måndag, februari 25, 2008

2008-02-25

Idag var morsan och farsan ute i det vertikala snömoset och de susade fram som en balettdansös (morsan) och en skånsk plog (farsan). Det gick trots detta galant för dem båda och de tog sig ner för backarna utan några större eller mindre benbrott. Under tiden de var ute och hade roligt så passade jag på att köra en sk Before Ski, during Ski och After Ski framför brasan i baren. Dåligt utbud i baren dock. Inga tutt-mjölksdrinkar.

2008-02-24

Idag kom vi fram till stugan i snöstaden som hette Valen eller Fisken, eller kanske Sälen. Jag blev så glad när jag nu suttit inspärrad i en bilstol i hundra mil så nu ville jag leka och sträcka på benen. Jag ville bita på min bitring men jag råka strula till det lite och fick min Ferdinand tjur-look.

2008-02-23

Off we go!
Morsan och farsan packade varma termobrallor, slimmiga långakallingar och svettiga mössor och sen åkte vi...mot snö backen! Världens längsta biltur intogs och ibland blev mina päron trötta på att köra så jag fick ta över och brumma i några mil så att de kunde de vila lite i baksätet. Alla tjatade på mig och sa att greppet på ratten skulle vara "tio i två". Jag kände mig mer bekväm med sisådär "tjugo i fyra"-greppet.Vi körde förbi den ena hålan efter den andra och när vi närmade oss nattsömn så kom vi på att vi inte kunde stanna i Fucking Åmål utan valde i stället Sköna Säffle. Vi hittade ett gammalt slott att sova i och jag kunde öva och träna sittkonst på en 1800-tals soffa. Jag satt bra och hade kanon balans i hela kroppen. I alla fall i några minuter....

lördag, februari 23, 2008

2008-02-22

Idag har jag mest hängt med mamsen. Vi var på päron-kurs (föräldrar-kurs alltså) och där var massor av såna i min storlek.
Mycket skoj att se att det fanns så många av min sort.

På kvällen skulle vi egentligen åkt bil till snölandet, men detta hann vi inte och och så skulle vi packat men det hann vi inte det heller, sen skulle vi vara borta kl sex och till och med det hann vi inte heller. En aning försenade kom vi i alla fall till våra vänner Helena o Marcus som bjussade på Pizza och i deras hus fanns ungefär sju olika sorters djur som sprang runt som ett värsta zoo.
Jag gillade mest den lilla hunden som såg ut som en räv och den verkade gilla mig också. I alla fall mina fingrar.
När jag kom hem var jag så trött så trött efter dagens grejor så jag somnade innan jag ens hunnit ta av mig mössan. God Natt!

fredag, februari 22, 2008

2008-02-15 till 2008-02-21

"The week in pictures" som man bukar säga i branschen som mor och far är involverade i.
Pennan är ibland inte lika kul som fotot så därför satsar jag lite mer på berättande genom mina snapshots idag!

Jag växer så det knakar och mina kläder blir mindre och mindre. Vissa saker passar mig inte alls längre och ibland liknar jag en inlandad kassler...fast med kvinnlig top nästan.

Badat har jag gjort massor denna veckan. Både i balja och i badhus. Jag blir mer och mer en fena på att plaska runt och det är bara en fråga om NÄR som jag kommer slå världsrekord på 50 cm baljsimning.

Så här gigantiskt är vårt stora badrum och det får plats med hela fyra saker i det på en gång. En vask, en Rufus, en toalett med fötter på och en badbalja.
Kraftig vind inomhus idag med.
jag o farsan. Vi blir mer och mer lika varandra.
Chillin out ´n Relaxin!
Same same but different.

fredag, februari 15, 2008

2008-02-14

Kanske bästa dagen i mitt liv, So Far!
På morgonen strålade solen in i vårt sovrum. Mammsen och jag åt frukost och sedan bar det av till babysim för första gången!!! Lattjo Lajban.

Mamma fick inte bada, sjuk eller nåt, så jag fick äran att bada med självaste instruktören. Mamma sprang istället runt och fjantade med kameran medan jag stolt visade upp mina simkunskaper. Instruktören tyckte jag var så duktig så hon trodde att jag skulle kunna bli elitsimmare när jag blir stor. Själv tyckte jag redan att jag höll högsta elitnivån i babyklassen och sprattlade med benen som värsta Frölander.
Sedan fikade mamma med kompisen Ida. Ida ska också ha barn. Jag orkade inte hälsa på mammas kompis utan sov i vagnen ungefär i fyra timmar efter det hårda träningspasset i poolen. GÖTT.
...Och på kvällen kom pappa hem!

2008-02-13

Jag skrek några gånger under natten, det gjorde ju så in i bomben ont i benet! Mamma såg lite trött och dåsig ut på morgonen, så jag piggade upp henne med mitt charmigaste leende och gurglade att det faktiskt inte gjorde så ont längre.

Mormor och morfar Ingvar begav sig av tillbaka hemåt. Lite sorgligt, men får träffa dem nästa gång i Sälen och det är ju snart. Vi tog det ganska lugnt i dag, kanske för att mamma var så trött. Men vi fikade och fikade och fikade med Emma och hennes mage.

2008-02-12

Usch vad taskig mamma är. Jag har gapat mest hela kvällen. På dagen tog mamma mig till BVC för min första spruta. På eftermiddagen åkte vi och käkade på Pers Krog med stockholmarna (himla mysig krog förresten), men jag började få riktigt ont i benet. Så fort mammsen rörde vid mig gjorde det ont, fick alvedon på kvällen och det blev genast lite bättre. Till slut kunde jag äntligen somna. Jag blev väldigt trött av den däringa nålen.

20080211

Pappa åkte bort igen och mormor och morfar Ingvar kan fortfarande inte få nog av mig. De stannade på middag. Annars gjorde vi inget speciellt... En sån där måndag som bara är, liksom.

måndag, februari 11, 2008

2008-02-10

Idag blev det frukost hos farmor o farfar som bullade upp med fika o bröd trots att vi kom förbi tidigt en Söndag morgon och de egentligen ville sova lite mera. Men de sken upp när vi kom och farfar som inte sett mig på flera veckor blev så glad så glad..och Jag med!
Och sen kom också mormor o morfar ingvar från Stockholm och hälsade på igen. Det var inte länge sen jag såg dem och de får tydligen inte nog av mig. Vi gick ner och hängde i hamnen och letade fika ställe men attans va mycket folk det var. Jag hängde på farsans mage under hela tiden o spejade på promenad-stråket. Jag hängde i en sån där baby-björn och så liknade jag en riktig björn-baby. Till slut gick vi till parken istället. Där va det mindre folk och de vuxna fick sitt kaffe. Jag bjöd på björn-looken igen, iklädd min fina pilot mössa. På kvällen middag hemma hos oss med alla morr-och farr-frar. Mamma gjorde sås som inte gick att äta, och maten tog tid som vanligt när jag behöver käk o annat under tiden. Men gott var det sa allihop, och de gick hem nöjda och glada.
Lite senare bjöd jag mamma på ett rejält skratt när hon bytade på mig. Hon ansåg att det var mitt allra första riktiga skratt så det får jag väl vara nöjd med och skriva in i Rufus Milstolpar!

2008-02-09

Idag på dagen var det städ-dille på mina päron. Hela lägenheten plöjdes igenom med dammsugare och det sprangs upp och ner i tvättstugan. Höjdpunkten var när det var dags för mig att tvagas. Jag har fått införskaffat en badstol vilket gör att jag kan ligga själva i badbaljan och liksom plaska ganska friskt om man säger så. Hela toan blir nerstänkt men kul är det.
När jag var klar så virade jag in mig i en min härliga star wars look-a-like cape och drömde mig för en sekund bort att jag befann mig på en galaxy far far away...
Jag hörde en röst som väste "Join the daaark side" Då vaknade jag och såg att jag fortfarande var på den goda sidan.
Kvällen var annars en av de trevligare på länge. Tant Emma o skägggubben Emil bjussa på käk och min favorit Selma hade också kommit dit. Lionel gjorde sitt yttersta för att lära sig den nobla konsten av fotografi och en förekommande replik under kvällen blev således denna "Lionel, akta fingrarna från objektivet! Lionel, akta fingrarna från blixten"!
Jag tror han har mycket att lära från sin duktiga fotograf mor jenny! Kan det bli fotograf av den här lilla pojken? Ett lucky shot blev det i alla fall! Jag o Selma... together again! (Please note my fantastic long-kalsongs! Inköpta på tjej-avdelningen!)

Kvällen var mycket fin men avbröts för snabbt. Mina snurriga päron hade glömt blöjor och eftersom de ville gå hem med mig i torra paltor så blev det tyvärr tidig hemgång. Tråkigt för farsan som precis börjat lira bordsfotboll med Emil o Luciano, men familjen går före i alla väder sa han och så gick vi hem.

2008-02-08

Myskväll!
Jag o mamma var och handlade idag och pappa jobbade.
Sen myste vi hela kvällen framför tv:n. Pappa är fortfarande förkyld och har hosta (vekling!) men han har ännu inte smittat mig (stålman), ta i trä (mammas huvud)!

2008-02-06

Idag var jag hemma och blev passad av farmor som hade saknat mig. Jag sov lite, rullade runt lite och hoppade i min gunga lite grann.

söndag, februari 10, 2008

2008-02-05

Po väg tillbaga till Skåneland! Ja jäglar va gutt!

Vi packade gammelfarfars skåpbils kombi till bredden ännu en gång och det va baske mig precis vi fick med oss allt tillbaka.
Min nya polare hunden Annika fick hedersplatsen där framme i bilen, och ni skulle sett vad han raggade. Under varenda bensin mack vi stannade på så slängde han ut sin lurviga tass till tex en passerande chihuauha eller labbradår och brummade iväg nåt i stil "howdy girl, can i buy you a bone some day?" "Or maybe go for a walk in the park ?" Vi andra i bilen blev förbluffade.
Ja, han e en riktig charmör den där Annika. Varför heter han Annika förresten?
Det är en lång historia sa mamsen så den tar vi en annan dag.
För det mesta så sover jag när vi åker bil, förutom ibland då även en liten skit som jag måste släppa skit. Just vid detta tillfälle hade Mamsen just bytt min kalsong och blev precis klar med proceduren när jag fick syn på pappsen där framme. Jag bjöd honom på världens största smile i utbyte och han blev så till sig så han slet upp kameran, ställde in den snabbt och vips! så var mitt leende borta. Eftersom farsan gillar att sk "arrangera" sina kort med mig så sa han glatt till mig att göra det igen. Han väntade och väntade. Efter många minuters stilltje på smile-fronten och farsans min-spel med roliga miner så bestämde jag mig för att göra om det! Jag log så brett jag kunde. Farsan blev helt till sig och klickade snabbt på kameran!
Kanon-bild farsan! Verkligen!
Det va sista gången jag smilade upp mig för dig!

När vi kom hem så var vi trötta som ägg och det blev sängen ganska snabbt. Fast först gick vi igenom post och där fanns mycket tråkiga räkningar såg det ut som. Mamma läste en tidning som hette Journalisten och jag kollade på bilderna från hennes knä. Mycket tråkig text i den tidningen, men förstasides bilden var inte så dum i alla fall.

2008-02-04

Daddy is... back from the U.S.S.R!
Snacka om high life och gläjde från pappas sida.. min också visserligen! Jag hade gått upp några kilo och vägde lite mer nu sa farsan och han hade så klart för sig så. Stabil hade jag blivit på fötterna också. Bara jag får lite uppbackning med händer till stöd runt min mage så klarar jag "nästan" att stå själv nu.

LarsDaris passar på att kommentera vart jag tagit vägen på bloggen? Jag undrar själv ett litet tag tills jag tar modet till mig och replikerar honom som en huggorm med repliken "smaka på den här! Här har du några dagar att läsa ikapp din blogg-devil"! hehe!

söndag, februari 03, 2008

2008-02-03


Spände fast liggdelen på en pulka och tog första pulkturen! Mamma var inte så bra på att spänna fast pulkan! När det kom en uppförsbacke började jag sakta glida av pulkan... som tur var var hon snabb att plocka upp mig! Visserligen var jag säkert inbäddad i liggvagnen, men tänk om backen varit brant...
Skånska numera stockholmska Cecilia var med på promenaden och fick smaka mormors söndagsstek, jag tror hon gillade den. nu e jag så himla trött.
God natt!

lördag, februari 02, 2008

2008-02-02


Händer! Jag har fattat vad man har sina händer till! Idag har jag helt medvetet greppat tag om mammas finger, tagit tag i hennes ansikte och flyttat på leksaker som mamma har hållit upp mitt framför näsan.
Jag är rätt så stark nu också och tycker väl att jag kan sitta lite själv... men det är lite vingligt, tycker mammsen som inte kan hålla sig borta från att stödja upp mig. Annars har det inte hänt så mycket, tog en sväng till Bålsta och handlade en present till Alicia för hon har varit sjuk. Jag tyckte synd om henne, men nu är hon hemma från sjukhuset och verkar friskare.
Skulle fått slaggat i vagnen idag, men först regnade det hela dagen och sedan övergick det till ett sagolikt vinterlandskap. Jag och mammsen stod och tittade när snön täckte mormors och morfar Ingvars terass.

2008-02-01


Ännu en dag på landet. Upptäcker livet och lär känna mina nära... Får gosa med morbror Sebbe nu när pappsen är borta.
Men saknar pappsen mycket ändå!