torsdag, januari 31, 2008

2008-01-31

FORE!

Första golfrundan med golftokiga morfar Ingvar och mormor. Jag slog vad med morsan om att Ingvar skulle vinna över mormor... och se jag blev tio kronor rikare. Mamsen hejade på mormor allt vad hon kunde men det hjälpte inte. Det va lite mycket flams på dem två. Det konstaterades också att min barnvagn egentligen är en förklädd golfvagn, med golfhjul och hela kittet. Undrar om mammsen och pappsen visste det när dem köpte den
Annars har det inte hänt så mycket idag, mest softat. Softade lite hos min nya hund, morfar Ingvar tyckte att det här var en bättre storlek för mig. Jag håller med!

onsdag, januari 30, 2008

2008-01-30

Pappa är ju för rolig!
Kolla in mig då.... jag hoppar i takt med pappsen!

ja kanske inte lika högt hopp som pappa, men jag diggade att få stå och svaja i selen själv. En sån måste mamma och pappa köpa!

Fick förresten en ny kompis av morfar Ingvar idag. Han tyckte att hunden gunnar va lite för liten för mig... OJ OJ OJ, ni måste spana in min nya kompis!
Imorgon!

2008-01-30

Saknar farsan...
Inatt drömde jag om pappa som är i Ryssland.
I drömmen blev han så här glad när han läste min dagbok varje dag.
Det visade sig att det drömmen var sann.

tisdag, januari 29, 2008

2008-01-29

Mormor skämmer bort mig.

Fikade på plantagen i Barkarby idag, mamma och mormor hittar fik överallt, ett blomhus...???
Blev bortskämd av mormor idag... Är det inte farmor så är det mormor! Jag fick en massa saker.
Bland annat en spegel! Mormor har nämligen märkt att jag gillar min egen spegelbild, jag ler varje gång jag ser mig själv i spegeln.

Fin tycker jag!

måndag, januari 28, 2008

2008-01-28

Mamma e galen. I morse trodde hon jag sa att jag älskar henne. Jag hade bara lite nya sound för mig och hon tolkar det på sitt sätt... kan man lugnt säga. I själva verket sa jag bara BVLURRR BFFFOPR FFOOFFRR, typ och en massa roligt bubbel kom ut ur min mun.
Det här med att vända sig är jag numera grym på. Det tog en mellandag med prövningar och idag showade jag för mamma, mormor och morfar till frukosten.
Kolla in detta move!

Önskar farsan kunde sett! Men jag lät mamma filma mig så att pappsen kan få njuta till min graciösa vändning.
Så här glad blev jag efter två lyckade vändningar!


Dagen har varit skön med semla och kaffe i mjölken på ett fik i Sigtuna. Och sedan fick mamma dåligt samvete så hon "promenerade bort semlan" runt byn och då passade jag på att sova en timme eller två i friska luften.
Fick en myshund av mormor och morfar som jag gillade mycket! Ananasen har fått en konkurrent. Undrar vad jag ska döpa hunden till? Gunnar kanske?
alt=""id="BLOGGER_PHOTO_ID_5160600167012977074" />
Nu har jag fått ett bad av mormor och snart är det bedtime stories.
Godnatt!

söndag, januari 27, 2008

2007-01-27

Vända sig har blivit min nya grej. Igår vände jag mig från ryggen till mage helt på egen hand, för allra första gången. Idag har jag försökt göra om detta äventyr men inte lyckats lika bra, jag fastnar liksom på vägen.
Mammas kompis Maria var här idag igen och vi gick på prommis i det fin-fina vädret. Vi till och med fikade ute på mormor och morfars tomt, medan de var och spelade golf.
Morbror Sebbe har blivit en hejare på att fotografera och lyckades till och med få med sin stora skugga när han skulle fotografera oss.

Jag njöt av solen och snackade som aldrig förr. Här stylar jag för Maria och visar att jag kan spotta ut nappen, fånga upp den igen och dessutom få in den i munnen UTAN HÄNDER! I EN BJÖRNDRESS, DE NI!


I morgon har jag ännu ett stort äventyr framför mig... Kanske kan jag vända mig till mage igen?

lördag, januari 26, 2008

2008-01-26

Tjeéna!

Nu é ja i Stockholm och lär mig lite om Mamsens härkomst. Visserligen föddes hon och hade sin tidiga barndom i Götet, men kallar sig uppvuxen i Stockholm, men har nu emigrerat till Malmö för pappsens skull. Krångligt men tur tycker jag för annars hade jag inte sett mycket av världen.
Idag tänkte jag visa en del av dagen i bilder. Tror att pappa blir glad då, han lämnade nämligen mig och mamsen i Stockholm för han skulle jobba i Moskva.

Här säger pappa adjö till mig. Pappa va trött för det var tidigt på morgonen. När mamma körde pappa till Arlanda somnade jag om i mormor och morfars säng.
Mamma var överlycklig att se mig igen efter att hon lämnat pappa på Arlanda. Mormor lugnade mamma och sa att jag hade skött mig så bra. Jag tror mormor och morfar Ingvar tycker att mamma e lite fjompig och att jag visst kan vara utan mamma en stund.

Här snackar jag golf med morbror Tobbe.

Alla dessa människor gör mig lite trött... Mammas kompis Maria ville gärna hålla mig men hon fick vänta tills senare.

Jag vaknade till slut upp hemma hos farbror Lucke och hans hund Patsy.

Jag gillade Patsy och hon mig.

Nu ska jag vila upp mig för morgondagen och drömma om pappsen.
Godnatt!

fredag, januari 25, 2008

2008-01-25

Besök och hälsa på folk varje dag verkar vara Stockholms melodin. Idag var vi hos gammel farmor karin. Dår såg jag ut så här under bilfärden i min nystickade mössa från mormor. Massor me kakor på bordet o kaffe till de stora.
När vi kom hem så vilade vi en stund men nu kom mammas kompis tant Maria på besök så nu e det snart middag.

2208-01-24

Gick en promenad runt i byn idag med mamma.
Farsan offrade sig och stack ner till Malmö för att kolla in ny lya. Vi får se vad som händer på den fronten. Känns skönt att de har en ambition att skaffa större till rum mig.

2008-01-23

In mot Stockholm i dag. Kort summering: Bilkö, avgaser o annat som inte är så trevligt att andas in. För mycket folk o stress.
Stockholm har blivit kallt.
På kvällen på kom bonden Marcus, Sussi, Lilla Lilly och Hugo o hälsade på för middag.Morsan lagade god mat tyckte alla utom Hugo som sa att det smakade sopor. Jag har ingen åsikt, jag smakade aldrig.

måndag, januari 21, 2008

2008-01-22

Ikväll var vi och besökte mammas och pappas kompisar Pavlina, emil o deras donna Alicia. Ni kommer kanske ihåg donnan Alicia som jag träffade innan jul också... hon som var lite rakad på huvudet. Nu var hon långhårig igen och söt som bara den. Hon var dock inte så intresserad av att delta i vårt sociala umgänge under middagen utan valde att checka ut o bege sig till drömmarnas värld redan vid ca sju-snåret. Jag var däremot pigg som en hasselnötskärna o visade pavlina att jag faktiskt kan sjunga ut som en riktig Pavarotti om jag bara vill. Tryck på Play och lyssna så får ni höra. Refrängen skall vara "O sooole Miiio" om ljudet skulle vara dåligt alltså.
Emil är kock och serverade oss värsta lyxmiddagen som smakade prima genom morsans mjölk, men trots detta fick jag något helt nytt när vi kom hem på kvällskvisten. Jag fick en falska i munnen! Detta fenomen hade jag aldrig provat förut och jag medger att det gick "sådär" bra när farsan skulle försöka men desto bättre när morsan hällde i. Ok, det smakade inte som morsans hemlagade men det gick väl ner några milliliter ändå, även om jag la det mesta på tröjan och hakklappen.
Sen var det natt och jag somnade som en kung.

2008-01-20

Idag sov vi länge och sen blev det bus med farsan ett tag medan mamma var iväg och hämtade morbror Ebbe i en annan by.
Jag utvecklas varje dag och vid detta laget skulle jag vilja påstå att jag faktiskt KAN svara på tilltal även om ingen förstår vad jag säger. Just nu så funkar jag så här, ju längre du snackar med mig ju mer kan du räkna med att få tillbaka liksom. Jag babblar på som sjutton och sjunger opera flera gånger om dagen. Härligt, säger morsan och farsan och väntar på att jag skall utöka med fler bokstäver.

Efter två dagar på landet har jag märkt att mycket är samma och likadant, fast i andra skepnader så att säga. Varenda kotte bor på landet, har stora kåkar, små barn i min storlek (oftast tjejer), och ett och annat djur-monster i en och annan storlek. Idag tog vi en kort promenad till mammas gamla kompis Marcus. Vägen dit skakade som en jordskakning och jag insåg att min lilla city-vagn är inte tillverkad för terrräng gående i ko-hagar.
Åsa kompis Marcus visade upp den söta donnan Lily, och sin nybyggda villa som vi inte sett förut. Marcus är en äkta bonde! Det var första gången jag såg en sådan, och han verkade betydligt händigare än farsan. Marcus hade precis smällt upp och spikat ihop sin familjs nya kåk, och det är mer än min egen farsa hade klarat av. Farsan kan på sin höjd spika upp en tavla, nä förresten, det klarar han nog inte av det heller.

Lily var väldigt söt och gillade mig mycket men morsan gick inte hem hos henne för fem öre. Lily slappade lugnt o stilla i Marcus famn ända tills hon såg morsan och då startade det. Ett gallskrik som aldrig tog slut. Hennes far Marcus sa att han aldrig upplevt något liknande tidigare, men jag förstår henne. Mor kanske ser lite farlig ut om man tänker efter.Marcus hade två monster i huset. En stor megabamsing och en liten fetis. Båda skulle nosa och slicka på mig. Jag reagarde knappt, de såg tydligen inte lika farliga ut som morsan. På vägen hem från besöket inser jag hur smart mor jag faktiskt har och känner mig lite stolt där jag ligger i vagnen. Efter sitt sko-köp häromdagen inser mamma nu helt plötsligt vilket kap hon gjort och informerar oss stolt om att hon köpt riktigt sköna skor som man kan gå långt och skönt i. Det måste var skönt att verkligen hitta ett par skor som man kan gå i. Undrar hur det kändes med de andra 19 paren som står där hemma?
På kvällen blev det bad i badkaret o plask med vatten. Jag däckade tidigt. Lång dag.

2008-08-19

Livet på landet. Sköönt. Luften är härlig (även om jag mest är inne), och det tar en timme att åka o handla en liter mjölk. Blandade känslor med andra ord, men eftersom det är semester så får jag passa på att njuta.
Mammas polare Mia o Ronny bjöd på fullt ös i deras stuga och rena rock´n rollen. Två kids, en lite större och en i nästan min storlek, och ovanpå det tre svarta små monster. Yiihhaa, jäklar va roligt med lite ös för en gångs skull. Jag gillade läget och det måste kidsen Emma och Isak också säkert göra om dagarna, inte en lugn stund och många hundar att dra i svansen.

Dogsen såg ut att ha sprungit rakt in i en vägg, näsan satt liksom inne i pannbenet, och den minsta av dem kunde baske mig inte sitta still en sekund. Morsan o farsan ville ta den med sig hem. Jag stoppade dem och passade på att visa min bästa "Dog-look-a-like"-look.

söndag, januari 20, 2008

2008-01-18 Semester!

Nu börjar det bli dags för en break och semester, och vi styr kosan mot den kungliga huvudstan.
Målet att komma iväg tidigt på morgonen var uttalat tydligt av både mor o far men tidsoptimismen sprack ganska snabbt kan jag tala om. För det första är farsan inte känd som någon som studsar snabbt ur sängen så redan där hade vi tappat många värdefulla minuter.
För det andra så verkar jag packa med mig både det ena och det andra när vi ska dra iväg på tur. Jag ska ha med mig vagnar, kuddar, kläder, sängar, täcke, skor, blöjor, kräkservetter, nappar och det ena och det femte. Det skedde sig tom så att vi inte ens fick plats med alla mina prylar i vår lilla Golf-bil. Även där spillde vi en extra timme på att packa ut o in och till slut fick vi låna gammel farfars gamla härliga Volvo Kombi så att jag kunde få med mig allt.
Bilresan gick fint, två timmar försenade rullade vi till slut iväg och vi hann komma till Helsingborg innan jag krävde både mat- och skitpaus.

Väderleksrepporten visade regn och det stämde nästintill genom hela resan. Mor och far brukar annars tala om de gamla tiderna då en resa till stockholm gick loss på ca 6-7 timmar. Numera tar den 10. Jag skötte mig bra trots allt.

Under 5 minuter såg jag ut så här under resan.

...och så här såg jag ut under 9 timmar och 55 minuter.

En rejäl bensträckare är aldrig fel under en lång sittning och vi hade sedan tidigare bestämt oss för att rulla in om Jönköping och besöka våra kompisar på landet, Calle, Camilla och Alvar som hade utökat sin familj och numera blivit fyra med en söt liten donna som hette Hedvig. jag och Hedvig höll oss på avstånd från varandra men gillade varann ändå. Vi kommunicerade lite med armviftningar och bensvängningar och vi förstod precis vad vi menade.
Den andra lille mannen i huset, Alvar, låg och slaggade gott när vi kom på besök men efter en timme behagade han komma ner och hälsa på oss och passade på att trycka i sig en och annan kanelbulle. Alvar var en cool snubbe, han sa inte så mycket till mig han heller, utan bara körde sig grej liksom, kanelbulle-racet! Om några månader är även jag mogen för samma godsaker men innan dess tittar jag noga och lär. Alvar, ja han behärskar verkligen konsten att äta en bulle....Ibland gjorde han en paus i käkandet och gav mig en puss. Riktigt trevlig snubbe det där! Ute på vischan och landet dyker det ju ofta upp både det ena och det andra. Ett hårigt monster strök förbi och checkade läget. Jag klappade för att vara på den säkra sidan. Monstret verkade gilla det och lämnade mig ifred.När vi några timmar senare till slut började närma oss huvudstan så satte vi oss fint och prydligt i en härlig bilkö. Jag älskar verkligen storstan!! Där var måttet rågat. Jag fick visa mitt missnöje och brände av dagens första skrik-sirén. Innan jag visste ordet av var vi framme och jag fick kvällsmat!

2008-01-17

Lunchade med morsan o farsan i city idag. Mamma köpte nya skor fast att hon redan har typ 19 par men hon verkade nöjd även efter det 20:e och det samma var jag eftersom jag slaggade i vagnen hela tiden.
Resten av dagen spenderade jag inomhus och lekte vidare med mina polare Herr Ananas och Mr Monkey.

onsdag, januari 16, 2008

2008-01-16

Hur coolt är livet egentligen?

Jag ligger och snackar med ananasen och apan och tränar huvudlyft på min Tropical Island. Mamma lyckades verkligen köpa det färggrannaste och roligaste babygymet hon kunde hitta. Jag är mycket nöjd faktiskt, mammsen och pappsen packade upp den med viss skepsis. Jag fattar fortfarande inte hur dem kunde tycka den var för färggrann och skränig? Själv tycker jag att min Tropical Island är störtskön.
Har mest gymmat på ön idag, vi gick en sväng till BVC för att kolla vikten och jag hade tydligen inte gått upp så mycket som jag borde så vi får se om jag får någon extra mat ikväll. Mamma blev tillsagd att vila lite på eftermiddagarna för att mjölken inte skulle sina, så vi somnade båda två i soffan. Och nu ska jag gymma lite till.
Thats all folks!

2008-01-15


Ahh, börjar vakna tidigare på morgonen nu. Mamma och pappa är alltid så sega, men om jag låter lite gulligt på morgonen så smälter mamma och hon går upp med mig. Pappa brukar inte höra mig på morgonen och då har jag sett att mamma knuffar på honom för att han ska vakna! MEN i morse var pappa borta och jobbade innan jag hann slå upp mina ögon, kors i taket!

När pappsen var borta passade jag och mamma på att bjuda farmor på frukost, efter en lång och härlig frulle gick vi vidare in till stan. Farmor köpte en sån dära hakklapp och matchande matta som jag kan kasta mat på! Bra uppfinning faktiskt och omtänksamt av henne, kanske mamma och pappa slipper städa så mycket. Inte för att de städar så mycket nu heller, för det är för det mesta rätt stökigt hemma. Mamma skyller ibland på att vi bor för litet och hon är besatt av hemnets bostadsannonser. Jag tänker att när jag börjar krypa och ta mig fram ska jag hjälpa dem att göra det ännu lite stökigare.

Efter shoppingturen chillade vi lite på Waynes coffee som hade schyssta stora fönster så jag kunde spana på andra förbipasserande bebisar.
Här snackar jag med farmor om ditt och datt...

torsdag, januari 10, 2008

20 - 31 December 2007!!

Det var länge sen jag behagade plita ner några sköna rader, men nu verkar jag var helt "back in action" igen.
Morsan och farsan har givit mig en hel del julmys, men de senaste veckorna har jag hört dessa ord ca en miljon gånger..."Måste fixa årets bild" , "måste fixa world press photo" och "snart går tiden ut, vi måste skriva bildtexter". De verkar tokiga mina päron, eller så är de bara totalt besatta av fotografi.

Min slutsats är att de båda har en liten skruv lös och troligtvis är lite galna. Tyvärr så kan man ju inte välja sina föräldrar, men hade jag kunnat så hade jag nog valt dem i alla fall.

Nu verkar julen vara totalt överstökad. Granen försvann ner till källaren i helgen och lämnade ett stort tomrum efter sig. De så kallade stakarna i fönstert försvann de med och mörkret lyste med sin svarthet, eller nåt i den stilen.
Eftersom de flesta av våra blommor har vikit ner sig efter ökentorka så är det faktiskt ganska tomt på förnsterbrädan just nu. Ett enstaka gigantiskt stearinljus står kvar och det ska bli spännade att se vem det är som har köpt det när det behagar tändas. Farsan brukar ta den billiga skiten som brinner upp på ett par minuter, medan morsan tar den dyra varianten, som i alla fall räcker nån timme.

På allmänn begären så kommer nu en kort... (eller kanske ganska lång) summering av de sista dagarna år 2007.. mitt födelsår! Efter detta blir det nog dags att ta tag i vardagen lite mera!

Först o främst så passar jag på att slänga ut det här sköna smilet...med en liten baktanke.
Nu kanske jag kan få er att tänka... Oooh så söt han är den dära Rufus o kolla vilket nice smile han har.
På så sätt kanske ni helt sonika glömmer bort att jag inte skrivit på ett tag och bara fortsätter kolla vidare.

Dagen före doppardagen så fick vi besök av en annan familj bestående av lika många som vi, alltså mamma, pappa och barn. Morsan o farsans polare från Norge, David o Torunn kom och gav mig en leksak och så hade de med sig en lite gutt som hette Wilmer. Han pratade nog norska, för jag förstod inte ett ord av vad han sa och så kunde han krypa och göra armhävningar. Det är mer än vad jag själva klarar av, men så är han ju också någon månad gamlare.

Rudolf med gröna mulen betade i vårt kök några dagar innan han blev bortskänkt i julkapp till farmor o farfar. Han släppte för mycket grönt skit på golvet sa mor, och ville inte längre behålla honom.

Min allra första julklapp! Av minen att dömma så kan ni förstå min besvikelse av att det blev en mjuk klapp. Mjuka klappar är för tjejer.

Fast ok då morbror Ebbe, den mjuka klappen gick hem ändå. Den lovar jag bära när jag ska varna omginvningen att ta det lugnt i svängarna.

Farsan hade varit en snäll far i år och belönades med en fin DVD om familjen Simpsons. Morsan hade varit snäll hon med, men eftersom jag inte hade några pengar kvar så fick hon nöja sig med något som jag hade för mycket av och ville bli av med. En Libero Ultra soft. Hon blev jätteglad såg det ut som. Jag kunde inte tänka mig annat, jag hade ju slagit in den själva.

Julegröt och juleris, mycket stök i och skit i baken, inte ens Tomten är vaken.

Nyårsfrukost hos faster Vonka o farbror Robot blev ingen höjdare från pappas sida. Han hade gjort Scones som var rena rama geggan, men det var i alla fall lika kul som vanligt att hälsa på dem ändå. Ps.Det är jag som ligger till vänster.

Den 31:a December var vi långt ut i ödemarken. Skönt å vara borta från stan sa morsan o farsan och jag instämde även om jag inte var helt lugn. Ett rejält gallskrik bjöd jag på under kvällen och visade mitt missnöje, men när Lionel tröstade mig så blev jag glad igen.

Scwing schwing! Donnan Selma och jag svingade loss på (dans)golvet halva kvällen och skrattade tillsammans.Vad vi skrattade åt kan jag inte svara på, men roligt hade vi. Inte konstigt att vi somnade tidigt. Jag bedyrade min kärlek till Selma genom tröjan som jag fått av faster Vonka. Selma förstod vinken och gav mig en blink tillbaka.

Efter kvällsmaten så rusade alla ut och lämnade oss ensamma i huset. Klockan bankade tolv tunga slag och jag o mamma höll oss inomhus i värmen. Det kändes säkrast så. Vi spärrade upp våra likadana ögon och kollade blinkande ljus och smällare tillsammans från fönstert.. PANG sa det! och så var det nytt år!!!!

söndag, januari 06, 2008

2008-01-06


Oj oj oj.
Snacka om att jag har haft mycket att göra. Min första jul hemma hos farmor och farfar med massor av fina paket och första nyårsafton som jag firade i Kristianstad på Selmas mormor och morfars fina fina gård... Där fick jag äntligen sprattla med Selma på samma filt och massor av pussar av Lionel! Vid tolvslaget kollade jag och mamsen ut genom fönstret på raketerna.

Nu är det rätt skönt med lite lugn och ro. Så i morse softade jag lite i köket efter dagens frukost i puffen som bara blir mindre och mindre.
Har hittat mina händer och dem är rätt goda, faktiskt. Men den "stora" gula björnen är inte illa den heller.