torsdag, oktober 30, 2008

2008-10-29 + 30

Shopping shopping!
Oj vad vi har stressat dessa dagar.
Städat, handlat mat, skurat och putsat.
Och det viktigaste av allt... vi har inhandlat min kostym!
För på Lördag skall jag fira ETT år med maskerad!
Så här tjusigt var mitt inbjudningskort! Idag kom mormor och morfar Ingvar och Morbror Sebbe ner till söderns höjder! Sååå mysigt! Jag har inte sett dem på säkert 50 dagar! Vi träffades på dinner hos farmor och farfar idag och imorgon kommer vi nog hitta på nåt kul!

2008-10-28 Pizza!


Denna platta deg med tillbehör på toppen flög rakt ner i min kista!
Det var utan tvekan nåt av det mumsigaste jag NÅGONSIN smaskat i mig!
Jag fullkomligt kastade mig över småbitarna som jag blev tilldelad och efter varje bit skrek jag "MMmmmm"!
På kvällen gick vi hem till Tekla och hennes päron. Jag vägrade sova och var vaken till halv elva. Jag antog att jag hade en förhopping om att träffa Tekla, men hon sov när vi kom och vaknade inte ens när vi gick...

2008-10-26

Jag gör en Snö-...eller närmare bestämt...en golv-ängel!

2008-10-25 MAMMA!

Mamma kom hem idag! Yahhhhoooo!
Jag antog att jag skulle bli glad men min reaktion var nog snarare lite chocktillstånd. Jag hade ju inte sett morsan på nästan två veckor. Läget förbättrades dock avsevärt när hon gav mig min USA-present. En falshig yellow New York TAXI-klocka! Resten av dagen låg vi mest och sov...Vi var trötta alla tre.

2008-10-24 Först på Plats!

Fredagar är som vanligt pappa dag på Öppna förskolan!
Häromdagen kom vi dit på silverplats (alltså tvåa) men idag knep vi guldet! Vi var där först av alla!
Jag gillar förskolan! Idag började jag med att riva ner en hylla och sen fastnade jag under en låda och började gråta.Den blåa hästen är nog min favorit! Även om jag alltid låter som ett får när jag rider!

2008-10-23 Pappa Trött!

Farsan är som en zombie... En vaken trött, eller hur det nu brukar heta.
Idag gav han mig min gröt tidigt som sjutton samtidigt som han höll på att somna med snoken ner i min tallrik. Därefter slog han en signal till Farmor och minuten senare satt vi i bilen.
Farmor bredde mig genast en god morgon macka och redan efter en minut hade pappa däckat på soffan. Han sov och sov och sov och sov.
Ibland gick jag fram till honom och ropade Pappa. Då log han tillbaka men somnade om lika snabbt igen. Jag passade på att leka med farmor under hela dagen och undersöka deras kök och skåpsluckor. Fin furu..eller ek möjligen. Farsan vaknade inte förrän halv fem på kvällen. Det behövds tydligen en sovdag för att orka med mig och mitt höga tempo...

onsdag, oktober 22, 2008

2008-10-22

Farsan och jag har skaffat oss några nya polare som vi hänger med lite då och då på den öppna förskolan.
Det är roligt men stökigt ibland och idag fick dom sätta upp en skylt som sa "Fullt! Kom tillbaka en annan dag". Tur att vi var där tidigt.
Vi träffade mammas arbetskompis Linda och jag lekte med Ture och Nils och några av de andra polarna som jag inte ens vet namnet på. Sångstunden har jag ännu inte riktigt vant mig vid. Jag brukar skrika och gala och när det väl drar igång så brukar jag mest sitta chockad och lyssna.
Det här är farsans kompis Ola. Han visade sin nya lya för oss idag och bjussade på fika. han hade köpt upp sig på Fem stora rum och massor av yta att leka på och sen visade han hur man kunde stå som en spindel över mig. Jag undrar när vi kommer till skott med att köpa större lya och lekrum... Kvällsmaten blev en riktig lyxmiddag. Lax, ris och och ärtor. Det gick bra att mosa med nävarna...ungefär som att leka med lera. När jag grisat färdigt så likande jag en gris och blev inskickad rakt in i badtunnan. Farsan gjorde mistaget att dra av mig blöjan när jag satt i hans knä och jag gav honom en stråle på jeansen så han fick mera tvätt.

2008-10-21 Trött!

Oj oj oj.. gårdagens städdag tog orken ur farsan.
Han var trött som en bläckfisk imorse och efter frukost så upptäckte jag hur hans ögonlock såg ut att vara gjorda av bly.
Redan klockan 10.30 ville han att jag skulle sova förmiddags lur men jag vägrade.
Jag studsade och sjöng i min spälsäng medan pappa vilade på sin stora säng... och jag såg att han tänkte: "Skall han inte sova snart den lilla pigga Duracell kaninen"!
Till slut somnade jag och då hade nog pappa redan somnat han också.
På lunchen drog vi till kallis och det var inte varmt. Kallt som sjutton och regnigt närmare bestämt.
Dock himla trevligt ändå, för jag fick hänga med faster och fasters kompis Anna och en söt dofsing som hette Ellen. Vilken pingla! Vi tittade på varandra länge och jag är säker på att jag charmade henne när jag visade att jag kunde spotta ut mat och säga klocka. Hon somnade i sin mamma Annas famn, men det berodde nog inte på att jag inte var underhållande. Hon hade nog varit uppe länge kvällen innan.
Ellens mamma Anna lånade pappas kamera för att se om den tog så bra kort som alla sa. Jag spelade cool och oberörd över att bli fotograferad. Som att jag vore van vid detta fenomen. Foto: fasters kompis Anna, Ellens mamma.

Jag och farsan undersökte stället och dit skall vi nog gå och bada när jag blir lite större.

2008-10-20 Hushållet!

Pappa sliter som en ekorre med allt som behövs ordnas i ett hem. Han tvättar, städar, lagar mat, bytar blöja, plockar undan och fixar. Trots det så ser det rent jäkligt ut här hemma i vår lilla tvåa.
Kanske är det för att det är jag som stökar till och att jag inte pallar hjälpa till ett enda dugg med städningen.
Så fort han plockar fram nåt städredskap så lägger jag mig på golvet och säger "Boooring"! Glöm det farsan. Det får du göra själv! När vi är nere med tvätten i källaren så hjälper jag inte till ett dyft där heller. Jag lattjar hellre med Mercan som bara står där nere och väntar på att jag skall komma och vrida om nyckeln och dra en repa i källargången! När städgubben pappa gjort grovgörat så kan jag njuta av att se maskinen utföra arbetet. Så länge jag slipper göra det. Dagens behållning var dock att vi anmält oss till en ny simkurs och det var ett antal gånger roligare än att städa. Jag inspekterade det nya omklädningsrummet eftersom vi var på ett annat ställe än senast, men sen plumsade vi i. Det var ett tag sedan jag badade, så jag var lite skeptisk och skvätte inte lika mycket som för några månader sen, men det var mysigt, som alltid, att simma.

2008-10-19

MAMMA!
Nu är hon visst i Arrizåna!
Jag saknar mamma!

söndag, oktober 19, 2008

2008-10-19 Att bestiga stol!

Man kan fråga sig varför mina inneboende köper stolar i min storlek när jag inte får stå upp på dem?
Varje gång jag klättrar upp och ställer mig på dem så rusar pappa dit och säger...
- Ajaj, inte stå på stolen!
Det enda jag får göra är att brotta ner den!

2008-10-18

Vi fördrev nästan hela dagen ute i city idag!
Vi slog följe med pappas kompis Anders och lille Elie och vi tittade på knasiga människor som skrek i stan. Klockan tio lämnade vi hemmet och vi var inte hemma förrän klockan fyra. Solen sken, det regnade och det blåste, men vi tålde allt. Förutom den långa turen i stan så hann jag också med detta.
Packa upp och packa ner kläder ur min låda... Packa upp och packa ner kläder ur en annan låda. Först packade jag ur och sen packade jag ner. Ibland prickade jag rätt, men ibland gick det inte så bra.

...Krupit på golvet med min polare Björn Nallesson. ...Brum-brumat med min formel 1 bil. .. och beundrat mina framgaddar som börjar synas mer och mer!

2008-10-17 Polis polis!

När Farfar hade slutat jobba idag så kramade han mig och lekte innan han åkte han iväg på fisketur i helgen. Då bjöd jag och pappa bjöd hem farmor till oss på middag. När hon kom hade hon med sig två tjusiga presenter till mig. Ett pussel med gubbar och blommor och en fräsig snutbil som tutade med sirenen. När jag tutade runt med den så lät den Brumm-Brumm! Men det var kanske jag som brummade. När vi hade lekt dockteater så gjorde pappa och farmor Tacos med massa grejor i. Jag fick inte en smaka ett dugg, men tryckte istället i mig fem köttbullar!

2008-10-16 God Natt!

Sagor! Det läser vi varenda kväll innan jag somnar och det är mycket mysigt. Mina favoritsagor är "Nicke Nyfiken", "Nu ska vi köra", "Djuren på Gården", "Nöff Nöff Benny" och "Kom och Lek Molly"!
Här skall jag tydligen sova snart för pappa läser en av mina favoriter för mig. "Kom och Lek Molly" handlar om Molly och hennes kompisar. Speciellt Krokodilen Konny är en väldigt rolig figur. Jag struntar fullkomligt i att han "skall baka och att Molly skall få smaka". Det är mycket roligare att påpeka att han har en klocka på väggen!!

lördag, oktober 18, 2008

2008-10-18 puss från Three Point, Arizona


Nu är mamma och Niklas ute i buschen i Arizona. Mamma saknar dig min lilla sötaste sötaste sötaste. Vi har inte sovit så mycket på ett par dagar, fast det är jag ju van vid. Vi har varit med vapentokiga män som är lite konstiga. De sover aldrig, på nätterna står det och vaktar stigar vid någon kaktus och på dagarna följer det fotspår i sanden. Nu är det bara en vecka kvar tills mamma kommer hem! Det ska bli så mysigt och härligt att pussa och krama dig och pappa när jag är hemma...
Saknar dig min lilla älskling och hälsa pappa med en stor puss!
/mams

torsdag, oktober 16, 2008

2008-10-16 lång dag!

När jag slog upp dagens blaska så fastande jag snabbt i det politiska myllret i USA och i en artikel om papperslösa immigranter i USA. Det var något av det mest intressanta jag läst sedan sist jag läste morgontidningen...och som av en händelse så var det mamma som tagit korten också!! Jag läste klart och kikade på bilderna och just där, där nere i hörnet på tidningen! Där var hon! MAMMA! Jag ville krama henne och pussa henne men det enda jag kunde förmå mig till var att äta lite på henne. Hon smakade papper! Det ska bli skönt med en riktig kram snart... När jag tuggat färdigt på mamma så körde jag mitt dagliga Formel 1 lopp i vardagsrummet och min racerbil var trimmad även idag då mitt läte var det vanliga "Brrrum Brrrum"! När vägen tog slut och jag stannade i elementet så hade jag kört nog för idag och man ska ju inte köra när man är trött, så då passade jag på att rasta. Tydligen ganska länge för jag sov till och med förbi min vanliga lunchtid! Farsan tog så klart tillfället i akt och tog en lur även han och vi vaknade inte förrän mormor ringde och väckte oss. Då tittade jag på pappa när han låg på soffan och han tittade tillbaka på mig när jag såg ut så här... Ekologisk Falukorv med mos stod på menyn hemma hos Faster och Robert idag och det tackade jag inte Nej till. Även idag stod regnet som spön i backen och den där Robet kan inte ha varit torr bakom öronen där ute i vätan! Jag o pappa hade lekstund på golvet och sen var dagen nästan slut...

2008-10-15 Sov Rekord...igen!

Pappa lär mig allt han kan och i det verkar det ingå att sova länge på morgonen!
Idag började jag inte ropa "pappa" förrän klockan var 09.00 och då fick jag en klapp på kinden av far för han tyckte jag varit duktig som sov länge...

Annars då?
Det regnar i stan. jag är glad. Makaroner hos Farmor o Farfar.

2008-10-14

Idag var jag i New york! Eller rättare sagt, bara visuellt!
Jag pratade jag med mamma genom burken.
Det var jobbigt. Jag grät när jag såg henne. jag ville krama henne och så fanns hon bara inne i en platt dator skärm...
Det såg ut som att hon grät en skvätt av saknad hon också för hon saknar nog mig med...
Efter en stund fick hon gömma sig så inte jag skulle se henne, men jag märkte att hon smygtittade på mig och pappa medan vi åt middag...

måndag, oktober 13, 2008

2008-10-13

Igår somnade jag som en björn redan vid sju snåret och pappsen började undra vad som hänt för jag sov som en stock och avverkade nog minst 3 hektar skog med sågen innan jag vaknade för mitt blöjbyte först vid tre-snåret. Så länge brukar jag inte sova i sträck! Sen knoppade jag in rejält ännu en gång och vaknade inte förrän 06.15. Då var pappa säker på att det var dags att gå upp, men även då tog jag en ännu en liten lur och vaknade inte förrän halv nio! Vilken sovmorgon! Så länge har jag nog aldrig sovit! Jag kände mig oerhört utvilad när jag skulle stiga upp! Tidigt efter frukost begav vi oss ut i den kalla staden. Pappa har hämtat upp min varma åkpåse så jag sitter som en varm kung i vagnen, och för att vi skulle kunna öva på mitt ordförråd så gick vi till ett av mina favorit fik. Inom en kvadratmeter så stod nästan allt som jag kunde säga..."KlllÅcka" till vänster, "Lllampa" till höger och "Macka" och "Bomma" på bordet! Vi stannade ute nästan hela förmiddagen och ännu ett äventyr skulle vänta oss då jag fått en tid hos tandläkaren! Hon skulle mest kika på mina gaddar, som nu består av två nere och en halv uppe, och ge mig goda råd att inte äta godis! Yeah right!
Hon stoppade sina plastiga nävar i käften på mig och hur sjutton trevligt tror ni det känns egentligen! Inte speciellt skönt kan jag tala om. Jag blev sur och slängde alla baby leksaker i papperskorgen, men det blev bättre när jag belönades med en ny tandborste!

2008-10-12 Radio-Ga-ga!

Mamsen var kvar en stund på morgonen innan hon flög iväg, och även om det inte alls var nåt kul att hon skulle åka så tyckte jag ändå att det behövdes lite party stämning i huset. Radion lockade mina klåfinfriga fingrar och helt plötsligt hade jag fått nys på hur man rattade in nya kanaler!
Det var väldigt intressant, men när jag inte fick in nåt som gick att lyssna på och det bara blev brus i högtalaren.. ja, då började jag gråta! När jag och pappa for till Centralen för att vinka av mamma så valde jag att sova iställeto och Min radio-ga-ga period fich därför fortsätta hos hos Faster Veronika och Robert där vi blev bjudna på frukost macka. På radion ljöd de ljuva tonerna från "Come On Eileen" och jag rockade på i fulla drag som synes! Klicka bara på Play så får du se!

...Jag och farsan slängde under kvällen ihop en god middag med fiskpinnar och jag tryckte i mig hela tre stycken fina panerade!
Till och med indianen som stod på bordet och tittade på blev imponerad av min väldiga aptit!

2008-10-13 Hälsning från Brooklyn, NY

En puss till Rufus från mamma som är i det Stora Landet: USA.

Här bor mamma i New York. Fin utsikt eller hur? kolla in högra hörnet där de som bor i huset har byggt två mysiga takterrasser, när du blir lite äldre så lovar mamma och pappa att vi ska åka till denna världsmetropol med dig.

Puss puss puss puss... hälsa pappa också och fortsätta sova gott eller i alla fall har du väl märkt att pappa är mer svårväckt än mamma på natten? Men det är bra, för då kanske du vänjer dig vid att sova ordentligt när pappa inte vaknar för att du gnyr.
Kram och puss

2008-10-11

Mamsen vill leka så mycket som möjligt med mig nu eftersom hon skall till amerika imorgon. Jag saknar henne redan fast hon inte har åkt än. Idag busade vi rejält hela dagen. Jag tycker om min mamma! Pappa lärde mig att spela schack under eftermiddagen. Reglerna verkade ganska lätta, man skall ta kungen. Jag tog den direkt så jag vann!

2008-10-10

Fika fika fika! Det gör vi nog minst tre gånger om dan. I alla fall pappa.
Han skall pimpla kaffe hela tiden. Idag satt vi i västra hamnen och fikade. Jag smakade på pappas scones, tog en burkmat till huvudrätt och sen åt jag gardinen som efterrätt. Hamnen var ett knasigt ställe. Kolla huset bakom mig. De är byggt som en snurra. Det kan ju inte vara stabilt. Och från marken där jag stod så kom det musik. Klassisk musik och sen något annat. Helknasigt. Vi stannade inte länge ute i blåsten men på vägen hem träffade vi pappas gudmor Mia. Hon tyckte jag hade vuxit och hennes arbetskamrat tyckte att jag hade smaragdögon. Det vet jag inte. Jag tycker att jag har mammas ögon.