fredag, januari 28, 2011

2011-01-28 Farbror doktor.

Farsan min tycker den ena dagen är bättre än den andra, och alla dagar går tydligen under temat "det här var den bästa starten på dagen hittils".
Jag tror den ekvationen dog ut idag eftersom morgonen startade med sjukhus besök.
Men nu har i alla fall de två småttingarna besökt farbror Thaidoktor, fått penicilin, febernedsättande och diverse kräk- och bajsmediciner.
Så nu får vi hoppas de repar sig.

Detta medföljde också att vi var lite trötta på värmen på beachen idag och snyltade lite på fritidsresors pool-område.
Det gick visserligen bra att bada där så länge vi käkade lunch och det gjorde vi, den dyraste lunchen hittils, så dit går vi inte igen.

Farsan rök ihop med mig på stranden under kvällen eftersom jag inte lyssnade när han faktiskt sagt åt mig hela TRE gånger att inte leka bland el-kabeln som gick i sanden.
När vi sedan kom hem så hade jag nog dåligt samvete för när jag skulle gå över till Alicia på stundande fredags mys så vände jag på klacken och gick tillbaka och plockade blommor till mamma o pappa.
- "Här får ni, de har jag plockat på vägen" sa jag och så gav jag mamma och pappa varsin blomkvist.
De blev glada som bara den och sa att de älskade mig.
Bra, för jag älskar dem också.
- "De får ni sätta i ett glas med vatten, så kanske de växer upp och blir äppleträd!"Pappa satte dem i vatten och när han sedan kom in för att hämta mig hos Alicia så var han glad.
- "Sådär Rufus, nu har vi satt dina blommor i vattnet, nu skall vi se om det blir äpple på dem"
- "Näää.. inte på mammas, på den blir det bananer!", svarade jag.
Det skall bli intressant att syna den flaskan imorgon.
Det kanske blir en riktig fruktkompott.

När vi innan nattning borstade tänderna så inspekterade jag vasksystemet och insåg att det fanns både små och stora bumlingar där under.
Även detta ledde till en fin diskussion.
- "Titta pappa, vilka stora stenar"
- "Ja det är det"
- "Oooh kolla den pappa, den var stor, nästan som en pulka"
Farsan höll med, men ville inte tänka på vintern. Vi somnar nog gott idag. Rödmosiga av solen och trötta som bara den.

Sov gott! //Rufus

torsdag, januari 27, 2011

2011-01-27 Trötta päron.

..Och pigga barn.

Nu har vi kommit in i rytmen.
Vi vaknar med tuppen.
Inte kul alls, tycker mina föräldrar, och de instämmer med samma morgonproblem i bungalowen bredvid, fast tom ännu tidigare.De vuxna gör misstaget att dra upp oss i den stora sängen på morgonen i hopp om att vi skall somna om en stund till (för det gör de själva).
Brorsan kör sitt smarta "jag vill spela lite"-trick och så lugnar han ner sig ett tag med Iphonen.
Jag däremot, vill gärna ramla ner på golvet och de verkar ha utvecklat en teknik där de kan hålla kvar mig i benet och fortfarande sova vidare.
Heder åt min föräldrar för den prestationen.

Idag har det varit en lugn dag förutom att brorsan har varit jävligt jobbig.
Allt har varit fel.
Som tex att kakan inte var hel, då var man tvungen att gråta och stå i och ställa till världens scen.
Och så har det varit ungefär hela dagen idag. Jag har i alla fall njutit plurret idag, fortfarande haft lite feber, ätit lite mindre än vanligt, men annars ok.
På det här fotografiet demonstrerar min mor hur det kan se ut under våra stora middagar.
Halva sällskapet är färdiga, bordet är till hälften avdukat, de stora barnen är iväg och leker, farsan underhåller mig, och för att de vuxna ibland skall få i sig en endaste matbit så får de sitta kvar alldeles själva.
Om dom tycker det är mysigt?
...Vet inte, men det är en sak de får ta, när de valde att dra iväg med oss på semester.
...Och här kommer dagens Rufus:
Pappa och Rufus tänkte kolla lite Shrek-Dvd under dagens varmaste timme och jag hörde dem snacka om språkvalet på filmen.

Pappa: - Ojdå, vi valde fel språk, han skall ju inte prata finska.
Rufus: - Näää.
Pappa: - Sådär, nu pratar de svenska.
Rufus: - Va! Shrek kan inte prata svenska.
Pappa: - Nähä, vad pratar han då då?
Rufus: - Shrekiska.

God natt.
//Betty

2011-01-26 Monsun!

Det här var en sån dag...
Himmelen öppnade sig!Eneas spanade på vattenfallet med stor enstusiasm och var nog rätt nöjd med att han befann sig i vår Bungalow som hade ett fint och isolerande tak vilket var mer än vad som fanns i deras eget hus. Själv kikade jag ut ur duschraperiet och var väldigt fascinerad över att det en meter bredvid vårt utomhusdusch, dvs vid delen som det saknades tak på, faktiskt kom mer vatten än vad det gjorde från själva duschen. Extremt märkligt. Där var ju inte ens en slang.
Innan dess hann vi med en tur till stan för att införskaffa tabletter och nödvändiga saker på apoteket till oss små sjuklingar.
De äldre passade på att fika med riktigt kaffe och det var en mysig stund.
Precis som hemma, tänkte farsan, och njöt.
Vi lade också lite tid på att införskaffa lite nödvändiga leksaker och jag tror att jag vet att Teklas farsa också hade gillat den här marknaden. Där fanns grejor som liksom hade passat hans karaktär.
Jag har också dragit på mig nåt skit förresten, vet inte om jag fått i mig något märkligt att äta, typ dålig kyckling, eller kanske sand eller sten, men det börjar smyga sig på lite feber.
Jag får hoppas den går över snart, för se bara så ynklig jag ser ut. Ps. Brorsan hade förresten ett givande samtal annan svensk pojke på stranden häromdagen.
Annan Pojke: - Pratar du svenska?
Rufus : ....(Tystnad)
Annan pojke: Pratar du svenska?
Rufus: ...(Tystnad).
Annan Pojke: KAN du prata svenska?
Rufus: Jag pratar Malmöska.

kram
//Betty

tisdag, januari 25, 2011

2001-01-25 Bara vi får dåligt väder!

..och dåligt väder fick vi idag.
Molnen hade gjort sitt jobb på morgonen.
De besparade oss solens strålar och det var inte läge för dopp i plurret under denna blåsiga och halvregniga dag.
Vi hyrde in oss på ett flak och tog oss istället en guidad tur runt ön och den utflykten satt fint efter lite mycket sand de senaste dagarna.
Nedan följer några av de sevärdheter vi såg från vårt lastbilsflak.
Vatten med sjörövarskepp.

Betong.

Skog.

Skyltar.

Skog med skyltar.

Och Skyltar med skog.

Vi kollade även på hus, men det såg jag inte så noga för då var jag mer upptagen med att pilla kråkor i näsan.

...Och så tog vi ett stopp utanför cribbet där min polare Sven hängde för några år sedan. Det var tydligen just här Sven och Elsa Marie badade och deras päron sörplade drinkar dagarna långa.

Ok.. vi gjorde ju givetvis även andra saker än glo ut genom ett lastbilsflak hela dan.
Vi matade elefanter också.
Jag började med att slänga bananerna på marken så att de allt kunde plocka sitt käk själv, men under tiden jag införskaffade mig lite mer mod så tappade Alicia sitt.
Så matningsproceduren gick slutligen till så att Emil gav Alicia en banan, som i sin tur gav mig en banan, som i sin tur gav elefanten en banan. Så Lätt!!Vi tog en djungeltur och jag hoppades att få se "Pelle" från Jan Lööfs bok "Pelle i Djungeln", men det gjorde jag aldrig.Istället fick vi se världens bästa djungelfotograf, som även var elefantförare, som lyckades med bedriften att få till en lagom lutande horisont och en elefant utan snabel.
Jaja, det är kanske inte helt lätt när man står där i bergen kanske.
Lilla Eneas börjar tillfriskna från sin feber, tror vi, men så rätt som det är så kommer den tillbaka igen.
Det är synd om den lilla krabaten, äen om han har tillräckligt med kraft kvar i sina nypor för att dra mig i håret.

Lilla Betty luran mår hittills bra, ta i träskallen, så vi hoppas att det håller i sig.
Humöret är det inget fel på i alla fall... ..och inte sovstilen heller för den delen. Kolla bara in hennes vänsterhand.
När vi så återvände till vårt hotell så delade jag och Alicia plats framför tecknad film, vi delade även en croissant på beachen.....och så delade vi gömställe när vi lekte kurragömma på stranden. Farsan och Emil hade feta problem med att finna oss.
Betty och Eneas rundade av kvällen med att shejka loss till en dansare med ett slott på huvudet och några minuter efter det låg vi fint och snarkade i sängarna. Jag hörde dock att det trots allt pågick någon slags aktivitet utanför mitt fönster.
Morsan och farsan blev tydligen bjudna på en surprise av sina vänner och det var uppenbarligen uppskattat, för de smaskade och glufsade så jag hörde inte ett ljud av mina egna snarkningar.
På tal om det, Rockkonserterna utanför huset har slutat. Tack för det. go natt.
//Rufus

måndag, januari 24, 2011

2011-01-22 och 23 Solen skiner!

HÄR!!

I en koja som ser ut så här, käkar vi frukost i varje morgon.
Ja, inte för att jag vill låta kaxig, men sug på den smällkaramellen ni där hemma som sitter på era tråkiga köksbord i kylan...hohohoo!

Vi lämnar bara in en lapp och så kommer de ut med stekta, scramblade, kokta eller något annat slags ägg, och så bacon, och så det jag längtade efter mest av allt "rostat bröd".
Jag tror visserligen jag börjar tröttna på det nu, för det går inte ner lika lätt längre, men å andra sidan så har jag hittat en himmelsk dryck att skölja ner det med.
Annanas Juice! Ooooyeeeah Baby! Thats the stuff!
En sån drink klämmer jag i princip till varje måltid. Vi har funnit ett svenskt hak (känns ju lite svennigt att gå dit där kanske) men när de lockade med köttbullar o Lingon så kändes valet givet.
"Precis som Ikea" sa jag, men den här reklamen höll ju inte vad den lovade.
Jo, ok priset var ju lika lågt, men på Ikea får man ju i alla fall åtta klot, här fick man bara tre, och de smakade inte lika prima heller.
Vi fick skölja ner dem med tre pannkakor istället...Goda drinkar hade de tydligen så vi har gått tillbaks flera gånger ändå, och det funkar ju för vår del. Pannkisarna är ju goda o så tillhandahåller de med en fin fordonspark i trä.
Eneas kastade upp Betty på bönpallen o de såg ut att njuta en fina runda på hojjen som tog dem på en lång tur på ungefär en halv centimer. Jag tänkte även inbjuda donnan Alicia till en tur på flygplanet men hon missförstod nog det hela.
Tanken var ju att jag skulle var pilot, men hon högg förarsätet och jag började lipa. Romantiskt så det förslår...På tal om Alicia så börjar hon bli söt som socker i solen och hennes hår skruvar sig fint och sött i nacken.
När hennes mamma en dag påpekade detta lät deras konversation ungefär så här:
- Åh, Alicia vad söt du är med dina korskruvar i nacken!
- Va! Vad sa du? Är jag korkad?
- Nää, det betyder att ditt hår skruvar sig som korkar i nacken.
- Eh..Jahaaa...
Det var ju tur att det inte betydde något annat för i så fall skulle jag varit väldigt "skruvad" i skallen när jag var liten.

Alicia och jag leker för det mesta bra varje dag.
Lite då och då rycker vi i luven på varandra men det hör väl till som man säger.
Vi har i alla fall fått våra tydliga roller då jag fett är inne på Star Wars tema och Alicia bara babblar om prinsessor.
Detta visade sig när vi idag byggde sandslott och Alicia pratade högt i sina egna tankar...
"När Star Wars sover så är prinsessan vaken, och när Prinsessan sover så är Star Wars vaken".
Ja, så är det nog.

Vi har annars också hittat en ny favorit restaurang.
Den ligger en halv strandpromenad bort och är belägen mitt på playan vilket är lysande tycker päronen för då kan vi hålla låda i sanden medan de dricker bira och väntar på käket. Se bara här vilket jäkla drag vi ställer till med...Den där restaurangen har blivit vår favorit och vi mumsar i oss den ena godsaken efter den andra.
I ena hörnan av matstället lyser ett pysselbord med sin närvaro och där fann vi målarböcker som var två till antalet.
De var på Thai så vi fattade ingenting men vi kollade på bilderna och så var det problemet lätt fixat: Alicia målade i den med en prinsessa på framsidan, och jag med den med några coola gubbar.
Farsan undrade om det var "Star Wars"-Gubbar.. men "NEJ", sån tur hade jag inte. Tur hade jag däremor när servitrisen målade Alicias naglar. Hon fick rosa och fina som hon tyckte hon var tjusig i.....och till och med jag fick lite grön färg på mina nagelspetsar.. men det var ju inget konstigt med det.. det blev ju självfallet "Star Wars"-naglar!!och som en parentes, hängmattan precis bredvid målar-avdelningen är inte dum den heller..

Igår kväll laddade pappsen ner två nya "star Wars" appar till sin Iphone och eftersom det tog en så jäkla tid att ladda ner dem så hann jag inte ens prova dem igår kväll. Han lovade mig dock att jag skulle få prova dem idag "Efter middagen", så det förklarade fenomenet med att när jag direkt käkat frukost idag var hungrig igen och ville äta middag.
Mina päron var inte lättlurade och gick inte på det, även om jag flera gånger under dagen påminde dom om att jag skulle få lira "efter middagen", att jag var hungrig som bara den och att jag snart ville äta middag.
När vi så slutligen kom till middagsrestaurangen så visade jag pappsen klart och tydligt vad det stod i menyn.
– Här pappa, Här! här står det .."man får spela star wars efter middagen"!
Vilket sammanträffande att detta just stod i VÅR MENY!

På tal om något annat så ser det ut så här när vi traskar till playan.
Fem meter till höger bakom börjar den ljuva sanden och 20 meter till vänster ligger vår tjusiga bambulya.
Trots att det bara är 20 meter till beachen så tar det sin tid.
Vi skall ju nämligen alltid gå på varenda liten sten innan vi kommer hem.
Ljudlamporna och pappersgrejorna som dinglar i träden har fått mig att allt som oftast fråga om de "börjat julpynta" och det förklarar kanske varför melodin låter som den gör i kommande filmklipp...



Syrran då.. hon är som vanligt.
Äter allt, skiter bra och är glad.
Hon har däremot lärt sig vinka hyfsat fint och gör det nästan lite kungligt.
Som en våg ungefär.

lördag, januari 22, 2011

2011-01-21 Fyra seukunder.

Vattenbeståndet i vår plaskdamm utanför hotellet försvinner till lågvatten ungefär vid 16-17 snåret varje dag och det är ju lite synd för det är vid den tiden som det är som mest behagligt att befinna sig utomhus.
Å andra sidan så har vi istället världens största lekplats. Vi börjar komma mer och mer in i den sk "rytmen", dvs att vi vaknar tidigare och tidigare varje morgon. Idag spärrade vi upp korpgluggarna redan vid halv nio snåret och så tidigt har vi nog inte vaknat förut.
Detta gjorde att vi hade lite mer tid över till annat än bad på förmiddagen och jag måste medge att det känns betydligt bättre att leka med pysselbok och målarbok i det här lekrummet än på morsan o farsans matbord.Jag och Alicia klistrade gubbar i boken som jag fått av farmor och farfar, och Eneas... ja , vad gjorde han egentligen.. jag vet inte så noga, det såg ut som en massa streck och kladd på nåt papper.

Vid dagens lunch passade Eneas på att få sig en massage av servitören. Han såg nog ut att ha lite stela armar så hon masserade på och han satt och myste som en ljummen filbunke. När hon var klar skrattade hon och sa "det kostade 500 Baht".
Eneas log och betalade henne med en halväten kaka. Det kallar jag en ordentlig prutning.Även Alicia njöt av massagen som erbjöds, även om hon fick sin i håret, men hon däckade nästan även hon, och tjusiga flätor fick hon i håret, så nu ser hon ut som en riktigt backpacker hippie, men det är väl så man skall se ut när befinner sig i Thailand.
Annars då... jag och syrran har myst i hängmattan och den gillar vi. Vi kanske borde införskaffa en sådan till MästerPalmsgatan... jag menar "Palms"-gatan...där borde det ju finnas palmer och schyssta hängmattor.
Under kvällen var jag däremot på lite grinigt humör, jag hade spanat in ett fiskespel med hajar och magnetiska fiskar, och jag överdriver inte om jag tjatade om spelet hundra gånger innan vi äntligen köpte det.
Lite lugnare blev jag när vi tuggade i oss vår första thai pannkaka med choklad o syrran hon mumsade på hon också och sa "mmmmmm" som hon brukar göra nuförtiden när hon får något som ligger henne bra i aptiten.
Vad farsan håller på med på den här bilden har jag däremot ingen aning om.Fredag betyder ju som vanligt fredagsmys och sådant ändras inte bara för att man är utomlands. Tecknat på "cartoon network" med en Thailändsk-talanade Karl-Alfred och lite Pringles. Sen var jag nöjd med det.Medan jag njöt Fedagsmyset så imponerade syrran på päronen mina, för nu går det framåt. Nu på kvällskvisten tyckte hon att det var lagom att släppa taget och stod alldeles själv för första gången.
Mojjan o Fajjan tyckte det var bra att hon tränade "stå" i sängen för då föll hon inte så hårt och jag tror tom att vi räknade till hela 4 SEKUNDER alldeles själv!
Way to go sister!...(eller "way to stand" kanske man ska säga)Myset var inte helt klart i denna afton. Mamsen och papsen har insett att de får plats i min koja och där kryper de in varje kväll o läser godnatt saga med ficklampa.
Farsan hade ett rejält ryggskott idag... han tror att det berodde på att han fick massag igår, jag tror att det berodde på att han inte låg alltför bekvämt i mitt tält.
Go natt!//kram Rufus