söndag, juni 29, 2008

2008-06-28

Ny dag. Ny morgon bakom galler. Undrar hur länge jag måste sitta här som en och annan burfågel... NOBODY PUT´S A BABY IN A CORNER, brukar man ju säga. Men trots det så sitter jag här ändå. I hörnet mellan spisen och väggen fanns tydligen dagens bästa sittplats.

2008-06-26 En lång dag...

God Morgon sade jag i min tanke, men det som kom ut ur munnen lät bara så här..."Abrrrll...Baa bbbaba baba". Mina snälla päron tittade ner på mig i sängen, jag satte på mig en målerisk blick, som en tavla ungefär, och så förstod de precis att jag menade "god morgon", för jag fick komma upp ur sängen. Mamsen har införskaffat mig nya vandrarkängor! Jag är ännu inte utvecklad nog för långa skogspromenader, inte korta heller för den delen, och jag är nog inte ens en fena på att ta gå framåt två meter. Det här med skor, det verkar invecklat.......Men när jag lärt mig, då lovar jag att jag kommer att sjunga.." And I wanna walk 500 miles, and I wanna walk 500 more, Just to be the man who walked 1000 miles....da da dam dam di di di dum dum dum!"" När jag senare på morgonen gjorde dagens stora bedrift så kommenterades den tom på radio..."ONE SMALL STEP FOR MAN KIND, BUT A GIANT STEP FOR BABY RUFUS". Jag lyckades krypa över tröskeln! Den är ju trots allt nästan en och en halv cm. Dagen var på länga vägar till ända. Pappa skulle visst jobba i Simrishamn så jag o mamma passade på att följa med. Det var en störtskön utflykt. Jag myste med farsan på beachen i Simrishamn......och red på mammas axlarna som en stolt ryttare... Hoppla Hoppla!...
Därefter fortsatte jag att öva krypteknik på filten med mamma i Kivik. Det gick med bravur och jag tog mig framåt, så det får anses som en succé! Sen åkte vi hem. ""Vi har det bra, vi här bak i bilen, Di do di dam dam di do di dam dam di do di dam dam do!""

onsdag, juni 25, 2008

2008-06-25


Vilken härlig dag! Trala lala tralalala.
Jag träffade farmor på förmiddagen och hon lekte med mig medans mamma dammsög och sedan fikade vi tillsammans. När jag var mätt och belåten så gick jag och mamma till BVC. Min BVC läkare sa att jag va så duktig. Jag lyssnade på klockor och tittade på en röd pinne som viftades fram och tillbaka, nåt BOEL test tror jag det var. Jag ville impa på min läkare och sa maama och paapa väldigt fint, då kan du tro hon blev imponerad! Hon sa att jag var tidig med ord. Jag tänkte äsch, det är väl inget. Men mamma blev stolt som en tupp (höna).
Jag väger numera en bit över 8kg, 8360gram för att vara exakt. Mamma tyckte jag hade blivit så stor så hon gick ut för att handla nya kläder i storlek 80 till mig. Det finns numera en stor låda i källaren med gamla kläder för minibebisar.
Den här dagen blev bara bättre och bättre. Markus hade vägarna förbi och Emma kom med söta Tekla på besök...

Jag charmade Tekla med vackra ord som maama maama paapa paapa ampaa oo sånt. Hon skrattade och log så jag körde på med hela charmoffensiven! Jag till och med visade henne att det var lätt som en plätt att sätta sig upp helt själv från liggande position på golvet. Mamma var inne och fixade i sovrummet och när hon kom ut satt jag där helt själv.

Mamma trodde inte sina ögon och frågade om det var Markus som hjälp mig, men icke! Jag fick göra om det så hon skulle tro mig... suck.

tisdag, juni 24, 2008

2008-06-24


Maten smakar godare och godare, snart är jag ju åtta månader och mams har börjat smyg-ge mig mat som är för de stora bebisarna. Gott gotti gott gott!

Jag har varit på ännu en lägenhetsvisning där jag har rullat runt, runt och provkrypit på ett fint vitlaserat golv. Men det var tydligen det enda som mina päron egentligen tyckte var fint. Själv tyckte jag att det fanns mycket plats för mig att röra mig på. Men å andra sidan bor vi kvar i vår lilla tvåa så får jag ju fortsätta bo i mams och paps rum och det vill jag ju!

måndag, juni 23, 2008

2008-06-23 Det blåser!

Kallbadhuset på Ribersborg var platsen för dagens lunch och som tur var intogs den inomhus. Utomhus rådde nämligen en mindre storm eller orkan som ni själva kan se på dagens bildbevis. Här försöker jag och "Ma-ma" trotsa vädrets makter och det kändes som att vi kunde lyfta och flyga iväg vilken sekund som helst. E.T Phone Hoome!

2008-06-21 Städ-dag!

Mor och far begav sig idag ner i deras dunkla källare och betsämde sig för att röja runt bland allt skräp som de säger att de samlat på sig under åren. Jag såg fram emot äventyret och hjälpte till så gott jag kunde. Jag bidrog dock mest med ett glatt humör eftersom jag hittade en tjusig låda att sätta mig. Därifrån hade jag full koll på läget och kunde skratta åt dem så fort de tittade på mig. När jag var färdig med utsidan så begav jag mig in i förrådet. Wow! Vilket ställe, massa stövlar och skit. Fattar inte hur de kan samla på sig så mycket bara. Släng det säger jag.. eller förresten, spara det till mig kanske! Se så mycket roligt där fanns ändå. Vilket paradis för en prylnisse som jag. Dagen var inte slut efter detta evenemang. Disken skulle ju diskas och packas upp...Någon måste ta sitt ansvar i köket! ...Men därefter.. Nu var vi helt slut och fövandlades till tre potatis säckar framför Tv:n. Lite svårt hade jag för att sova hade jag också. Hörde en massa ryska namn i bakgrunden. Tydligen var det fotboll ikväll igen.

2008-06-20 midsommar i parken!

Midsommar var väl kul. Men jag var förkyld, hade värk i munnen och feber för att min första tand tränger fram. Faster hade i alla fall med sig en fin blomsterkrans som jag skulle ha i håret. Ja, det gick väl an i några sekunder i alla fall. Så här snygg och glad var jag inomhus..... och så här snygg var jag utomhus när snoret rann från näsan... Pappa hade bestämt sig för att spela chokladhjul och vinsten skulle gå till mig sa han. Jag trodde han skulle bli stående där hela dagen, men det räckte visst att bara spela en gång och så kunde vi gå hem med ett choklad som var större än hela mig själv.

2008-06-19 Nya tider!!!


Jag är stor nu. Tiden när min säng var uppe i toppen är förbi. Nu är den nere på botten och mamma och pappa tycker att jag ska tillbringa hela nätterna i sängen. Ja ja, vi får väl se!
Inte bara sängen som är inne i en förändring. Jag hittar på nya ljud varje dag. Pappa är en enkel match att ljuda fram. Det kan jag nu, lampa oxå. Ibland blir det dock lite olika framtoningar... ibland låter det "Paaaa-pa".. och ibland "Baaa-baa". "Mama" har jag också klarat av några gånger men det är inte lika lätt. Mina föräldrar är osäkra på om jag vet vad jag säger men det vet jag såklart. Pappa är pappa och lampa är lampa.
Jag och Paaa-pa skakar galler!

2008-06-17


Mina föräldrar är väldigt sociala typer, inte. Vi gick hem till Selma och Lionel för att fira att deras pappa fyllde hela 30 år. Visserligen lagar de mat åt allihopa men sen när vi ätit och de tror att jag vill sova sitter de och halvsover i Jenny och Lucis soffa. Kul! Kul vänner dem har.

2008-06-16 Stockholm-Malmö

Hem till Malmö. Lång resa med en massa stopp på bensinmackar längs med vägen. Här sträcker jag på benen framför en av alla dessa mackar.

Inget stopp hos vännerna i Jönköping, trist. Men vi hann med en fika hos gammelfarmor. Hon e rolig hon, hon bara skrattar hela tiden och jag tror hon gillar mig. För hon har nästan tapetserat hela kylskåpet med bilder på mig!

2008-06-15


Moster Nina fyllde år för några dagar sedan så vi passade på att fira henne när vi var uppe i huvudstaden. De stora människorna fick äta saker som jag försökte få tag i, jag menar, kolla in vad mamma serverade mig bredvid sin jordgubbstårtebit... Jag är förståndig nog att inse skillnaden. Men det brydde sig mamma och pappa inte om, jag fick äta min mat och thats about it! De trugar och håller på och säger AAHHH, GOOOTT, MMMM, och visst än så länge går det ner. Fast om jag själv fick välja...

Idag sållade jag mig till alla krypande bebisar... Jag tog nämligen mina första tre riktiga kryptag idag, mitt framför moster Sara. Kolla in hur stolt jag blev efter den kraftansträngningen!

2008-06-14

Fotbolls EM fortsätter, jag kommer inte riktigt ihåg den här dagen. Förutom att Sverige förlorade mot Spanien.

lördag, juni 14, 2008

2008-06-13

"Ta det piano" sa morfar Ingvar på sin breda stockholmska och så satte han mig vid instrumentet och lät mig plinka på tangenterna. Det hördes inget vidare trots att jag försökte slå och banka så mycket det gick. Jag har visst ingen rytm i blodet.. ännu. Visserligen stod morfar Ingvar precis bredvid och plinkade på en gitarr så jag kunde liksom inte fokusera på tangenterna så värst bra. Gitarren lockade mer men den fick jag aldrig prova.

2008-06-12 Framme!

Nu är jag och min resväska framme hos mormor och morfar Ingvar i Stockholm.

2008-06-11 mjölken!

På väg mot kungliga huvudstaden stannade vi hos några fina kompisar på vägen. Kalle, Camilla, Alvar och Hedvig var nog glada av att se mig och jag är lika glad som alltid när jag får stanna till hos dem på landet. Denna gång hade de guidad tur på landet med mig och när vi stod vid dessa mosiga gamla djur så förklarade mor och far att ..."det är härifrån mjölken kommer!".
Jag fattade ingenting! Jag får ju min mjölk ifrån mamma. Men mamma får den alltså härifrån ? Åker hon verkligen ända upp till Ko-hagen i jönköping och hämtar varje dag? Hmmm.. det där tål att funderas på!

2008-06-10 EM i FOTBOLL!

Som jag har längtat... ända sedan jag kom ut har jag sett fram emot denna dag. I närmare bestämt 7 månader och 10 dagar har jag väntat och så äntligen var det dags. Tyvärr så somnade jag innan matchen började...

Men jag hade laddat bra i alla fall och det är ju tanken som räknas. Jag och min fina komps Tekla visade sann supporter kultur (dock utan läktarvåld) och vi klädde oss i lagets färger och skrek ramsor som ingen varken hörde eller förstod. På plats i trädgården intog jag självklart den platsen som var närmast planen. Här hade jag full uppsikt över allt som hände och det var ingen som stod i vägen. Det var garanterat den bästa sittplatsen på hela arenan. Jag firade EM-starten med att skåla i nappflaska. Den andra plåtburken vågade jag inte ens röra.

22008-06-09

Mums! Banan! Det klarar jag av att äta själva!

2008-06-08 Den lille och Havet!

Till Haaavs!
I Lomma beach blev jag för allra först gången introducerad för bad i havet. Något roligare har jag inte badat i sen jag hoppade ner i bassängen för baby sim för första gången. Här kunde jag sitta och plaska, ligga och plaska och hoppa och plaska. Jag hade hur mycket plats som helst och kände mig som kungen på beachen som man brukar säga. Notera gärna hur avslappnad jag är i plurret. Rena fisken.

2008-06-07

Dag 2 på myshotell. Vi njöt mumsig hotell frukost och sedan blev det bad nästan hela dagen lång. Vi inledde först och främst med att introducera mig för sjövatten. Mamma doppade mig försiktigt med tårna i Sövdesjön och vattnet var mycket skönt att bada i. Problemet var att när det är skönt så är det grönt och det var just vad det var. En massa alger och sånt dära gjorde att det bara blev ett kort dopp i det gröna pluret. Badandet steg i graderna när jag fick prova på ännu ett nytt badsätt idag. Mormor och morfar Ingvar och Farmor och farfar och faster och farbror Robot kom och överraskade oss på hotellet och nu hoppade vi i en annan galen tunna, en så där med bubblor. Jag fick en fin badmössa av faster som jag var riktigt snygg i.

2008-06-06 Pappas dag!

Min pappa fyllde gubbe idag och hela sverige flaggade för honom. Det var spännande tyckte jag för redan på morgonen kom det folk til vårt hus. Farmor och farfar och Faster och farbror Robot sjöng "Ja må han gratulera" och vi mumsade tårta och sånt. Sedan gick vi till parken och eftersom pappsen fyllde år så sa farfar och farbro Robot att de lät honom vinna i minigolf, men jag tror att de hittade på. Pappa såg ju ut att vara helt överlägsen. Hela parken flaggade för Papps och jag också. Jag flaggade och viftade så mycket att vi inte ens kom med på bilden. Sedan stack lilla familjen iväg på mystur. Mamsens present till pappa blev en utflykt till högsta backen i platta skåne där vi skulle vila upp oss på mysigt hotell i två dagar. De sa att där var Såååå mysigt och precis som de vuxna så gjorde jag också en massa lata saker.. som tex..
...bara njuta av utsikten... ...underhålla mig sjävla med ett plastlock... ...och läste kartan för att veta var vi befann oss nånstans...

2008-06-04 Ny Balja!

Jag har vuxit ur min fina blåa simbassäng och behöver större. Jag bad päronen bränna iväg till min favoritaffär där jag införskaffade en ny vit hög pool i plast med inbyggd stol så jag inte kan ramla är jag ligger i plurret. Jag var så ivrig att prova den så jag hoppade i och testade lite torrsim redan på parkeringen.

2008-06-03 Tvätt!

Idag hade jag bestämt mig för att ta lite ansvar i hemmet och hjälpa till med hushållsarbete. Eftersom jag inte är speciellt intresserad av varken diska eller laga mat så funderade jag på om kanske tvätten skulle passa mig bättre. Jag gillar ju när mina kläder blir fria från kräk och smuts och luktar gott. Jag är fortfarande lite klen och orkar inte bära ner tvätt i maskinen men att sortera tvätt lät jättemysigt. Då kunde man samtidigt mysa runt i tvätthögarna på sängen. Ärligt talat... efter tredje strumpan som man inte kunde hitta maken till så var det inte så kul faktiskt. Morsan, kunde du inte talat om det här innan jag började så jag tonat ner förväntningar på detta. Nu får du ta resten morsan! Jag har tröttnat.

fredag, juni 13, 2008

2008-06-02

YOU TALKIN´TO ME???

2008-06-01

Vilken dag! Den skönaste dagen på mycket länge! Solen strålade och det gjorde jag också. Farmor och farfar, Faster veronika och Farbror Robot kom på besök och vi slöade hela dagen på gräset bakom huset. Jag var på mitt bästa humör och plaskade allt vad jag kunde i min bassäng. Superhärligt! Jag fick alla att skratta. ...och sen var det min tur att skratta. Farmor lekte med mig när jag svingade i gungan så jag skrattade så mycket som jag aldrig nånsin skrattat förut. Hade inte jorden varit rund så hade de säkert hört mig ända borta i Kina också. Jag tror att jag nästan skrattade så mycket så jag råkade pinka på mig. Tur att jag har blöja. Jag var så nöjd efteråt och belönades med en fin melon som lite grädde på moset. Oj vad jag smaskade och kladdade. Mycket gott.