torsdag, september 25, 2008

2008-09-24

Nu gick visst mamma till jobbet igen... jobbigt!
hej då mamma!

2009-09-23 11,5 Sekunder!!!

Idag slog jag nytt rekord! Tjohooo!
Jag står längre och längre varje dag och mina päron var så snabba med att klocka mig så de fick tom mitt nya stå rekord på film!
11,5 sekunder utan händer!
Guinnes rekord bok... Någon som har telefonnumret?
Av detta blev jag så snurrig så det kändes som att jag tittat i ett kalejdoskop! Det hade jag visst också...!

2008-09-22 Tuut Tuut!

Nu har jag lärt mig hur jag får det här tåget att rulla på egen hand!!!
Bra bromsklossar har det också!

Att var lokförare är inte det lättaste. Jag somnade ganska tungt efter färden och jag sov i min favortiställning.
Huvudet ner och baken upp så att säga.

2008-09-21

Till mina föräldrars stora fasa har jag ännu inte lärt mig att man kan sova ut på helgen så därför tvingar jag upp minst en av dem ganska tidigt även då. Idag bestämde jag mig för att pappa skulle få gå upp och mamma skulle få en surprise.
Jag rullade bort till konsum under skenet av morgonsolen och inhandlade nybakat bröd, o´boy och en morgontidning. Nu kommer mamma bli glad när hon vaknar! Morgonen var fortfarande tidig när jag handlat klart och eftersom det var mammas sovmorgon så fick jag ta en gungtur innan jag gick in och väckte henne. Mamma blev glad när hon vaknade, men då var pappa så trött så han somnade istället.

2008-09-20 Tjejer!

Mammas och pappas kompis Lars kom på besök och åt glass med oss idag. Förutom glassen så var de vuxna ganska tråkiga då de bara satt i soffan och babblade en massa fotosaker hela tiden.
Tjejerna som Lars hade med sig var däremot desto roligare.
De lekte med mig, körde runt mig i min kärra, och kramade mig.
Jag myste och tyckte det var jätteskoj! Jag är ju inte van vid att leka med såna här stora tjejer men jäklar va kul det var. Båda tjejerna bor i stora hus med trädgård och en av dem hade sagt att hon "hade hört talas om ett barn som bor i lägenhet". Jag vet inte om det var mig de menade... men kanske borde vi flytta till större...

Vad jag och mamma tittar på här kanske ni undrar?Jag kan tala om att vi fäster blicken på en flaxande elvisp som befinner sig i himlen bland molnen! Det var ju tusentals människor ute på stan idag med skyltar som skrek, men jag förstod ändå inte varför det skulle flaxa en visp i himlen. Fick senare förklarat att vispen tydligen hette helikopter men det klarar jag ju aldrig av att säga.

2008-09-19

Dagens största framgång kom idag redan under morgonkvisten innan frukost. Pappa blev lika glad varje gång jag klarade av att sätta ringen på pinnen och som ni kan se så blev jag ganska så nöjd själv också! Lätt som en plätt! Under eftermiddagen hade jag redan klurat ut att jag skulle vända pinnen upp och ner för att få av dem också! Och när vi sedan blev klara för frukost så trallade jag en sång medan pappa åt..." Tack för maten den va go! Under bordet stod en ko!" Och sedan tänkte jag säga "Muuu" men det har jag inte lärt mig än. Mamma har börjat lämna oss för jobbet på morgnarna och det är ju så klart lite jobbigt. Om jag ser att hon går så brukar jag bli ledsen. Ibland hinner hon in till stan för att möta mig för en lunch i city, men när hon går igen så blir det tråkigt....För det mesta brukar pappa skoja bort det med nåt annat kul och då glömmer jag bara bort att hon gått och leker vidare!

2008-09-18

Eftersom jag och pappa försöker förgylla våra dagar med att leka och hitta på saker så har vi också ett behov att hälsa på hos alla som vi tycker om.
Idag var det gammelmormors tur att få besök av oss.
Jag försökte sitta på hennes runda bord men där ville inte min stol passa in så istället tog vi plats i kökets lugna vrå.
Nervösa blev alla när jag skulle sitta nära prydnadsakerna men jag skärpte mig och drog bara mest i duken. Vi hade så mysigt så och gammelmormors fågel som har sin boplats i köket fick mig att skratta både en och två gånger.
Det är alltid spännnade att komma hem till gammelmormor. Gammelmormor har samlat gamla stenyxor och pilspetar från stenålderna och dem ville jag gärna stoppa i munnen. De bör nog kokas först antar jag för de var lite hårda.

2008-09-17

Idag var jag och pappa och hälsade på gammelfarfar. Vi tittade på fiskar och fåglar och mittimellan. På det gröna ljuva gräset satt två såna där turturduvor och myste och bara väntade på att bli klappade. De verkade ha väntat ganska länge, för de var några riktigt stela rackare.

2008-09-15

En Morotsincident!
Mamma klantade sig och spillde morötter över hela golvet. Jag fick agera städpersonal och städade upp dem i min lådbil! En och annan ville också slinka in i skopan...käften alltså.

måndag, september 15, 2008

2008-09-14 Lär er något!

Morgonpasset bestod av en bergsbestigning, eller rättare sagt en trappbestigning. Det är första gången jag ser hur det ser ut där uppe ovanför vår lägenhet. Det såg likadant ut, men det var kul att klättra i alla fall. Mamma höll sig på behörigt avstånd och eftersom jag inte ännu klurat ut hur man skall ta sig ner så fick mamma-hjälpen rycka in. Det gick inte lika lätt ner som upp. Eftersom jag försöker bli en klok och vis person så tänkte jag också passa på att lära er som läser denna blogg något nytt. Jag har lärt mig massor om djur, mest om hästar och får dock. För er som inte ännu vet så kan jag informera att en häst låter så här:
och om ni frågar mig hur ett Får låter så ger jag er detta svar:
Eftersom jag är fullmatad med information om djurens egenskaper så kan jag likväl passa på att visa er hur ett badmonster ser ut. Men jag vet inte hur ett sånt låter ännu.

2008-09-13

I Lund använder man tydligen falsk marknadsföring!! Jag tittade och letade men hon var inte alls där! Hmmm... jag som blev så glad när jag såg skylten!

2008-09-12 Brum brumm!

Här fanns det mycket traktorer och byggmaskiner att titta på. Brum brum sa dem. Tydligen skall det spelas boll här också nån gång. Förmodar att det inte är sista gången jag sätter mina fötter på denna plats.

torsdag, september 11, 2008

2008-09-11 Städa, tvätta, äta!

Ooops!
En sk blåbärssoppe-incident!

Far hade samtidigt varit i tvättstugan och hämtat rena kläder och kom tilbaka med en blå påse fylld med mina byxor och tröjor som luktade sommarblomma och tvättmedel. Men jag förstod inte varför de nödvändigtivs skulle ligga i den där blåa påsen för?
- Jan kan sortera min tvätt själv, insisterade jag. Sådärja! Färdig!
Nu drar jag så jag hinner med tåget!
Och sen tuffade jag iväg. Ett riktigt tåg blev det idag och mina nallar och björnar fick stanna hemma. Tuff tuff sa det och sen bar det iväg till pappas jobbstation i Hässleholm. På ett stopp skrek lokföraren "Höööör!" Jag tittade ut och lyssnade febrilt men jag hörde inget speciellt. På farsans jobb fanns det en massa sport på väggarna och tom en boll att leka med. Det var ingen höjdare kan jag konstatera då bollen slog mig på näsan. Desto trevligare var det att sitta i Anna-Majsans knä och få käk och kex. Pappa säger att hon kan mycket om siffror och ekonomi. Tydligen kan hon mycket om käk också för det gick verkligen galant att få min "flygande kalle" serverad av ekonomi damen. Hon var så snäll och rar så jag gav henne ett kex som tack för god lunch! Tillbaka hemma så fann jag baske mig en ny blå påse! Det var lika bra att ge mig på den också innan jag däckade.

2008-09-10 Ooops!


söndag, september 07, 2008

2008-09-07 I´m Standing!

Helt sådär bara. Med koncentration på något helt annat så att jag inte fattar att jag står så fungerar det faktiskt bra med stabila ben i ett par sekunder...Ståendet kom inte förrän på kvällen för under dagen var jag på officiella kalaset hos Lionel o Selma. Någon sjöng nåt om leva i hundra år osv men jag sov som bara den i bakgrunden. Köket förvandlades sedermera till en tysk bier stuga under middagsmaten då jag svingade min bägare så att drycken stänkte ut. Allt ackompanjerat av glada toner och höga skratt. Tryck bara på Play och skruva upp volymen så får du höra! Så här låter det i Tyskland ....också!

lördag, september 06, 2008

2008-09-06 VM-kval

Jagade upp farsan tidigt som sjutton idag och han jämrade sig när han såg att "kocka" (som jag kallar det) bara var kvart i sju och det var Lördag. Han blev lite gladare när han bredde mitt morgonbröd och jag svarade "macka"! Det var första gången jag sa macka till pappa. Mamma har fått höra det förut. Vi dundrade ut med vagnen och besteg några berg i New Age lekplatsen i parken. Jag klev i något blött så vi kunde inte stanna ute så länge när mina brallor blev blöta.
Kan också meddela att jag stod en stund idag utan hjälp och att jag också klarade att ta min ner från vardagsrummet baklänges, utan hjälp.

"Kast med liten morot" blev en ny favorit lek när pappa stod vid spisen idag. Knapra på den ville jag inte göra, men slänga den i vasken gick bra. Och jäklar va roligt det var. Jag skrattade på mig varenda gång den studsade i vasken.
Dagens tre rätters. Fiskgryta a la babymos till förrätt, två fiskpinnar utan något annat till varmrätt och lite bröd vid sidan om. Det hela sköljdes ner med årgångsvatten från kranen. Mycket gott. När jag nu hade laddat upp för fotboll och VM kvalmatchen under hela dagen så var det en besvikelse att jag blev placerad här redan innan det började.

2008-09-05

Softade som vanligt idag, jag och farsan! Vi besökte visserligen den öppna förskolan idag oxå och Fredagar är bäst. Då är där bara pappor. Mycket grabbigare alltså.
Begav oss till farmor och farfar som bjussade på käk på kvällen men innan dess försökte jag peta på guldfiskar hos gammelfarfar.

2008-09-04

Mina vänner Lionel och Selma fyllde år i veckan och jag gick dit idag och gav dem en present. Vi lekte hela kvällen med deras nya leksaker som jag gav dem men jag tyckte nog det var farsan som lekte mest.
Vi hade jätteskoj som vanligt men jag glömde att ta några kort idag.

2008-09-02 Ny Adress!

Jag har flyttat!
Till en väldigt spartansk etta utan vare sig kök eller vardagsrum. Önskar ni kontakta mig under de fem minuter jag bor i denna lägenhet så är adressen förljande:
Rufus Sjöström Nilsson
Liberovägen 18
117 83 Blöjberga

Jag flyttade ut nästan innan jag hann flytta in men strunt samma, för jag trivdes aldrig i den där trånga boxen ändå. Drog en repa neråt playan istället och svingade lite däck i lina, och mumsade lite käk på kallis med tre F:
Farsan, Farmor och Faster. Vid hemkomst och kvällsmat var jag hungrig som en buffel. Jag tryckte i mig den lagade laxen med potatis och det var så gott så jag knappt hann tugga. Jag åt med hela trynet. Som en riktig gris. Avslutade kvällens bestyrer med en oerhört lik Michael Jackson imitation. Jag dansade Moonwalk på pappas mage iklädd min nya pyjamas som scenkostym och så sjöng jag:
You know I'm bad
I'm bad - you know it!
You know I'm bad
I'm bad - come on
And the whole world has to answer right now
Just to tell you once again..
..who's bad!