fler än jag där ute som har problem med smaken, så kan jag ge er ett tips! Blanda i en halv burk blåbärs puré! Då blir den genast mycket godare. MUMS! Sluta nu fotografera och ge mig mer blåBäR!

2008-04-20 Baby stuff!

Idag har jag har mest gjort sånt som bebisar gör om dagarna.

Legat upp och ner i soffan...
...och gnuggat mig i ögonen när jag blivit trött...

2008-04-19 Picknick

Idag njöt vi av solen på Ribban beachen och mamma hade fixat pannkakor och saft som vi tryckte i oss (alla utom jag). Jag blev ganska snabbt röd som en kräfta på mina små äppelkinder av den starka solen och kanske har jag ärvt en släng av pappas hudton, även om det kanske var lite osmart av mina päron att inte smeta in mig med sololja innan vi sprang ut i värmeböljan.
På bilden så kan ni bevittna att jag faktiskt nu blivit så duktig så att jag kan stå alldeles själva!! ....men eftersom bilder aldrig ljuger så är det nog jag som ljuger istället... (pappa stöttar faktiskt upp mig med en hand)... men ändå. Pappas mage är för övrigt ganska mjuk att stå på.
Mor är rar och snäll som fixar min mat och puré. Själv sitter jag i hennes knä och försöker knåpa ut hur en såndära mugg fungerar. Det går sådär bra.

2008-04-16 Gustav V

När jag har badat i veckan så brukar jag ju som vanligt bjuda publiken på en ny frisyr och jag tänker inte göra er besvikna denna gången heller. Detta är en av mina sk "fin"-frisyrer och passar egentligen mer i nobla sammanhang.
Jag har därför valt att kalla denna hår-kreation för "Gustav den V", just för att den ser lite kunglig och fluffig ut.

onsdag, april 16, 2008

2008-04-16

Våra kära vänner födde en flicka idag, grattis till Emil och Emma! Det blir många flickbebisar omkring mig, toppen! Ha ha!
Annars: Sång, promenader i vagnen och lite sånt.

2008-04-15

Ännu en glad gröt-frukost med paps och mams.

Efter frulle åkte vi till mammas jobb, de hade fått en förmiddagsfika med någon fotograf som hette Mary Ellen Mark. Jag bara hängde med, mamma hade med sig några böcker av Mary Ellen som hon signerade, till mig och den andra boken som mamma hade med sig sålde hon där på plats! Hmm... kanske förstår vem hon är någon annan dag.
På eftermiddagen gick vi till familjens hus, där det finns sång och studs för såna som mig! Det var mycket roligare.

2008-04-14 Titt-ut!


Jag har kommit på att om jag upprepar visa saker i livet, till exempel som att lägga kaninen för ögonen och dra ner den så får jag mina päron att säga titt-ut. Typ varje gång. Jag tycker att det är superkul och gör det gärna mååånga gånger.
Idag besökte vi Selma och Lionel och för det vuxna blev det take away kaffe på en av rörsjöparkens lekplatser. jag och Selma sov och Lionel sprang runt, runt och runt.
Lionel är en mycket stor kille, över två år gammal och har mycket krut i benen, det händer ibland att hans mamma får jaga honom. Undrar om mams kommer att få jaga mig med...? I guess soo! Men för tillfället är jag rätt så nöjd med att bara kolla in världen och stoppa den i munnen.

söndag, april 13, 2008

2008-04-12

Min mamma och pappa verkar alltid ha massvis med prylar att fixa, eftersom de sällan nu för tiden har tid att uppdatera min dagbok. Men när de väl gör det så smäller de till med ett par dagar i stöten, så här kan ni hålla till godo.

Idag, Lördag, var det mycket action på min agenda.
Dagen inleddes med besök hemma hos gammelmormor och det var så roligt såå. Vi skojade och trixade och jag skrattade och busade med gammelmormor. Jag charmade gammelmormor när jag låg och skrattade på golvet, och när jag hade busat klart och de vuxna fikat färdigt så blev jag så trött av min förkylning så jag somnade på soffan. Gammelmormor har en skön och fin gammal soffa och jag sov gott. Annars strålade ju solen som bekant under hela dagen, så efter besöket hos gammelmormor så tog vi tillfället i akt att njuta av solstrålarna genom en skön härlig eftermiddags promenad på Ribban Beach. Mor och far tänkte att jag behövde vila lite i vagnen eftersom jag är förkyld men jag sov inte ett dugg. Jag spanade ut på stranden istället och så fick jag "Dinner by the sea" som man kan kalla det. Väl hemma i vår egen lya igen så fick jag sprattla näck ett tag och vid detta laget kan man ju tycka att de borde lärt sig att inte bära mig då, men icke. Farsan lekte så glatt med mig i knäet när jag bestämde mig för att slå en drill på hans tröja. "OJ!" sa farsan, och jag blev lite chockad och slutade. Men när mamma kom o tittade och skrattade så bestämde jag mig för att fortstätta och pinkade klart helt enkelt. Rätt på farsan. "Där skulle man haft videokameran framme" sa mamma. Men ok då, jag skall säga till nästa gång era sega jäklar.

Detta var inte den enda av kvällens bedrifter. Innan kvällens sovtimme nalkades så gav mor mig en hjälpande hand, och sen bara sådär... ja, där satt man som en stubbe! Utan stöd på varken rygg eller mage. Jag klarade att sitta alldeles själv och höll mig kvar i samma position i några sekunder i alla fall. Näsan rann och jag hostade även denna kväll men trots detta så vägrade jag sova och eftersom jag var uppe sent så kanske jag får se om jag bestämmer mig för att ge mina föräldrar en sovmorgon imorgon...

2208-04-07

En riktig snacke-pelle har jag gått och blivit.
Jag snackar hela tiden och de får inte tyst på mig en sekund där hemma. Jag försöker härma mor och far så mycket jag kan och med tanke på att jag har ett päron från varje hörn av landet så blir det som det låter, alltså oftast en grötfylld skånsk stockholms-slang med inslag av baby-språk. Far är stolt som en tupp och tycker att jag redan har lärt mig att säga "paa-paa"... medan mor strålar av lycka då hon anser att min vokabulär endast inrymer ordet..."maa-maa".
Själv medger jag att det är ganska svårtolkat och lämnar det numera öppet för fri tolkning. Möjligen låter det mest som något i stil med "bla-bla-bla"... och eftersom jag härmar mor och far så kan man ju då lätt räkna ut hur tråkiga samtalsämne de har. Bara en massa "bla-bla-ha".
Lyssna själv....

lördag, april 12, 2008

2208-04-06

Gung gung gunga... kom och gunga med mig!
Fast ingen kom så jag fick gunga själva...

2008-04-05

Idag har jag och mamma varit ute och promenerat och mer än så kan jag tyvärr inte förtälja från denna historien. Jag har nämligen inte haft den blekaste aning om vart vi gått någonstans. Jag passade på att inta en liggande och sovande position redan i hallen och sedan bibehöll jag samma position under hela dagen. När vi sedan kom tillbaka hem så blev jag desto piggare och bestämde mig för att testa lite nya praktiska saker som kan vara lämpliga att klara av någon gång i framtiden. Jag tänkte att jag skulle underlätta för mor o far genom att försöka klä på mig byxorna själva. Det gick dock inte riktigt som jag tänkt mig och därför överlåter jag dessa procedurer till dem även några år till.

torsdag, april 03, 2008

2008-04-03

Jag avancerar i mitt konstsim och poserar mer och mer för den flytande fotografen bredvid mig, oavsett om det är mamma eller pappa som fotar. Idag hade jag tre fina dyk, men mest tid ovanför ytan. Här vilar jag lite på farsans skalle medan han passar på att doppa sig. På min simskola är det massor av snälla bebisar och under vår fina sångstund så sjunger vi alla bom-chicka-bom och samlas i mittelen och skvätter vatten på varandra. Då ser de flesta ganska roliga ut... i alla fall om man tittar underifrån. Så här ser några av mina simkompisar ut.. På kvällen kom mina kompisar Lionel o Semla hit. Päronen invigde årets första grillning och Lionel lånade min fina gula bil o brummade runt i huset. Lite senare bevisade han att jag ligger långt efter i att använda mina stämband. Jag försökte hålla jämna skrik steg med honom men det var helt omöjligt så jag somnade i stället.

2008-04-02

Min Soffa!

På förmiddagen fick vi besök från Lund och jag fikade med söta Sigrid i "min" soffa på café kungsgatan! Sigrids pappa var med också men jag hade inte tid att snacka med honom, Sigrid var så charmig. Kolla in handen på mitt ben!
Mams och jag promenerade länge på stan och i Folkets Park. Efter en snabbvisit hemma, med amning och blöjbyte stack vi vidare till ett Babycafé. Vi sjöng sånger med typ 20 andra bebisar i alla dess former, några bara låg, några kröp och några gick. Själv sållade jag mig till de som vill göra allt det där och blir mest förbannad när jag inte kommer någonstans!
Men jag älskar sång! Och tyckte sångstunden gick alldeles för fort. Jag gjorde "sura minen" och fällde en tår när sången tog slut och mamma var trött i armarna för jag ville hoppa upp och ner när alla sjöng, i dryga halvtimmen. När mamma ville vila gjorde jag "sura minen" och för att jag inte skulle skrika fick hon härda ut! Ha Ha, jag har kommit på hur man ska göra för att hålla päronen på pall!