söndag, augusti 31, 2008

2008-08-31 Ett Masterpiece!

Tiden springer, eller rättare kryper iväg som man så lustigt brukar säga och bara sisådär av farten så har man blivit 10 månader! Detta firades med en fika och en kant av kanelbulle från mamma o pappa. Av farmor och farfar fick jag ett litet gosedjur och så bjöd de mig på en gungtur i parken. Jag tyckte det var skoj, men när farfar åkte med under första turen så blev han snurrig. Det var väl några år sen han satt i en sånhär mojäng kan tänkas. Mina päron är ibland snurriga värre och hade självfallet glömt att packa ner extra blöjor och detta upptäcktes ju såklar när det var för sent. Självfallet rundade jag då av dagens parkutflykt med en stråle i det fria. Man får ju passa på när tillfälle utan blöja ges. Rakt på trottoaren och utan blöja, men med rätt tryck i stålen så går det faktiskt rätt genom byxorna också. En trottoar målning signerad Rufus. Man kan göra konst av allt nuförtiden.

2008-08-30 Kräfta!

Efter snart en vecka har jag mer och mer börjat vänja mig vid att papps är hemma i huset igen. Det är mysigt att ha honom hemma. Nu kan jag sitta på axlarna och känna mig störst i familjen igen. Idag är det kräftpremiär för oss i år! sa mor och far och jag instämmde inte alls. Vaddå i år? Det här är ju den första gången någonsin som jag ser en kräfta!
Lionel och Selma hade bjudit oss, och säkert femton andra små barn, på kräftkalas idag. Det var ju ett sant nöje att leka med barnen och sjunka in i intressanta blöj-diskussioner men det här med kräftor, det ger jag inte mycket för. De stora vuxna människorna knäckte klor och drack drycker i väldigt små glas som de kastade i sig efter en sångstund och jag upplevde det hela som en ganska tokig tillställning. Kanske förstår jag bättre när jag blir äldre, men tills dess får jag nog fundera på varför man vill stoppa stora röda spindlar med klor i munnen?

2008-08-29 Rock club!

Ikväll hängde vi på rock Club i Folkan! Min kompis Tekla var också med och vi sågs väl mest i inledningen på kvällen, sen blev vi trötta på vars ett håll kan man säga. Jag o pappsen hade snoffsat upp oss med tjusiga huvudbonader även om min mest var till för praktiska skäl eftersom min onda flammation troligtvis fortfarande hänger kvar i örat. När man är på rock club så förstår man att man får lyxa till det med smarrigheter och jag bjöds på kex av mamma. Med choklad på!! Smaskens sa jag! Därefter kände jag mig ganska nöjd med kvällen och spenderade den resterande tiden på rock cluben i horisontellt läge.

2008-08-28 BUS!

Jag älskar min säng. Detta trots att jag inte sover särskilt länge på morgnarna. Den funkar excellent som samlingsplats för alla mina mjukisdjur och varje afton ägnar jag numera nästan en timme åt att busa runt i den och studsa och klänga. Mor och Far lämnar mig åt min ensamhet och låter mig busa runt och den enda gången de rusar in är när jag blir tyst... för då vet de att jag hittar på bus. Buset brukar innefatta att jag drar bort gardinen och tex drar lite extra hårt i lampsladden så att man nästan välter ner den på golvet, eller om jag bara slår lite hårt på fönsterbrädan. Det är kul det. Då kommer de inspringande päronen! Vanligast är att jag spelar oskyldig när de kommer in och ger dem en "det var inte jag som gjorde det"-blick. Mamma tycker också att det ser mysigt ut i min säng och fick för sig att prova den en kväll. Det blev mysigt, men trångt och jag försökte slänga ut henne direkt. Hon har ju en egen större sovplats.

2008-08-27 Fashion-lion?

Man gör väl sitt bästa som fashion-åsikts maskin när faster frågar om råd när hon skall köpa nya glasögon. Något stora för mig och kanske lite feminina...men annars ganska stylish!

2008-08-23 Pappsen är hemma!

Som jag har längtat! Pappsen har varit borta alldeles för länge i landet Kina och jag är så glad att han är hemma. Precis när pappa kom hem så var det inte så kul partystämning kan jag lova. Jag hade fått en flammation i örat och när jag träffar papps för första gången på en månad så var det på hospitalet. Då var jag mammig värre och pappa fick finna sig i att stå åt sidan. Men efter medicin så blev jag gladare. Farsan hade med sig en stor röd väska hem, troligen samma som han åkte med, men eftersom jag trodde den var full av presenter så gjorde jag mitt bästa för att försöka dyrka upp den. Jag lyckades och fann ett par mini-skor, mini-jacka och ett OS-mjukis djur.

måndag, augusti 18, 2008

2008-08-18 Rufus med klös!


Fortfarande är det mamma och jag som gäller. Men vi längtar båda efter pappa som är kvar på OS. Fick en fin fin leksak av farmor och farfar idag! En sån trälåda man lägger klossar i, ja nu kan jag träna hjärnan så jag slipper bli som mamma.
Musik är nåt jag diggar skarpt. När ljudleksakerna sätter igång och spelar ljuv musik börjar jag gunga fram och tillbaka, där jag sitter eller gungar upp och ner där jag står. Tar musiken slut gör jag det om och om igen.På morgnarna skruvar vi upp radion och dansar om det kommer en bra låt. Fast då dansar jag med mamma. Mormor, Morfar Ingvar och jag brukar spela på riktiga instrument när jag är hos dem. Det är grejer det! Nu får jag nöja mig med radio och leksaker.

söndag, augusti 17, 2008

2008-08-17 rutiner...


Bubbel! Drägglar rätt mycket nu, gaddarna där uppe är äntligen på väg ut. Medans jag väntar på nya tänder kan jag roa mig med att göra bubblor av mitt saliv.
Annars tillbaka till ett lugn. Vi försöker komma in i våra rutiner, sovtider, mattider och en lugn och skön dag. Den enda utsvävningen vi gjorde var till en gunga i rörsjöparken och en fika med Tekla i stan. Tekla blev så här glad när hon fick äta lite av bananen jag hade med mig till fiket.

Fast egentligen kanske det var hennes mamma som blev glad...
Jag och mamma har haft en pysseldag. Jag har ritat min första teckning, eller kanske hackat min första teckning. Jag fick inte äta kritorna för mamma så jag hackade och drog lite med dem på ett fasttejpat papper. Jag försökte riva bort pappret men mamma var snabb och ville spara det. Hon e inte lite konstig. Ja, det blev pappa på OS, än så länge är det mamma som bestämmer motiven...

Och...
Äntligen fick jag mig ett bad. Trots badförbud. Tydligen var jag så skitig att det behövdes, ska se till att jag blir så skitig lite oftare! För det är roligt att bada!

2008-08-16 bröllop!


Medans mamma är lite morgon stressad och förbereder sig för att vara dagens bröllopsfotograf/gäst, tar jag tillfället i akt att utforska toalettpappers-rullen. Det gick snabbt att dra loss en halv toa rulle och sprida ut papper över vår lilla toalett. En del papper åkte nog in i munnen också. Jag är i närheten av mamma mest hela tiden. Gärna klättrar jag på hennes ben när hon lagar mat, diskar, städar sminkar sig ja, eller vad hon nu har för sig. Det är kul att se vad hon gör för något.
Efter frukost bar det av till farmor och farfar. Jag skulle umgås med dem fram till bröllopet. Det var härligt att hänga med dem på dagen! Medan mamma skulle fotografera Cindy och Alex när de förbereder sig inför bröllopet. Cindy är pappas kusin och här e mamma med det sköna brudparet.

Farmor och farfar behandlar mig som en liten prins. Här blir jag förnämligt buren till bröllopsmiddagen av farfar.

När inte farmor och farfar tog hand om mig gjorde andra det. Här blir jag gungad av en liten prinsessa, hon va såå fin!

Dagen slutade med att min förvirrade mamma trodde vi var utelåsta, men våra schyssta grannar hade tagit hand om nyckeln. Så till slut fick jag komma till ro i min sköna säng.

2008-08-15 Bestiga berg!


Det känns som att jag snart kan bestiga berg. Först vardagsrumsbordet, sedan den här puffen och vad kommer här näst? Mamma är lite bekymrad när jag klättrar upp på saker, men samtidigt försöker hon förstå mig, att jag tycker det är roligt liksom...
Vi är hemma i Malmö nu. Resan till Stockholm gick i förvirringens tecken. Man kan ju hoppas att jag inte ärver mammas snurrhjärna, jag är hellre ordningsam som min pappa. Det verkar jobbigt att vara som mamma. På nåt vis trodde hon att vi skulle upp till Stockholm på semester. Men så var det ju inte. Det var faktiskt pga jobbet vi flög upp och det lyckades mamma strula till. Hon hade inte läst instruktionerna i hur man söker visum till USA och kommer till ambassaden med noll-koll. He! Hon e ju inte lite pinsam! Mamma blev lite fattigare men jag fick stanna några dagar längre hos mormor och morfar Ingvar och dessutom sov vi hemma hos Alicia sista natten, det var ju bra.
I onsdags sa jag förresten BIL för första gången.
Mitt ordförråd är för närvarande,
pappa, kan vara = lampa
mamma, kan vara = lampa
ampa= lampa
kockka= klocka
bi-il
Tiitta
Tack, tack säger jag ofta så fort någon ger mig något och det låter ofta TAA-ACK i mjuka och fina toner.
Jag är ju nu nio och en halv månad och livet går i en rasande fart!
Vi var uppe en sväng på mammas jobb och hämtade lite grejer som hon ville testa innan hon börjar jobba igen. Snart är det pappas tur att vara hemma med mig. Mamma berättar att hon har börjat drömma mardrömmar, att jag blir kidnappad och sånt. Jag tror mest hon är orolig för att börja jobba, själv tycker jag det ska bli gött med lite pappa-tid. Han har ju varit borta lite väl länge nu.

söndag, augusti 10, 2008

2008-08-10 GILLAR INTE BABYLAND!

Min fina nya vagn gick sönder igår när vi gick på stan så idag åkte mamma, mormor och jag till Babyland i Barkarby för att vi trodde de skulle kunna låna ut eller ge oss en ny vagn. Men icke, personalen var väldigt otrevlig och inte alls tillmötesgående och de fick mamma att bli väldigt arg. Min vagn hade tydligen gått av på mitten för när jag sitter i den så viks den dubbel. Vi köpte den för tre veckor sedan och det skulle vara den bästa paraplyvagnen på marknaden, det var en flera tusen kronor dyr vagn. Okej vi kanske fick ett måndagsexemplar, men vi kan inte rekomendera Babyland i Barkarby. Vi fick inte ens låna en tills de lagat min eller gett mig en ny vagn så mamma har fått bära på mig i två dagar när vi ska någonstans.
Annars har dagen varit fin, Alicia och pavlina var här på middag och jag har utökat mitt ordförråd...

Varje morgon har mormor och jag dragit fram den här gamla saken som hänger på väggen i köket, tydligen fungerar den bättre då. Och varje gång har hon sagt K-L-O-CK-AAA. I morse fyllde jag i och härmade mormor. Ja, det klappades händer och alla blev glada så jag har sagt klocka ganska många gånger nu.

lördag, augusti 09, 2008

2008-08-09 Stockholm!


Vi kom till Stockholm i söndags för nästan en vecka sedan och det har regnat, regnat och regnat. Tydligen inte bara i Stockholm, det verkar ha regnat i hela Sverige. Inte har det gjort mig så mycket. Mormor och jag har letat och rensat bland morbror Ebbes gamla leksaker som jag kan leka med...

Och vi har gungat inomhus...

Jag har koncentrerat mig på lite andra saker. Som att titta på pappa i datorn, klappat händerna, matat mamma med min mat och på morgonen när hon fortfarande sover och jag är vaken delar jag med mig av mina nappar och stoppar in dem i hennes mun. Jag har också öppnat alla skåp jag kan hitta, kastat ner momo och mofa Ingvars högtalare, petat i deras video och DVD-apparater och smulat ner deras golv.


Ett par gånger har vi gjort utflykter till gammelfarmor och träffat mammas kompisar. Vi hälsade på Maria och gojan, gojan var läskig så jag kunde inte riktigt slappna av där... Vi har hälsat på Alicia, Pavlina och Emil, flera gånger.

Alicia pussar mig medans jag lånar hennes fina bil.

Idag har vi varit i stora staden fikat med mammas kompis Anne och tittat på utställningar på kulturhuset. I belöning för att jag hängde med på utställningar fick jag leka i kulturhusets lekpark för barn under två år...

Det var i alla fall kul!

måndag, augusti 04, 2008

2008-08-04

Idag var jag och mamma i Japan!
Vi satt där på ett skrivbord i en liten fyrkant och tittade på pappa som blev så glad så glad. Jag blev också glad för den delen. Jag vinkade och stod i och han svarade glatt.
Vad har jag mer gjort idag..?? Det får jag nog be mamma skriva om lite senare...

lördag, augusti 02, 2008

2008-08-02 Hundar och katter!


Idag har jag lekt med Harry, Tage, Bruno och en grå katt som jag inte har riktig koll på vad han heter. Kanske en namnlös herre? Markus, Helena och mamma har konstaterat att jag och pappa har samma hårfärg som Harry. Harry är den lilla terriern som står bakom mig...
Vi var vid deras hus redan klockan 10 på morgonen och åkte hem sena kvällen! Typ vid 19-tiden, jag var så trött efter all lek med Harry så jag höll på att somna vid matbordet.
Förresten så glömde mamma berätta att jag klarade 10-månaders testet när vi var på BVC i veckan... När mams besökte damernas lämnades jag ensam med min barnläkare och hon gav mig en kloss i varje hand. Vips förstod jag vad det hela handlade om och slog klossarna mot varandra... Inte speciellt svårt, men mamma blev uppenbarligen stolt. Undra om jag får en större utmaning om en månad när jag ska göra testet på riktigt?
Ja, det är väl ungefär som att klappa händerna? Här kan ni se mig klappa händerna när mamma hjälper Helena att vattna blommorna. Helenas föräldrar hade en stor och fin trädgård som jag fick krypa omkring i. Tänk om vi blev med trädgård nån gång?

fredag, augusti 01, 2008

2008-08-01


Jag börjar bli stor nu. Kollar in tidningen, pappa hade fina bilder så jag rev och slet lite i den.
Efter det så hjälpte jag mamma att plocka ur diskmaskinen...

Och sedan hade vi tvätt-tid hela dagen. Maskinerna är stora och låter konstigt så jag tycker det är lite läskigt... Men bilen var fin...

2008-07-31 nio månader!


Varmt varmt varmt.
BVC, kolla hälsan och väga mig- kurvan hade gått ner. En aning under det dära "normal" strecket. Först blev mamma orolig, sedan sa en klok kollega och tvåbarnsfar till mamma, att i Sverige svälter inga barn. Nej det är så klart, tänkte mamma och blev lugn.
Mamma och jag svettades och jagade getingar en stund på ett fik. Mamma ledsnade på getingarna så vi gick till trygga folkets park och satte oss för oss själva i skuggan. Getingarna verkar finnas på uteserveringarna för jag såg inte mamma fäkta med armarna något mer.

På eftermiddagen begav vi oss till farmor och farfar åt god middag, lax och potatis över grillen. När de käkade efterrätt bestående av glass och chokladsås fick jag inte smaka... Men jag nöjde mig gott med att bita på OHOJ-tuben.