onsdag, januari 21, 2009

2008-01-20 Bye bye koh chang!

Sista dagen på beachen... .tråkigt. Jag kommer sakna att dricka mitt morgon vatten på verandan med havet susandes framför balkongen.
Mamma försökte få mig att vila en stund innan det var dags att resa till Bangkok, medan jag försökte komma på alla medel att stanna kvar och leka på stranden ytterligare en sista gång. Till slut kom vi iväg tråkigt nog men människorna i Thailand verkar aldrig få nog av mig. De flesta tycker jag ser ut som en flicka, men även om mamma och pappa förklarar att jag är en pojke så verkar jag vara omåttligt populär ändå.
Nästan rockstjärne status! Anlände till Bangkok vi 18-snåret och cehckade in på lyx de lyx.
Mammas polare hade ordnat oss ett lyx de la fräs hotell, och tydligen så fick vi inte ens checka in i den vanliga repan.
Den var tydligen inget för oss som uppenbarligen tillhörde lyx de la lyx.
Vi blev direkt uppskickade på våning 22 för att avnjuta utsikt, månsken och gratis drink medan någon annan skötte vår incheckning och bar väskor. ... I övermorgon drar vi hem. Tråkigt.

2008-01-19 Elefant!

(klicka på bilden för att se den större)

Idag klättrade vi upp på herr Pelefant och begav oss ut på djungelfärd.
Jag och morsan och farsan delade på en korg ovanpå elefanten som hette "älskling", som elefant-kaptenen sa.
Älskling var en riktig bamsing, och hon gick ganska sakta genom djungeln.
Fin i kanten var hon däremot inte alls då hon lite då och då släppte väder med baken och släppte ut några mindre floder av gult pink.
Det luktade illa bakom oss, sa Alicia och hennes päron, som satt på elefantdjuret bakom oss.
Vi blev också bjudna på de godaste bananerna vi nnånsin ätit. De smakade grädde och kom nog direkt från djungeln. Vi hittade en ny lekkamrat också. Hon bodde på elefantgården. När vi ridit klart så bjussade vi elefanten på banan också. Lite läskigt tyckte jag, när han slingrade sig med snabeln och norpade bananen ur min näve. ...och kan ni tro, när vi kom tillbaka till hotellet så var handdukarna gjorda som elefanter! ha! I veckan har vi fått svanar, blommor och det ena o det andra. Idag när vi ridit elefant, så var det snabel-djur på rummet!

lördag, januari 17, 2009

2008-01-16 Delfin!

Delfin safari var dagens utflkt. Jag var mycket exalterad när delfinerna studsade upp och ner i vattnet under showen. Men när det plaskade för mycket blev jag rädd och började gråta.
När jag fick en god kaka så gick det över igen.
"Oooooj" sa jag när delfinerna hoppade! Pappa, Pavlina och Emil tog en simtur med de tjusiga djuren och gav dem firrar från handen. Det var kul sa paps, när han susade fram som en Tuk-tuk hållandes i en delfin fena. På båten hem fick jag glass. "Mmmm" tyckte jag. Idag var det fredag och då får man mysa lite extra. Hela gänget med våra nya kompisar myste Singha på beachen medan solen gick ner över oceanen. Jag, och Ia och Tea drack ingen Singha. Vi grävde istället. Och när man leker i sand kan det gå som det går. Speciellt när man väljer att doppa huvudet rätt i leran. På kvällen hade vi familje middag. Bara jag, mams och papps. Thai-folket älskar oss barn. vart vi än kommer så skall de bära oss och gulla med oss småfolk. På kvällens restaurang lekte jag med servitrisen nästa hela kvällen. Mamma och pappa tyckte det var kanon! För övrigt så är jag förkyld (det beror nog på AC:n)
och så är jag myggbiten som bara den (det beror nog på myggen)!

2009-01-15 Nya polare

Jag och Ia (som jag kallar Alicia) har skaffat oss en ny kompis.
Hon kommer från Stockholm och heter Tea.
Hon är något mindre än oss, men lärde oss trots detta hur man byggar tjusiga badkar vid strandkanten.
Vi leker tillsammans och bygger sandslott varje dag, och har blivit ett fint gäng vi tre, Tea, jag och Ia.
Alicias grekiska Papos (morfar) Giorgios och Jaja (mormor) Ilona kom på besök idag. Papos är jätterolig och leker med mig och Ia hela tiden. Mamma och pappa och deras vänner Emil och Pavlina tycker det är skönt, för då kan de koppla av lite säger dem. Redan första kvällen han kom hit så lärde jag mig att kalla honom Papos (kanske för att han är så himla rolig).
Orden kommer snabbt in i min hjärna i detta landet. Kanske beror det på värmen.

Papos = Alicias Morfar på grekiska
Jaja = Alicias mormor på Grekiska
Baj Baj = bye Bye
Halloo = Hallå
Buda = Låter lite som Buddha, men betyder faktiskt Bada
Båt = båt

onsdag, januari 14, 2009

2008-10-14 Mycket går knas!

I brist på leksaker har jag kommit på att garderoben är mycket bra underhållning.
Jag ställer mig helt sonika därinne och svingar upp dörren med all kraft tills den studsar tillbaka mot mig.
Det var riktigt roligt ända tills jag satte fingrarna mellan dörren och väggen.
Sen tog det roliga slut. Ganska snabbt.
Vattnet nådde nya höjder idag och nästan hela vår beach blev översvämmad. Det var knappt ens någon sand kvar att leka på.
Bara vatten.
Jag, mams och papps gjorde en långpromis i stranden (vattnet) och stannade för en "gunga" på vägen. I den andra gungan hängde en liten snubbe som klättrade som värsta apan. När vi parkerade min vagn kärra för lunch så stod den på sanden under de första tio minuterna. Sen fick vi sätta den i en båt för annars hade den drivit iväg. Det var inte helt lätt att dra vagnen tillbaka sa pappa, speciellt som han också har fått ryggskott.
Under lunchen såg vi en till apa.
En riktig denna gång.
Han kastade ner en skylt från taket och alla unrade var den skylten kom ifrån innan de upptäckte att det satt en monkey på taket. Han ville ha min banan, och det fick han. Då blev han glad.
När jag satt på balkongen och myste under halvkällen så lekte jag med ett stort fint rött löv (blomma alltså).
Det var spännande tills det kom en kastvind och blåste fram det några centimeter.
-Oj oj! Läskigt värre tyckte jag, och tog en stor omväg runt det för att kunna passera det.
Då blåste det till igen, och lövet hoppade fram ytterligare några centimeter!!
-"AAAh" skrek jag och blev rädd som sjutton och störtgrät.
Löven i Sverige gör aldrig sådär häftiga vind-rörelser.

På kvällen blev det en ny pannkaka vid motorcykeln.

2008-10-13 Tillbaka!

Fy sjutton vilken båtfärd hem! Lyckligtvis hade jag fått en kvarts åksjuketablett av en snubbe på den andra båten, så nu klarade jag mig från spya och somnade istället ganska snabbt.
Tur var väl det, för det var en mardröms färd berättade Mor och Far.
Vattnet sprutade över hela båten och det var höga vågor.
Farsan hade också tagit en tablett så han klarade sig han också.

Men nu är vi tillbaka på får favvo beach...White Sand Beach på Koh Chang.
Samma rum som senast, alltså Room with a sea view! Kan ni tro att det serveras "Go kaka" även i Thailand! En kille står och fräser på dem på sitt motocykelkök, slänger på bananas och choklad sås och sen smörjer farsan och jag kråset. Varje kväll! Mmmmmm... säger jag!

2008-01-10 Öde Ö!

Idag hakade vi på färjan för en tredagars utflykt till den öde ön Koh Kood.
Reklamen höll vad den lovade, ön var verkligen öde, men där stod inte att det skulle vara tråkigt.
Där fanns verkligen inget alls att göra, vattnet var skitigt och vi fick äta på samma restaurang varje dag. Dyrt var det också.
Redan nästa dag ville vi hem till Koh Chang igen men se det gick inte för ön var ju öde. Där kom inga båtar, så vi fick gott vänta tre dagar innan vi kunde åka hem.

Nåväl... lite fick vi gjort i alla fall...
På färjan dit såg jag så här glad ut innan jag insåg att det gungade lite väl mycket och spydde som en gris den resterande tiden... ...gungade lite hamock med Alicia och såg ut som en kassler i baken när jag var klar.....och tog henne på en romantisk promenad i palm-skogen... Lekte med morsan och farsan gjorde jag också. Vi hittade en strand som hette Peter Pan. Den gillade jag i alla fall, den hade en riktigt bra "gunga" så då blev jag glad! Jag o mamma svingar gunga!

fredag, januari 09, 2009

2009 -01 -03

Det nya året gick jag snabbt från tjock overall till tunna badbrallor!
Detta var en överraskning som jag inte hade en aning om, men det här stället som heter Thailand är verkligen inte alls dumt!
Jag njuter med mamma och pappa och min nya kompis Alicia från Stockholm. Mamma och pappa dricker mest drinkar med hennes päron!
Imorgon åker jag till en ny ö, men det är nog inte så dumt där heller jag kan jag tro.





2008-12-30

Den sista dagen på det nya året tittade jag på fyrverkerir hemma hos Selma, (från detta evenemang hittar jag inga kort just nu, men det kommer)

Den nästa sista dagen på året tyckte jag att Spindelmannen allt kunde äta min mat.

2008-12-24 Nu är det Jul Igen!

Jul-momo och Böö dukade upp stora bordet och det var samma käk och massvis med klappar ännu en gång! Massa folk och mostrar och morbrar och allt som kunde tänkas var på plats.
Idag kom det ingen röd gubbe, men jag antar att han bara hälsar på mig en gång om året.


Jag tog så klart en jul gungning och svingade mig fram och tillbaka framför den stora granen!..och lite "senare" på kvällen när jag fått i mig alldeles för mycket välling så passade jag på att bejaka min kvinnliga sida och för bara en liten stund så var jag.. en prinsessa!

2008-12-23

Idag hälsade jag på hos gammelmormor och lämnade min klapp, och sen susade jag iväg upp till Huvudstaden.... Jag kunde nästan se Momos hus från fönstret.

2008-12-12 Jul i förskott!

Idag var det jul i förskott och paketer hos Farmor och farfar!
Farfar gick ut och köpte tidningen och missade när det kom en stor röd gubbe på besök och delade ut klappar till alla. Han hade stort mysigt skägg (pappa ligger i lä), men han var inte ett dugg läskig.
Jag fick så mycket paketer så jag inte ens fick plats med allt i bilen!

När jag öppnat alla klappar så var jag så trött så jag var tvungen att ta igen mig framför den varma öppna brasan...

2008-12-20 Surprise!

Idag firade vi en riktig surprise för oss alla!
Ungefär lika stor överraskning som att dyka upp från en låda, även om det inte var mig överraskningen gällde!

2008-12-15 En gris!

Dagen inleddes med några längder i bassängen med tillhörande plask och vattensånger..... Därefter stack jag hem till Famo och bakade Go-kaka!
Jag inledde bakdagen med att pinka ner mig totalt och eftersom mitt päron till farsa hade glömt ombyte så fick jag låna farmor gamla tröja. Jag såg ut som ett spöke.. eller en tjej med väldigt lång kjol.
Jag bakade på och det var skoj i alla fall. Från början fattade jag inte hur jag skulle fixa baket med efter några minuter rullade det på, bokstavligt talat.Jag gjorde mamma, pappa och mig själv (fast jag blev en ängel)..... och den största grisen av dem alla, ja han hette Rufus!