tisdag, maj 19, 2009

Gamla bilder

Här bjuder jag på några gamla kort från den 13:e April.
Varför just från denna datum? Ingen aning.
Men kanske för att jag var intresserad av att leka med min Cowboy och blev arg på den när den ramlade......Och samma dag fick jag för mig att rätta till hängslena, packa väskan och kanske ge mig ut och resa nånstans.
Men jag ångrade mig i dörren och kom aldrig iväg.
Det är helt enkelt för mysigt där hemma...så varför skall man åka då..

torsdag, maj 14, 2009

090515 - Sova Vagnen

Igår kom Mommo och BonusMoffa ingvar på besök från Stockholm.
Redan när de kom gående där ute på trottoaren så blev jag helt till mig och skrek "mommo!!" och när hon äntrade dörren så ville jag genast leka min favorit lek som pappa lärt mig.
Pappa ropar alltid "Skall pappa ta dej ??" och när jag vill leka leken så ropar jag tillbaka... "pappa ta deej" och så springer jag iväg fort som bara den.
Nu ville jag leka den med mormor och så fort hon kom in för dörren så jag ropade direkt: "Mommo ta dej" och så sprang jag iväg och väntade på att bli jagad.
Vi hann ses i några timmar igår och sen däckade jag!

Jag och pappsen gick på förskolan imorse och jag har mer och mer börjat gilla det enskilda lilla rummet. Förutom att där finns många roliga djur så spelar dem "banmusik" =(barnmusik) på radion där inne. Det är kul tycker jag!Och nu börjar jag tom längta tills det magiska klockslaget 10.30 när den riktiga sångstunden är. Då ropar jag "Sjunga" och så vill jag gärna hjälpa till att bära in en påse med sångprylar till fröknarna. Idag hjälpte jag även till att hålla i fallskärmen när vi sjöng. Det fungerade bra i några sekunder. Sen flög den iväg från mina händer!Vid hemkomst var jag så trött så även om jag gärna ville stila för farsan med att gå upp några trappsteg så orkade jag helt enkelt inte.Lika trött var jag på kvällskvisten efter att vi varit nere på playan och hängt med mormor, Ingvar och Mamma. pappa spelade boll men det hann vi inte se.
Det är ju typiskt, nu när jag börjar lära mig lite fotboll.
När vi var tillbaka från beachen var jag stå trött så jag inte ens ville lämna vagnen.. jag ville sova i den hela natten och och när mina päron frågade om vi inte skulle sova i sängen istället så började jag nästan gråta. så här lät det när endast vagnen dög som sovplats:

måndag, maj 11, 2009

20090511 - Vilken härlig daag... tra la LA.. la la LA la LAAA..

Imorse hände något mycket märkligt och jag stod länge och begrundade hur detta kunde gå till.
En man i snickarbyxor hade byggt en ställning, troligtvis med Lego, som han gick och vandrade fram och tillbaka på precis utanför mitt vardagsrums fönster. Jag följde honom länge, länge, och undrade när han skulle bygga ett torn eller en bil, men han var nog inte lika bra på Lego som jag. Sen försvann han.
Undrar om han kommer tillbaka imorgon? Specillt lugn hade jag inte varit under natten när jag väckte pappa med ett gallskrik, som i vanlig ordning lyfte upp mig för att ge mig lite vatten.
Jag svarade med att ge honom en stor skvätt pink tillbaka på armen.
En fin stråle rätt igenom blöjan, ner på pappas arm och till en stor pöl på golvet.
Pappa försökte coola ner mig genom att viska lugnt och säga ""sschhh, nu ska vi bara byta blöja".
Men tydligen ville jag sova med nerpinkade byxor resten av natten eftersom jag snabbt och argt svarade : "INTE BYTA BLÖJA! INTE BYTA BLÖÖÖJA".
Han bytte den ändå.

Efter en lekstund med Tekla på Förskolan under morgonen så hängde jag och papps i parken och belönade oss med en stor glass i värmen. Fåren och hästarna i parken brukar jag gilla, men Tigern i parken hade troligtvis inte blivit klappad på länge och som en sann djurvän fick jag ta mitt ansvar för denna ensamma tiger.
"klappa Tigårrn" sa jag, innan jag gick fram och gav honom en klapp.
"klappa försiktigt" brukar pappa säga, så det gjorde jag.
Hård som sjutton var han och inte alls så mjuk som jag föreställt mig. När jag klappat klart så var det "klappa cykel" som gällde. När jag ändå var inne på "klapp"-temat så fortsatte jag mysa även när jag var hemma. Efter en lång tystnad från rummet så frågade pappa vad jag gjorde. Jag tittade på honom när jag drog trollets lurviga frilla över benet och svarade..."Mysigt".Lika mysigt var det inte när jag satte den i huvet. Då kliade det som bara den.
Efter en lång dag däckade jag redan 18.30 och jag fattar faktiskt inte hur jag klarar av att skriva detta i sömnen.
Nu hörde jag att mamma kom hem.
Så mysigt det skall bli att krama henne imorgon bitti.

söndag, maj 10, 2009

090510 - Söndag

Det här är en bild som jag nog inte visat förut. Mitt tjusiga pass som jag fick i December innnan vi skulle flyga till Thailand.
Är jag cool eller?Idag skulle pappa städa lyan för lägenhetsvisning och sen skulle han dra på fotboll så jag myste med Farmor och farfar nästan hela dagen.
Vi gick o handlade på Konsum och till middag fick jag farfars goda potatismos som jag mumsade i mig.
Den här bilden är inte så gammal.
Den är ifrån igår när jag lekte med Svens traktor.
"Hej då traktor" sa jag som vanligt när jag gick därifrån.

090509 - En helt vanlig dag..

""...Ja det var pappa och jag...""
Jag vet faktiskt inte riktigt när jag vaknade idag men bestämde mig för att inte väcka pappa förrän runt 07.30-snåret.
Det var skönt med sovmorgon tyckte han.
När vi inhandlat dagens ekologiska päron på konsum så hämtade vi Marcus och Helena och begav oss till parken där det skulle vara marknad och loppisar idag.
Nu verkar för övrigt alla faciliteter vara öppna och det gillar vi! Jag har lärt mig var vår favoritkiosk är stationerad eftersom det räcker att vi bara närmar oss för att jag skall ropa "bulle bulle!" och jag brukar få min vilja igenom eftersom även pappsen är svag för de hembakade kanelbullarna som serveras i parken.
När vi mumsat i oss läckerherheterna sprang jag iväg på en liten tur och Marcus sprang efter och fångade mig.
När vi kom tillbaka till fikabordet så bad Marcus mig berätta vad som hände och jag berättade för pappa och Helena:
- "mössa, blåste, läskigt!"
Hans mössa blåste av och det tyckte han var läskigt sa Marcus.
Som om de inte förstod det när jag berättade.
Vi traskade vidare in mot en liten halvtråkig loppis och sedan var det dags att hoppa på en pålle och rida ett varv.
Alltså inte med de små ponniesarna som går i parken utan de som står i en karusell och går runt runt. "Mea, Mea" sa jag när den stannat men det blir mera en annan dag sa pappa.
Om man spenderat en halv dag i en park så blir man både trött och hungrig och dessa tvåa i en kombination blir inte så lyckad.
Jag försökte verkligen äta, men när jag smaskat i mig en sked med stängde ögon för femte gången (och pappa filmat och skrattat) så fick det räcka med maten. När jag vaknade så befann jag mig hos farmor och farfar och när vi skulle bege oss hem därifrån så slängde jag mig med min nya stil som jag numera använder varje dag.
Jag måste säga hejdå till allt och alla.
"hej då famor, hejdå faffar, hej då klockan, hej då hästen (farfar har lånat min häst som han skall laga) hej då cowboy (som sitter på hästen)".
När jag till slut sagt hejdå till alla så kan vi äntligen åka hem.

lördag, maj 09, 2009

En prenumeration?

Om du vill ha en prenumereration på min blogg så skicka ett mail till pappsen på fotograf@dnilsson.se så får du ett meddelande i din e-post varje gång jag skriver på min blogg att jag hittat på nya bus!
Om du inte orkar klicka in här flera gånger om dan alltså.
Det går ju givetvis bra att göra det också!
//Rufus

Sagt och gjort

Här bjuder jag på några få tillbaka glimtar på månaderna som gått... för att man skall kunna hänga med lite bättre i mitt liv så att säga.
Men det kommer nog komma mer lite flashbacks både ibland och lite då och då.

4 APRIL
MIN FÖRSTA FLÄSKLÄPP.
Jag slog munnen och fick min allra första fläskläpp på köpet.
Den var inget vidare. Speciellt mycket vackrare blev jag inte och det kändes som att jag hade gått en rond mot Rocky Balboa.

23 APRIL
Nytt gömställe.
24 APRIL
ETT OCH ETT HALVÅRSKONTROLL

När jag började närma mig ett och halvt var det dags att kontrollera mig hos doktorn.
Den första minuten var ok tills jag insåg att det var en doktor som skulle kolla på mig. Då skrek jag och grät. Jag mättes och vägdes och jag låg nog en liten bit under medelkurvan. Jag får nog ta och äta upp mig.

25 APRIL
LURA FARSAN
Jag har lärt mig vad både Ägg och potatis är, men när farsan tömmer äggkartongen och gör pannkakor så måste jag ju fylla upp den igen.
Jag smugglade ner en potät i kartongen och när farsan trampade på den så trodde han att han mosade ett ägg.
Till sin stora förvåning såg han att den var en potät, och trots att jag pekade på den och ropade "ÄGG" så gick han inte på det.
Han förstod att det var en potatis.
27 APRIL
LÄNSA KYLEN
Mamma är i Polen och då dansar som vanligt råttan.. f´låt Rufus på bordet.
Jag brukar spela pajas för pappa och idag letade jag upp hans hatt (och en gummistövel) samtidigt som jag länsade kylen på leverpastej utan att han såg det.
Eftersom jag tom lyckades öppna paketet så var jag tvungen att visa pappsen vad jag åstadkommit och såg ut exakt så här när jag sa "Titta pappa!" för att visa honom att jag hade snott leverpastejen ur kylen.Under samma natt vaknade jag och krävde mer välling. Eftersom pappsen var själv hemma och jag skrek som en tok så fick jag följa med upp i köket.
Mitt gråt avtog snabbt när pappa räknade välling mått.
Jag hjälpte honom med att räkna till fyra skedar... "En, Två, Åtta, Nio" sen var vällingen klar och jag somnade igen.

090508 - Avbytare

Min mamma o pappa har hur mycket som helst att ta igen på min dagbok och även om de anstränger sig så kommer det nog ta ett tag.
Därför kommer det att komma lite succesivt och blandas lite...
Men det här hände i alla fall idag den 8 Maj.
Mamma åkte och pappa kom hem.
Som ett byte under en fotbollsmatch ungefär.
Mamsen åkte till Dalarna och Pappa hade varit i Portugal och införskaffat en cowboy på häst till mig.
Till min stora förvåning var hästbenet trasigt och hjulet av, när jag packade upp den ur farsans väska men jag brydde mig inte nämnvärt. Den gnäggade iväg ganska bra ändå.
Imorgon är det pappsen och jag som skall mysa tillsammans. Pappas kompis Ola har förresten skickat oss en bild när vi försöker ha våra coola looks. Notera min relaxade position när jag lutar mig på farsan.