onsdag, maj 28, 2008

2008-05-28

The sun is burning....

Chillar med mams och paps hemma i trädgården på St Knut,
"mitt afrika kan man säga".
Och har hunnit äta lunch med vännerna Pieter, Emma, Tekla och Jenny utan Selma och Lionel, tråkigt! Men jag hängde och klängde över vagnen för att få se en glutt av vår nya vän Tekla. Hon e fin!

2008-05-27

Tirups Örtagård.
Vi åkte på tur i det fina vädret och hamnade på Tirups Örtagård. Mysigt ställe må jag säga. Jag tror pappa kunde ha ätit upp alla deras stora kakor om inte jag och mamma bromsade kakmonstret-pappa. Han slickade sig runt munnen och sa; koulla den... oååe koulla den där dåe.... oååeee kooullaa deen dääär!
Men efter den goda och stadiga lunchen blev det till slut bara en halv kladdig chokladkaka till mams och paps.
Själv körde lite mambo-jambo med kalv och potatispuré, rån, sked och solhatt. Det är lite många bollar att hålla reda på när man ska äta och försöka se samtidigt, men antar att det är sånt man lär sig med tiden.

Yooo!

Jag kan själv!

Kolla!

In i munnen var det va?

Jah, det va ju inte så svårt...

2007-05-26

Måndag och regn, regn och regn.
Har mest åkt bil, för att mamma skulle prova nya bilar. Sådär lagom kul dag...

tisdag, maj 27, 2008

2008-05-25

När vi äter Frukost i trädgården så sätter mamma o pappa gärna mig på filten så att jag får roa mig själva och så att dom kan dricka sitt gamla kaffe i lugn och ro. Men det går så bra så, för det är ju som det gamla ordspråket brukar lyda... "man har aldrig tråkigt med en boll, och har man två så är det dubbelt så kul!" Dagen var långt ifrån slut efter leken med bollarna och tillsammans med min nya kompis-tjej Tekla och hennes mamma Emma så åkte vi alla på loppis i Skabersjö. Det var så mysigt så. Vi fikade och myste på en gräsmatta och mamma och pappa köpte en träsoffa till mig. Den var mycket fin om jag får tillägga, men mitt eget fynd var desto bättre. En ALFONS-resväska till det överkomliga priset av tio riksdaler. Vilket fynd!

2008-05-24

EM-feber?
Mammas och pappas holländska kompis Pieter verkar lika tokig som jag i fotboll. När han besökte oss idag fick vi en supernice peruk. Den skall jag bära på huvudet under hela EM-festen! Snart börjar det!

2008-05-21

Tillbaka i vardagen igen efter semestern. Maten skall ätas och disken skall diskas.

2008-05-19 Zlatan!

Slår upp tidningen vid frukostbordet och går igenom dagens nyheter. Fastnar som vanligt och alltid för sporten och just idag något alldeles extra. Den där fotbolls trollaren Zlatan hade slagit till igen och vunnit en hel liga eller nåt. Mycket Intressant. Det verkar vara något att satsa på det här med boll och fot.

2008-05-17 Vernissage!

Och så var det vernissage..IGEN!
Idag skulle mamsen visa sina bästa reportagekort från Moldavien på Stadsgalleriet i Halmstad. Oj oj oj, vad mamsen kan ta fina kort, såna som känns i magen säger alla som tittar på dem. Det enda jag känner i magen är hunger, men jag tycker mamma är duktig ändå. Eftersom jag nu fått in en vana vid att vingla vid vernissage så började jag känna mig ganska bekväm vid såna här tilställningar. Mamsen hon är duktig hon!

2008-05-16

Tidig morgon idag och sedan: ""OooooOooh Mot Sheeerwood skogen!"

...Det låter lite coolare att säga så där än..."Nu åker vi till Halmstad".
Jag passade på att vara coola killen och fläkta mig med en bris med vindrutan nere när vi fyllde gas i tanken.

2008-05-15

Att packa en väska visade sig vara en sak som jag behärskade väldigt bra. Imorgon skulle det bli tidig avfärd så vi bestämde oss för att packa våra prylar idag. Jag fick med mig skor, hårborste, lite kläder och det viktigaste av allt, Mig själv!! Men eftersom vi inte skall åka förrän imorgon bitti så känns det ju onödigt att packa ner mig idag. Nu packar jag nog upp mig igen och väntar tills imorgon. Vimmel vimmel! Pappsen visade några av sina finaste sportkort på Galleri i Stockholm tillsamans med sin kompis Magnus Wennman och jag vimlade som aldrig förr bland alla celebriteter (det måste det ha varit för vi var ju i stockholm). Vernissage vernissage... vilken konstkritiker jag är. Pappsen är duktig på att ta kort.. och hans kompis Magnus gick verkligen inte av för hackor han heller! Det va skoj det här! Mera sånt!

2008-05-14

Det här är ett rån!!
..Sade mamma, fast med ganska mild stämma, när hon gav mig ett såntdära fyrkantigt kex-löv som hon sa åt mig att jag fick stoppa i munnen. Jag blev oerhört skeptisk till en början. Försökte hon blåsa mig, morsan??
Hon har ju aldrig gett mig något förut som jag själva skall stoppa in i gapet och tugga ner. Men oj oj, den här rån-grejen var en höjdare. Jag fick nog ner några smulor men jag satte en del av det i ansiktet också. Jag missade gapet vill säga, så det hamnade där det hamnade..men kul var det. På eftermiddagen blev det besök hos en av alla min tjejkompisar, Alicia. Det va ett tag sen vi sågs, men hon va lika söt som vanligt. På kvällen kom även mor och far, och medan de skulle käka mat så tänkte jag leka mer med Alicia. Men hör och häpna, hon somnade!! Fast hon hade gäster på besök!

måndag, maj 26, 2008

2008-05-13 Rufus!

Gammelfarmor Karin som bor i Kungsängen blev ärad av mitt celebra besök idag och hon hade gjort en så fin överraskning till mig. Eftersom jag för några dagar sedan intagit den eminenta åldern av sex månader så tyckte gammelfarmor att det absoolut var något att fira och hon gav mig den finaste presentbok man kan få som baby. Och kan ni tänka er... namnet på boken var ju något alldeles extra! Den hette rufus! Jag blev så glad så jag nästan sprack!

söndag, maj 11, 2008

2008-05-11 Nationalarenan!

Utflykt i huvudstaden var höjdpunkten på dagens agenda. Först och främst begav vi oss till fotbollsarenan eftersom jag lärt mig att det är något av det mest intressanta man kan titta på i nya städer när man är på utflykt. Därefter gick vi en skön lång promenad på Långholmen och käkade lunch i det gamla fängelset. Mysigt värre men av någon anledning bestämde jag mig för att inte vilja behålla så mycket av min mat utan lade det mesta på mina kläder och en stor klick på farsans byxor. Sedan somnade jag gott. Pappa och morfar Ingvar åkte tillbaka till fotbollsarenan när jag åkte hem. Det verkade som att de himmelsblå skulle möta några svarta benknäckare från Solna, och det var visst inget för mig. Därför har jag bestämt att nästa gång jag går in på detta ställlet så skall jag var iklädd blågula kläder!
..Some day I tell you....Some Day!

2005-05-10 Stockholmo!

Efter en god natts sömn på landet så vaknade jag hos mormor och morfar Ingvar i stockholm i morse. De tyckte jag hade blivit stor och det hade jag nog. Vid frukosten i deras hus så brukar det alltid hända tokiga saker och så även imorse. De verkade tycka att jag skulle likna plåtgubben i trollkarlen från Oz.. och satte en tratt på skallen på mig. Men se, det blev inte så kul som dom trodde, för jag såg ju faktiskt ganska söt ut i den struten! Dagen fortsatte med utflykt till Sigtuna, sprattel på soldäck, bad i pool och lite gnäll och skrik på kvällen. Pappa och morfar ingvar skulle titta på ishockey VM på kvällen men det orkade inte jag. Jag gick och la mig.

2005-05-09

Riktigt lååång dag idag och även om det inte hände så mycket så gjorde jag massor av saker ändå. Dagen inleddes i alla fall med ett telefonsamtal med farmor som gick ungefär så här....
Farmor: -Hej lille Rufus, vad gör du idag söta lille sötnos?
Jag: -Wooah. ba ba ba ba. Brrrlll... Oiii,
Farmor: -Jaaa, du är så söt så söt. Pratar du med mig idag söta lilla Rufus?
Jag: - Brrll... Oiii...Aaah. ma ma ba ba oiii..
Sedan tog pappa luren från mig, men jag är helt säker på att farmor förstod precis vad jag menade i alla fall.
När morsan och farsan sedan höll på att packa och fixa och så passade jag på att fördriva tiden med lite lek. Jag låg bland annat och vred mig som en apa på golvet.... ..och fortsatte min lek i min nya lekstol. Trots att min päron anser att min nya stol är lite väl töntig och ser ut som ett rymdskepp så måste de förstå att det faktiskt var jag som valde den i affären... inte dom. Den är supekul tycker jag, den har mycket saker att dra i som låter och blinkar. Jag undrar varför inte mamma och pappa har såna här stolar att sitta i. När de till slut var klara med packning och allt så begav vi oss äntligen mot huvudstaden! Jag satt som en kung i min nya bilstol men jag blev likväl glad som en speleman när jag fick sträcka på benen i gräset bredvid den tjusiga ruinen Brahehus i Gränna. Därefter blev jag så nöjd så jag somnade som en stock nästan ända tills vi kom fram. Då var mor och far nöjda med mig sa dom.

lördag, maj 10, 2008

2008-05-08 ny toa!

Idag har jag fått lära mig att man kan "brumma" och "släppa väder" även utanför blöjan. Mina föräldrar trodde nog inte jag var riktigt redo för det här, men jag lärde mig ganska snabbt vad denna grej skulle användas till och jag satt ganska bekvämt i denna sköna fåtölj....eller vad man ska kalla det. Även om den är bra och verkar vara gjord av god fin plast-kvalité så väljer jag att kalla det för en riktig skitstol.

måndag, maj 05, 2008

2005-05-05

Dagens finaste smile fångades på bild. Tycker att jag börjar lämna bebis-stadiet, jag menar jämför själva med bilden här bredvid till höger!

söndag, maj 04, 2008

2008-05-04


Sim sim.
Idag har jag varit och badat, här lär jag mig nya trix med instruktören. Det var okej, men jag kände henne ju inte. Så jag bjöd inte på något extra sprattel och hade stenkoll på att mammsen stod bredvid.

Parken har blivit vårt andra hem. I alla fall om solen skiner, så här e mamma och jag på bild efter vår medhavda lunch.

2008-05-03


Solen skiner jämt nu förtiden. Har hängt med faster och lite grann med Robert idag, typ i hissen. Promenerat i Lund med babybjörnen, mamma ville visa Djingis för faster... Hon jobbar hårt på en ev. flytt dit. Hmmm undrar vad pappsen tycker om det!
Jag tror faster tycker att jag liknar hennes pinochiotratt, jag vet inte. Möjligen ögonen, men absolut inte näsan!

fredag, maj 02, 2008

2008-05-02

Tjenare tjenare!


Hängt i parken, solen skinit och jag lånade mammas solisar. Vi har kollit in cirkusartister, karuseller och glada bebisar.
Jag har pratat med pappa, mormor och faster i telefon. Jag tror jag hajar nu vad telefonen är till för, så fort mamma eller pappa snackar där så vill jag gärna säga ett par ord.
En annan grej som jag gillar är lampor. Alla slags lampor är intressanta. Sen är ju morsan lite fånig, varje gång jag tittar på lampan, då tänder hon den och säger "TIIITTA LAAAMPAAA". Ha, precis som att jag inte skulle veta det nu! Jag låter henne hålla på och så ler jag lite. Då blir hon glad och jag gillar att göra mina päron glada.

torsdag, maj 01, 2008

2008-05-01 Valborg...

Regnigt och dant.
Vi tog en tur med bilen. Jag sov och mamma skulle spana in ett hus hon bokat visning på. Hon fick ångest av bostadsområdet och sa att hon skulle avboka husvisningen. Istället åkte vi till Djingis Khan och hälsade på en kompis till mamma. De kan kanske hända att vi flyttar dit. Jag och mamma måste nog bara övertala papps att överge Malmö för Lund. Det verkar inte helt lätt.


Efter visiten i Djingis kollade vi på demonstrationer i folkets park, mamma skulle prompt fotografera fast det regnade som sjutton. Mamma fotograferade mig oxå fast med mobilen, när jag sneglade ut på demonstranterna genom min mysiga lilla koja!


Ända sedan jag föddes har den här bollen förföljt mig. Det började med att morbror Sebbe kom och hälsade på mig på BB. Då hade han den med sig. Men kanske skulle jag önska mig en lite större nu när jag är över ett halvår? den här äter jag snart upp!

2008-04-30 fest!


Jag fyller 6 månader idag! Alltså dagarna bara rinner iväg... Ska de gå så fort resten av livet? Jag bara undrar för det är så mycket jag vill hinna med.

När jag vaknade upp hade pappa åkt igen. Hmmm. Mams och jag tog i alla fall en tur till havet igen, det är en lång promenad fram och tillbaka så jag tror mamma får motion. Vi träffade farmor och faster och jag charmade de flesta idag på kallbadhuset. Har jag blivit stammis kanske?

Mamma skulle gå på konsert med en tema kväll om Nina Simone. Då kom farmor och farfar och tog hand om mig. Det gick bra, jag var snäll mot dem. Jag hade dessutom fått den roliga leksaken på bilden av dem. Farmor sa att den var från 6 månader så jag får väl klura ut hur den funkar. Den piper och blinkar i alla fall!
Mammas och pappas present var inte lika spännande, eller jo pappret var fint, men den gröna filten var ju inget jag kunde tugga och slå på, eller stoppa i munnen.

2008-04-29


Vi promenerade ner till slottstaden där vi träffade Ida med nyfödda Majken. Vi knallade vidare ner till kallbadhuset på Ribersborg för en god lunch. Jag åt pasta med grönsaker och banan. Lite godare med mat nu för tiden, se så nöjd jag är när jag får sitta själv och äta!
Sedan bjöd Ida och Majken på prinsesstårta, som mamma tyckte var supergod.

På kvällen kunde jag inte riktigt sova. Tur var väl det för när jag vaknade upp igen så var pappa hemma! Han hade varit på en blixtvisit till tyskland. Jag gosade och kramade pappa allt jag kunde, innan jag var tvungen att sova igen.

2008-04-28


Monday in the park!
Solen skiner och vi är ute hur mycket som helst.
Här picknickar med mammas kompisar, och Selma är med som vanligt. Det är bra för jag spanar in hennes "moves" och så försöker jag lära mig det som hon kan.

På kvällen grillade vi utanför vårt köksfönster. Mamma fick god mat och jag fick nöja mig med en pipande giraff i naturgummi.

2008-04-27 söndag!

Vi träffade massa folk idag på Selmas nya innergård.
Alltså, jag gillar Selma men hon är två månader äldre än mig och lite väl framåt, hon gillar att dra och tugga på mig. Jag brukar gnälla lite så kommer mamma och plockar upp mig från denna krypande dam. Men här fotograferade mamma istället! Schysst!
Jag har faktiskt börjat ge igen lite grann. Idag snodde jag hennes napp!

Förresten så är deras innergård jättefin. Den har blivit fixad av något nytt tv-program, som jag aldrig lyckats titta på för då är jag så trött. Benjamin är en -08 (i dubbel bemärkelse) och var också där på besök och emil och emmas nya lilla böna, som fortfarande inte har något namn. Vissa har lite svårt att bestämma sig!